printlogo


کد خبر: 249885تاریخ: 1401/3/29 00:00
رئیس‌جمهور آمریکا با اشاره به ناامیدی مردم این کشور نسبت به آینده و آشفتگی وضعیت اقتصادی:
آمریکایی‌ها افسرده‌اند

گروه بین‌الملل: جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا در مصاحبه با آسوشیتدپرس درباره آمریکایی‌ها گفت: «آنها واقعا افسرده (سرخورده و ناامید) و غمگین هستند. نیاز به سلامت روان در آمریکا بشدت افزایش یافته است، زیرا مردم همه چیز (آینده و تحولات) را ناراحت‌کننده می‌بینند. هر چیزی که روی آن حساب کرده‌اند آَشفته است اما بیشتر آن پیامد اتفاقاتی است که در نتیجه بحران «کووید-19» رخ داده است». به گزارش «وطن‌امروز»، بر اساس آخرین داده‌های دانشگاه جان هاپکینز، ایالات متحده بیش از 86 میلیون مورد ابتلا به «کووید-19» و یک میلیون مرگ ناشی از آن را از زمان شیوع بحران «کووید-19» گزارش کرده است. بایدن در بخش دیگری از مصاحبه خود گفت: «مردم شغل خود را از دست دادند. به این فکر کنید. من فکر می‌کنم که ما این را بسیار دست‌کم می‌گیریم». 
این در حالی است که او در موقعیت سختی نسبت به افزایش تورم در ایالات متحده قرار دارد. بر اساس نظرسنجی جدید «USA TODAY/ Suffolk»، تنها 39 درصد آمریکایی‌ها کاری را که بایدن به‌ عنوان رئیس‌جمهور آمریکا انجام می‌دهد تأیید می‌کنند و 47 درصد بشدت مخالفند. این نظرسنجی نشان داد بیش از ۷ نفر از هر 10 نفر (71 درصد) می‌گویند ایالات‌متحده «در مسیر اشتباهی قرار دارد»، در حالی که تنها 16‌درصد می‌گویند «در مسیر درستی حرکت می‌کند». 
 
* عذاب مردم آمریکا از گرانی بنزین
رئیس‌جمهور آمریکا همچنین بار دیگر از تحریم روسیه دفاع کرد و گفت: «اگرچه تحریم‌های شدید ایالات متحده علیه روسیه به افزایش قیمت بنزین در آمریکا منجر شد اما واشنگتن باید مقابل روسیه می‌ایستاد». در همین ارتباط وزیر انرژی آمریکا طی حضور خود در دانشگاه نورث تگزاس واقع در شهر دنتون ایالت تگزاس آمریکا از شرکت‌های نفتی خواست کمک کنند قیمت بنزین در این کشور که به یک سطح ناراحت‌کننده و رنج‌آور رسیده، در پمپ‌بنزین‌ها پایین آمده و به یک سطح منطقی برسد. جنیفر گرن‌هولم گفت در حوزه همکاری با صنعت نفت و گاز در راستای یافتن راه‌حلی برای پایین آوردن قیمت بنزین که حالا به 5 دلار به ازای هر گالن رسیده، هیچ گزینه‌ای را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ از روی میز حذف نکرده است. وزیر انرژی آمریکا گفت: ما از شرکت‌های نفتی و گازی می‌خواهیم بخشی از این رویکرد باشند. روی افزایش تولید متمرکز شوند تا درد و رنجی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ که مردم در پمپ‌بنزین‌ها متحمل می‌شوند، تسکین دهند. هر گالن برابر با 3.7 لیتر است و قیمت 5 دلار به ازای هر گالن بنزین معادل 1.35 دلار به ازای هر لیتر است. 
چهارشنبه گذشته هم بایدن از پالایشگاه‌های بزرگ این کشور خواست تولید را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ افزایش داده و به کاهش قیمت بنزین کمک کنند. به ‌رغم این تقاضاها اما مدیران شرکت‌های نفتی در آمریکا در واکنش به این درخواست اعلام کردند پالایشگاه‌ها در این کشور تقریبا با تمام ظرفیت خود در حال تولید هستند و هیچ راه سریع و ساده‌ای برای افزایش ظرفیت تبدیل نفت خام به بنزین و گازوئیل وجود ندارد. 
یکشنبه هفته قبل نیز بایدن افزایش بی‌سابقه قیمت بنزین و تورم در ایالات متحده آمریکا را محصول جانبی کمک به مقام‌های کی‌یف دانسته بود. رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا در مراسم استقبال از کمیته ملی دموکرات‌ها، درباره افزایش تورم و قیمت بنزین گفت: «من در آن زمان تصمیم گرفتم به اوکراین کمک‌ کنم؛ نکته‌ای که به آن اشاره کردم این بود که این مداخله برای ما نیز هزینه خواهد داشت». وی ادامه داد: «برای کشورهای غربی نیز هزینه خواهد داشت. برای ناتو نیز هزینه خواهد داشت. برای کشورهای اروپایی و ما نیز هزینه خواهد داشت، زیرا می‌دانستیم چه اتفاقی قرار است بیفتد؛ هزینه بنزین و نفت بالا می‌رود و هزینه غذا نیز بالا می‌رود. با این وجود، ما برای مدتی با این تورم زندگی خواهیم کرد. این تورم بتدریج کاهش خواهد یافت اما برای مدتی با آن زندگی خواهیم کرد». استیصال و ناتوانی بایدن سبب شده امیدها نسبت به برنامه دولتش برای آینده آمریکایی‌ها در هاله‌ای از ابهام باشد. 
اعضای دولت آمریکا بویژه وزیر خزانه‌داری اعتراف کرده‌اند انتظار نداشتند جهش تورم تا این حد ادامه داشته باشد. 
 
* بایدن و غرق شدن در بحران انرژی
مصاحبه بایدن درباره افسردگی و آشفتگی مردم آمریکا نخستین مورد از این اظهارات نبوده و اذعان او به ناتوانی و محدودیت در تصمیم‌گیری نیز آخرین دست از این اظهار نظرها نیست.  اوایل هفته قبل، بایدن اعتراف کرد تورم «استحکام بسیاری از خانواده‌ها را تضعیف کرده است». بایدن پذیرفت فورا دامنه بحران کمبود شیر خشک را پیش‌بینی نکرده است. اعضای دولت او، بویژه جانت یلن، وزیر خزانه‌داری، اعتراف کرده‌اند که انتظار نداشتند جهش تورم تا این حد ادامه داشته باشد. بایدن گفته بود پیامد این اتفاقات ساده است: همه چیز در حال حاضر واقعا خشن شده است و من (یا هیچ کس) نمی‌توانم کاری درباره آن انجام دهم. این پیام جذابی از سوی یک رئیس‌جمهور یا یک حزب بویژه کمتر از 5 ماه مانده به انتخابات میان‌دوره‌ای نیست. در حالی که نرخ بیکاری پایین است و شاخص‌های اقتصادی تورمی دیگری نیز وجود دارد، افزایش قیمت کالاهای اساسی مانند غذا و گاز، متقاعد کردن مردم را دشوار می‌کند. در نظرسنجی گالوپ که ماه گذشته منتشر شد، تنها 16 درصد آمریکایی‌ها گفتند از روند اوضاع در کشور راضی هستند، در حالی که 83 درصد گفتند ناراضی هستند. این پایین‌ترین نقطه در نظرسنجی گالوپ پس از شورش 6 ژانویه 2021 در ساختمان کنگره ایالات متحده است. با توجه به این حس عمومی بدبینی، اوضاع برای بایدن به گونه‌ای رقم خورده است که انگار همه چیز در این کشور به هم ریخته و شبیه فاجعه سیاسی است. او عمیقا ناامید به نظر می‌رسید؛ ۲ ویژگی‌ای که رای‌دهندگان واقعا درباره سیاستمداران خود دوست ندارند، در حالی که آمریکایی‌ها از سیاستمداران خود انتظار دارند نسبت به آینده کشور خوشبین باشند بایدن با خطر درگیری بیش از حد با «بحث بر سر ناتوانی رئیس‌جمهور» مواجه شده است.  این در میان یک بحران انرژی، آشنا به نظر می‌رسد. رئیس‌جمهور وقت آمریکا جیمی کارتر جولای 1979 یک سخنرانی تلویزیونی سراسری کرد که به عنوان سخنرانی «نارضایتی» در این کشور شناخته شد. اگرچه کارتر هرگز از کلمه «ناتوانی» در سخنرانی خود استفاده نکرد اما اوضاع برای او اصلا خوشایند پیش نرفت. هدف کارتر ساده بود: اطمینان یافتن از اینکه مردم آمریکا می‌دانستند که اوضاع در ایالات متحده عالی پیش نمی‌رود و اینکه آنها را پشت یک هدف مشترک جمع کند. این سخنرانی در درازمدت نتیجه معکوس داشت. ریگان با این موقعیت توانست کارتر را در انتخابات به عنوان یک بدبین به آینده معرفی کند. 16 ماه پس از ایراد سخنرانی ناخوشایند کارتر، او به راحتی توسط ریگان در انتخابات ریاست جمهوری 1980 شکست خورد و تنها 49 رأی الکترال به دست آورد. بدیهی است بایدن می‌خواهد از این سرنوشت اجتناب کند؛ اگر در سال 2024 دوباره نامزد شود. اما در حال حاضر، پیام‌هایی که از سوی بایدن و کاخ سفید می‌آید به ‌طور قطعی ضعیف است و اگر ادامه پیدا کند، می‌تواند چشم‌انداز سیاسی وخیم دموکرات‌ها را پیش از انتخابات میان‌دوره‌ای 2022 تشدید کند.
***
    کلینتون‌ها: دموکراسی آمریکا در «مرز نابودی» است     
بیل کلینتون گفت: «شاید ده‌ها سال دموکراسی خود را از دست بدهیم... هرگز تا این حد نگران ساختار حکومت دموکراتیک آمریکا نبوده‌ام». به گزارش وبسایت روزنامه دیلی‌میل، بیل کلینتون، رئیس‌جمهوری اسبق ‌آمریکا و هیلاری کلینتون، وزیر خارجه پیشین این کشور گفتند دولت در خطر است و به نظرسنجی جدیدی اشاره کردند که می‌گوید اکثر دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان باور دارند آمریکا به عنوان یک دموکراسی نابود خواهد شد. بیل کلینتون در گفت‌وگو با شبکه سی‌بی‌اس گفت نگران این است که آمریکا دموکراسی خود تحت قانون اساسی را به کلی از دست بدهد. همسر وی، هیلاری کلینتون هم در گفت‌وگو با فایننشال‌تایمز تصویری از آمریکا ارائه داد که به همان اندازه ناخوشایند است. او گفت: ما در پرتگاه از دست دادن دموکراسی خود ایستاده‌ایم و هر چیزی که برای مردم اهمیت دارد، از بین خواهد رفت. وی افزود: مهم‌ترین مساله، پیروزی (دموکرات‌ها) در انتخابات بعدی است. گزینه جایگزین این پیروزی آنقدر وحشتناک است که هر چیزی که به پیروزی دموکرات‌ها کمک نکند، باید از اولویت آنها خارج شود. بیل کلینتون هم ابتدا ابراز مثبت‌اندیشی کرد اما در ادامه گفت: واقعا فکر می‌کنم اگر همچنان تصمیمات اشتباه بگیریم، احتمالش زیاد است که به صورت کلی دموکراسی خود بر اساس قانون اساسی را تا چند دهه دیگر از دست بدهیم. رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا ادامه داد: من در این باره ساده‌لوح نیستم، در نبردهای زیادی قرار گرفته و پیروزی‌ها و شکست‌هایی داشته‌ام، مشعوف و مغموم شده‌ام... اما هرگز تا این حد نگران ساختار حکومت دموکراتیک آمریکا نبوده‌ام. 

 


Page Generated in 0/0058 sec