پوتین: ارتش روسیه در مرحله استقرار سامانه موشکی اس – ۵۰۰ قرار دارد
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه روز سهشنبه ضمن اعلام استفاده ارتش روسیه از موشک «سارمات» به عنوان جدیدترین موشک بالستیک قارهپیمای این کشور در اواخر سال ۲۰۲۲ گفت، ارتش در مرحله استقرار سامانه دفاع موشکی اس– ۵۰۰ (پیشرفتهترین سامانه دفاع موشکی در روسیه) است. به گزارش اسپوتنیک، پوتین در نشستی با فارغالتحصیلان موسسات آموزش عالی نظامی گفت: آزمایش موفقیتآمیز موشک بالستیک قارهپیمای سنگین سارمات انجام شده است. وی افزود: برنامهریزی شده است که پایان سال جاری نخستین مجموعه از این نوع موشک در خدمت رزمی قرار گیرد. پوتین همچنین گفت، سامانه موشکی اس- ۵۰۰ که برای رهگیری هواپیماها و موشکها طراحی شده و ممکن است از قابلیت ضدماهوارهای نیز برخوردار باشد، در دنیا همتا ندارد. وی تاکید کرد که سامانههای تسلیحاتی پیشرفته، توان رزمی ارتش و نیروی دریایی را برای سالها و دهههای پیشرو تعیین خواهد کرد. سازمان فضایی روسیه موسوم به روسکوسموس قصد دارد در مجموع ۴۶ موشک سارمات برای تامین نیاز ارتش روسیه بسازد. بر اساس اعلام وزارت دفاع روسیه، سارمات از قابلیت شلیک به اهدافی با برد بالا با استفاده از مسیرهای پروازی مختلف برخوردار بوده و تضمین شده است که بر هر گونه سیستم دفاع موشکی موجود و مربوط به آینده غلبه کند. ارتش روسیه نخستین آزمایش موشک سارمات را ۲۰ آوریل (۳۱ فروردین) انجام داد.
***
احضار پمپئو به دادگاه اسپانیا برای شهادت در پرونده سوءقصد به جان جولیان آسانژ
آمریکا به دنبال کشتن آسانژ
وزیر سابق خارجه آمریکا توسط دادگاهی در اسپانیا احضار شده تا درباره ادعایی مبنی بر اینکه آمریکا قصد داشته بنیانگذار وبسایت ویکیلیکس را به قتل برساند، شهادت دهد. سال گذشته رسانهها گزارش دادند مقامات آمریکایی گزینه ترور «جولیان آسانژ» افشاگر ویکیلیکس را در مدت اقامتش در سفارت اکوادور در لندن بررسی کردند. قاضی دادگاه ملی اسپانیا مایک پمپئو، وزیر سابق خارجه آمریکا را برای ارائه توضیحات در این باره به عنوان یک شاهد احضار کرد اما تاکنون پاسخی برای این احضاریه دریافت نکرده است. سانتیاگو پدراز، قاضی دادگاه ملی اسپانیا رهبری تحقیقاتی را بر عهده دارد درباره اینکه آیا در زمان اقامت آسانژ در سفارت اکوادور، شرکت امنیتی اسپانیایی «یوسی گلوبال» که مسؤول تامین امنیت این سفارت بوده از آسانژ جاسوسی کرده است یا خیر.
***
افشاگری «الجزیره» درباره تلاش آمریکا برای ایجاد تغییرات نرم در ترکیه
شبکه «الجزیره» با بررسی اسناد مربوط به یک سازمان وابسته به دولت آمریکا، شامگاه دوشنبه فاش کرد که این سازمان به صورت محرمانه و با هدف ایجاد تغییر در ترکیه از گروههای محلی و آمریکایی در این کشور حمایت مالی کرده است. این شبکه قطری با بررسی اسناد متعلق به سازمان موسوم به «وقف ملی برای دموکراسی» (National Endowment for Democracy) که به اختصار «NED» خوانده میشود، خبر داد این سازمان به مبلغ ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار دلار در سال ۲۰۲۱ از فعالیتهای سیاسی و اجتماعی گروهی از فعالان سیاسی ترکیهای حمایت مالی کرده است. بنا بر این گزارش، این سازمان که یکی از سرویسهای تأمینکننده مالی سیاسی خارجی آمریکاست و مقر آن در واشنگتن قرار دارد، بین ۴۰ تا ۷۲۰ هزار دلار به سازمانها کمک کرده است که این حمایتهای مالی به ۹ سازمان فعال در امور سیاسی در ترکیه تعلق گرفته است. الجزیره در ادامه اشاره میکند با آنکه دولت ترکیه همواره سعی کرده از کمکهای مالی خارجی و غیرعلنی جلوگیری کند اما در سال ۲۰۲۰ از سازمانهای سیاسی ترکیهای بیش از 2.5 میلیون دلار حمایت مالی شده است. در این گزارش با اشاره به اینکه همین سازمان آمریکایی پیشتر با حمایت از برخی جنبشها در مصر و تونس در دوره موسوم به «بهار عربی» جنجالآفرین شده بود، آمده است که در این اسناد نام سازمانهای محلی ترکیه برای حفظ امنیت آنها، از سوی این سازمان پنهان شده است.
***
آمریکا درخواست ورود بیش از ۹۰درصد افغانها را رد کرده است
بر اساس آمار اداره خدمات شهروندی و مهاجرتی آمریکا، از ژوئیه ۲۰۲۱ این نهاد بیش از ۴۶ هزار درخواست از افغانهایی دریافت کرده که امیدوارند از طریق فرآیند اقامت مشروط راهی ایالات متحده شوند اما بیش از ۹۰ درصد از هزاران درخواست رسیدگیشده، رد شده است. به گزارش سیبیاس نیوز، آمارهای این نهاد آمریکایی نشان میدهد از ژوئیه ۲۰۲۱ اداره خدمات شهروندی و مهاجرتی آمریکا بیش از ۴۶ هزار درخواست از افغانهایی دریافت کرده است که امیدوارند از طریق فرآیند اقامت مشروط به ایالات متحده بیایند اما بیشتر درخواستهای اقامت مشروط از سوی افغانها حلنشده باقی مانده و بیش از ۹۰ درصد از حدود ۵۰۰۰ درخواستی که کاملا قضاوت شده، رد شده است. تا دوم ژوئن تنها ۲۹۷ درخواست اقامت مشروط از سوی افغانها به تایید خدمات شهروندی و مهاجرتی آمریکا رسیده است، در حالی که ۴۲۴۶ درخواست رد شده است و بر اساس آمار و ارقام این آژانس، اکثر دهها هزار پرونده در حال بررسی تحت استانداردهای مورد استفاده دولت آمریکا رد خواهند شد. پس از قدرتیابی مجدد طالبان در افغانستان در تابستان گذشته، ایالات متحده ۱۲۴ هزار شهروند و سکنه آمریکایی، اتباع کشورهای ثالث و افغانها را به عنوان بخشی از بزرگترین حملونقل هوایی از زمان جنگ ویتنام تخلیه کرد.