printlogo


کد خبر: 250090تاریخ: 1401/4/2 00:00
اخبار

مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی برآورد کرد
زیان 100 هزار میلیارد تومانی ایران‌خودرو و سایپا
مرکز پژوهش‌های مجلس طی گزارشی به آسیب‌شناسی وضعیت مالی شرکت‌های ایران خودرو و سایپا پرداخت و اعلام کرد:‌ این ۲ خودروساز ۵۵ هزار میلیارد تومان زیان انباشته دارند. صنعت خودرو در کشور ما با چالش‌ها و معضلات متعددی در دوره‌های مختلف مواجه بوده است. بهره‌وری پایین، تنوع و کیفیت پایین محصولات، عدم رضایتمندی مشتریان، ساختارهای مالکیتی و مدیریتی معیوب، عدم تفاهم و درک مشترک تصمیم‌گیران و ذی‌نفعان اصلی بازار و صنعت خودرو، اتخاذ تصمیمات نادرست و مداخلات غیراصولی در این صنعت و عدم اراده کافی در اجرای پیشنهادهای کارشناسی از عوامل اصلی بروز چالش‌های اصلی بنگاه‌های خودروساز و این صنعت است. در این میان، یکی از نتایج چالش‌های مزبور، وضعیت نامطلوب مالی ۲ بنگاه بزرگ خودروسازی (ایران‌خودرو و سایپا) بوده که خود را در «زیان‌دهی» فعالیت در این صنعت نشان داده است. مجموع زیان انباشته این ۲ شرکت که بر اثر عملیات زیان‌ده سالانه ایجاد شده، بر اساس آخرین صورت‌های مالی حسابرسی شده (منتهی به 31/6/1400) برابر با 55 هزار میلیارد تومان است. همچنین مطابق با صورت‌های مالی تلفیقی، این عدد برای مجموع گروه ایران‌خودرو و سایپا بیش از 100 هزار میلیارد تومان بوده است. به طور مشخص، زیان انباشته مربوط به گروه ایران‌خودرو و گروه خودروسازی سایپا بر اساس صورت‌های مالی حسابرسی شده منتهی به 31/6/1400 به ترتیب برابر با 4.52 هزار میلیارد تومان و حدود 48 هزار میلیارد تومان بوده است و زیان انباشته شرکت اصلی خودروسازی ایران‌خودرو و سایپا بر اساس صورت‌های مالی دوره مزبور به ترتیب برابر با 6.34 هزار میلیارد تومان و 9.19 هزار میلیارد تومان بوده است. در ادامه این گزارش بیان شده است: تجدید ارزیابی دارایی‌های این ۲ بنگاه در انتهای سال 1398 سبب شد تا صورت وضعیت مالی (ترازنامه) و ساختار مالی این بنگاه‌ها به طور موقت اصلاح شود. به بیانی دیگر، با تجدید ارزیابی دارایی‌ها سرفصل سرمایه این ۲ بنگاه افزایش یافت. با افزایش سرفصل سرمایه نسبت زیان انباشته به سرمایه کاهش یافت و هر ۲ بنگاه از شمول ماده 141 قانون تجارت خارج شدند. با این حال با توجه به عملیات زیان‌ده این بنگاه‌ها، همان‌طور که حسابرس نیز ذکر کرده است، هر ۲ بنگاه مجدد مشمول ماده 141 قانون تجارت شده‌اند.
***
رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس مطرح کرد
پیشرفت قابل توجه فروش نفت در ۳ ماهه اول سال
رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس گفت: بر اساس گزارش وزیر نفت میزان فروش منابع نفتی در ۳ ماهه اول سال جاری نسبت به ۳ ماهه سال گذشته پیشرفت قابل توجهی داشته و وضعیت منابع حاصل از صادرات، نرخ فروش و مؤلفه‌های موثر اتفاقات بسیار خوبی رخ داده است. حمیدرضا حاجی‌بابایی در حاشیه نشست دیروز این کمیسیون درباره دعوت از وزیر نفت و مدیران نفتی گفت: امروز با هدف بررسی منابع درآمدی بودجه سال 1401 حاصل از فروش نفت از وزیر نفت دعوت به عمل آمد و وی گزارش بسیار خوبی را در این باره به کمیسیون ارائه کرد. وی ادامه داد: بر اساس گزارش وزیر نفت میزان فروش منابع نفتی در ۳ ماهه اول سال جاری نسبت به ۳ ماهه سال گذشته پیشرفت قابل توجهی داشته و در وضعیت منابع حاصل از صادرات، نرخ فروش و مؤلفه‌های موثر اتفاقات بسیار خوبی رخ داده است.
***
مؤسس تلگرام:
برای گرداندن تلگرام به تعداد اندکی مشترک پولی نیاز داریم
پاول دورف، موسس تلگرام اعلام کرد اپلیکیشن تلگرام تنها به شمار اندکی از مشترکان پولی برای پوشش هزینه‌های خود نیاز دارد. دورف دهم ژوئن گفته بود کاربرانی که مشترک «تلگرام پریمیوم» شوند، از ظرفیت بالاتری برای چت و بارگذاری رسانه و فایل برخوردار خواهند بود و خاطرنشان کرده بود: سرویس پولی تضمین می‌کند این اپلیکیشن توسط کاربران تامین مالی خواهد شد نه تبلیغات. پاول دورف روز سه‌شنبه در کانال تلگرام خود گفت: زیبایی «تلگرام پریمیوم» این است که اگر تنها 2.5 تا ۳ درصد از کاربران ما مشترک این سرویس شوند، تلگرام هزینه‌های خود را پوشش خواهد داد و صرفا توسط کاربرانش حمایت خواهد شد. این امر به منزله دوران جدید کاربرمحوری در تاریخ سرویس‌های شبکه اجتماعی است. 
سرویس جدید «تلگرام پریمیوم» به کاربران این سرویس پولی، شماری قابلیت‌های جدید فراهم می‌کند و در عین حال، دسترسی آنها به اپلیکیشن اصلی و رایگان تلگرام حفظ می‌شود. هزینه «تلگرام پریمیوم» با توجه به منطقه سکونت کاربر، متغیر است اما برای کاربران آمریکا، 4.99 دلار است. در بعضی از کشورها، پیام‌های اسپانسری نمایش داده می‌شوند اما این تبلیغات دیگر برای مشترکان سرویس پولی ظاهر نخواهند شد. بر اساس گزارش رویترز، تلگرام و سیگنال به دلیل نگرانی‌های فزاینده نسبت به حریم خصوصی در واتس‌اپ، کاربران بیشتری را جذب کرده‌اند. طبق اعلام وب‌سایت تلگرام، این سرویس پیام‌رسان ۵۰۰ میلیون کاربر ماهانه فعال دارد و در میان ۱۰ اپلیکیشن رکورددار بیشترین میزان دانلود در جهان قرار دارد.

Page Generated in 0/0067 sec