دیدار اسماعیل هنیه با سیدحسن نصرالله حاکی از طراحی جدید مقاومت برای مقابله با رژیم صهیونیستی است
دیدار ۲ رهبر مقاومت اسلامی لبنان و فلسطین در بیروت، فصل جدیدی از معادلات منطقهای را علیه رژیم صهیونیستی به دنبال دارد. روابطعمومی حزبالله پنجشنبه گذشته در بیانیهای اعلام کرد سیدحسن نصرالله، دبیرکل جنبش حزبالله لبنان و اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس)، درباره تحولات سیاسی و میدانی فلسطین، لبنان و منطقه گفتوگو کردند. سفر هیات عالیرتبه حماس به بیروت همزمان با ۲ رویداد موازی معانی مهمی دربر دارد؛ نخست افزایش تنشها میان حزبالله و رژیم صهیونیستی به دنبال استخراج غیرقانونی گاز توسط اسرائیلیها از آبهای مورد مناقشه با لبنان و دوم افزایش قیام ضد اشغالگران در کرانه باختری همزمان با سوانح و حوادث روزافزون در سراسر سرزمینهای اشغالی که از استیصال امنیتی رژیم حکایت دارد. به گزارش خبرگزاری فلسطینی سما، ابتدا قرار بود اسماعیل هنیه با میشل عون رئیسجمهور، نجیب میقاتی نخستوزیر و نبیه بری رئیس پارلمان لبنان دیدار کند اما دیدار او با نصرالله بعد دیگری به این سفر بخشید.
او روز چهارشنبه گذشته نیز با شیخ «عبداللطیف دریان» مفتی اعظم لبنان دیدار و گفتوگو کرد و از نقش و مواضع مفتی در قبال قدس، مسأله و ملت فلسطین در داخل و خارج قدردانی کرده بود. سپس رئیس دفتر سیاسی حماس در مکانی نامشخص در بیروت به دیدار سیدحسن نصرالله رفت. هنیه در این دیدار برگزاری موفق انتخابات لبنان را به رهبر حزبالله تبریک گفت و در عین حال بر همبستگی کامل با لبنان درباره حقوق این کشور در استفاده از منابع طبیعی از جمله منابع گازی تأکید کرد. مشاور رسانهای رئیس دفتر سیاسی حماس در گفتوگو با شبکه المیادین درباره اهداف دیدار هنیه از لبنان گفت: «حقیقت این است که سفر به لبنان همواره از دیگر سفرها متفاوت بوده است؛ از نظر دیدارها، محتوای این دیدارها و محل آن که لبنان -پایتخت مقاومت- باشد؛ کشوری که طی سالهای متمادی ضربات دردناکی به اشغالگران وارد کرد». طاهر النونو اضافه کرد: «اولا این دیدارها در راستای تبریک به لبنان به خاطر موفقیت در برگزاری انتخابات، ایستادگی در کنار این کشور برای مطالبه حقوق و منابع طبیعیاش و همسوسازی مواضع در سایه تحولات منطقه و تحرکات سیاسیای بوده است که بر مساله فلسطین و منطقه بازتاب یافته است. نکته دیگر، بررسی متغیرات و تحولاتی است که از ماه رمضان تا امروز رخ داده است؛ چه تحولات میدانی، چه تحولات سیاسی، تهدیدات اسرائیل علیه مسجدالاقصای شریف، شهر قدس و در نزدیکی مرزهای نوار غزه و همچنین چیرگی اسرائیل بر حقوق لبنان و پیامدها و بازتاب این مساله بر آرمان فلسطین. تمام این مسائل مورد بحث و بررسی همه طرفها[ی مقاومت] قرار گرفته است». او در بخش دیگری از اظهاراتش به دیدار هنیه و نصرالله پرداخت و در این باره گفت: «در دیداری در این سطح - بیشک- حقایق منطقه و متغیرات سیاسی و تحرکات سیاسی در چارچوب تلاش اشغالگران برای تسلط بر منطقه به شیوههای مختلف از جمله تسلط بر منابع منطقه و از طریق دروازه عادیسازی روابط و تلاش برای ایجاد ائتلافات سیاسی و امنیتی و تلاش برای حمله به وحدت این امت و ایجاد اختلاف و درگیری میان آنها مورد بحث و بررسی قرار گرفت. اشغالگران بر پایه قاعده «اختلاف افکن تا حکومت کنی»، عمل میکنند». بر این اساس، ۲ طرف همچنین درباره توسعه محور مقاومت، تهدیدات، چالشها و فرصتهای موجود رایزنی کرده و در عین حال بر لزوم همکاری تمام بخشهای محور مقاومت در راستای خدمت به هدف اصلی که مرتبط با قدس، مقدسات اسلامی و آرمان فلسطین است، بحث کردند. تلاشهای رژیم صهیونیستی برای تحمیل طرح تقسیم زمانی و مکانی در مسجدالاقصی و نیز نقش نگهبانان مسجدالاقصی در دفاع از آن از دیگر محورهای بحث بود.
***
نماز جمعه 50 هزار نفری مسجدالاقصی
هزاران فلسطینی ساکن بیتالمقدس و اراضی اشغالی 48، دیروز برای اقامه نماز جمعه راهی مسجدالاقصی شدند.
نیروهای صهیونیستی در بخشهای مختلف بیتالمقدس، بویژه بخش قدیمی این شهر و اطراف مسجدالاقصی مستقر شده بودند و مدارک شناسایی نمازگزاران فلسطینی را بازرسی میکردند. بر اساس گزارش منابع محلی، با وجود شدیدترین تدابیر امنیتی ارتش و پلیس رژیم صهیونیستی، این اجتماع بزرگ به برپایی نماز جمعه باشکوه حدودا 50 هزار نفری در جایجای مسجد مبارک الاقصی انجامید.