printlogo


کد خبر: 250142تاریخ: 1401/4/4 00:00
افزایش بیش از ۸ درصدی سهم بریکس از اقتصاد جهانی در یک دهه گذشته
سهم 24.4 درصدی بریکس از اقتصاد جهانی

سهم ۵ کشور عضو گروه بریکس از اقتصاد جهانی از زمان تاسیس این گروه در سال ۲۰۰۹ تا سال ۲۰۲۰ بیش از ۸ درصد افزایش یافته است. بر اساس آمار بانک جهانی از تولید ناخالص داخلی کشورها به قیمت‌های جاری، در سال ۲۰۰۹ که گروه اقتصادهای نوظهور جهان متشکل از برزیل، روسیه، هند، چین و سپس آفریقای جنوبی تشکیل شد و نام بریکس به خود گرفت، سهم این ۵ کشور از تولید ناخالص داخلی جهانی ۱۵.۹ درصد بود. در سال ۲۰۰۹ مجموع تولید ناخالص داخلی برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی ۹۶۶۲ میلیارد دلار بود که در سال ۲۰۲۰ به ۲۰۶۴۶ میلیارد دلار رسید. بدین ترتیب، با همکاری‌های این ۵ کشور در مسائل کلان اقتصادی جهان، به‌تدریج سهم آنها از اقتصاد دنیا افزایش یافت و در سال ۲۰۲۰ به 24.4 درصد رسید.
 از سوی دیگر صندوق بین‌المللی پول نیز پیش‌بینی کرده که سهم گروه بریکس از اقتصاد جهانی در سال‌های آینده همچنان افزایشی خواهد بود و در سال ۲۰۲۷ به 28.9 درصد خواهد رسید. بر این اساس اخیرا دستگاه دیپلماسی چین از ایران برای شرکت در نشست سران کشورهای عضو بریکس دعوت کرد و در پاسخ،‌ حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان با تشکر از دعوت مقامات چین برای حضور رئیس‌جمهور ایران در این نشست، ابراز امیدواری کرد دوره ریاست چین بر این پیمان موجب گسترش و تقویت همکاری‌های چندجانبه شود.
 
* بریکس یک ارز ذخیره جهانی جدید ایجاد می‌کند
رئیس‌جمهور روسیه چند روز پیش  اعلام کرد کشورهای عضو گروه بریکس در حال بررسی ایجاد یک ارز ذخیره بین‌المللی بر اساس سبد ارزی خود هستند. آنطور که راشاتودی گزارش داده است، ولادیمیر پوتین گفت: کشورهای عضو گروه بریکس یعنی برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی روی طرح ایجاد یک ارز ذخیره جهانی جدید کار می‌کنند. وی در مجمع تجاری بریکس گفت: «مساله ایجاد یک ارز ذخیره بین‌المللی بر اساس سبد ارزی کشورهای ما در حال بررسی است». طبق گفته رئیس‌جمهور روسیه، کشورهای عضو این گروه همچنین در حال ایجاد مکانیسم‌های قابل‌ اطمینان برای جایگزینی سیستم‌های پرداخت بین‌المللی هستند. این گروه قبلاً اعلام کرده بود روی ساخت یک شبکه مشترک پرداخت برای قطع وابستگی به سیستم مالی غرب کار می‌کند. کشورهای عضو بریکس در حال تقویت استفاده از ارزهای داخلی در معاملات دوجانبه هستند.
 

Page Generated in 0/0060 sec