در جلسه شورای اقتصادی دولت مطرح شد
توسعه میادین مشترک نفت و گاز در دستور کار
جلسه شورای اقتصاد عصر دیروز به ریاست معاون اول رئیسجمهور برگزار شد. محمد مخبر در این جلسه با اشاره به یکی از موضوعات مطرح شده مبنی بر توسعه میادین مشترک نفتی، بر ضرورت شتاببخشی به توسعه میادین مشترک نفت و گاز تاکید کرد و افزود: باید میادین مشترک هر چه سریعتر تعیین تکلیف شوند، چرا که توجه به این میادین امروز به یک مطالبه عمومی در کشور تبدیل شده است. معاون اول رئیسجمهور همچنین با اشاره به درخواست وزارت نیرو درباره احداث بخش بخار نیروگاههای گازی خاطرنشان کرد: باید تلاش کنیم با ایجاد انگیزه در بخش خصوصی، راندمان و بازدهی نیروگاههای برق کشور افزایش پیدا کند تا ضمن تأمین نیازهای مصارف خانگی، شاهد تأمین نیازهای بخش صنعت و سایر مصارف باشیم. سرمایهگذاری در طرح «تولید زودهنگام میدان نفتی چند لوله»، سرمایهگذاری در طرح احیای چاههای نفتی کمبازده و غیرفعال توسط شرکتهای فناور و دانشبنیان، سرمایهگذاری از محل منابع داخلی شرکت ملی گاز ایران برای اجرای طرح تکمیل و بهبود پالایشگاههای گازی و سرمایهگذاری در طرح توسعه میادین گازی مناطق مرکزی ایران از جمله درخواستهای وزارت نفت در این جلسه بود که پس از بحث و بررسی به تصویب رسید.
سرمایهگذاری برای اجرای پروژههای احداث بخش بخار نیروگاههای گازی شامل نیروگاههای سلطانیه، زاگرس، خلیج فارس، گلستان، سمنان، خرمشهر و شهید کاوه و همچنین خرید و واردات تجهیزات و ماشینآلات خارجی مورد نیاز پروژههای سد مخزنی «باغان» و «سد دشت پلنگ» و نیز سرمایهگذاری از محل منابع داخلی شرکت سهامی سازمان آب و برق خوزستان برای اجرای طرح مطالعه، بازسازی و مرمت سازههای تاریخی آب جزو درخواستهای وزارت نیرو در این جلسه بود که مورد تایید اعضای شورای اقتصاد قرار گرفت.
در این نشست همچنین با ۲ درخواست وزارت راهوشهرسازی درباره اصلاح و افزودن متمم به مصوبه شورا درباره اجرای طرح تدارک قطعات بسیار ضروری ناوگان لکوموتیوهای راهآهن و همچنین اصلاح و افزودن متمم به مصوبه شورای اقتصاد درباره اجرای طرح تدارک ۳ دستگاه لکوموتیو جرثقیلدار ۱۲۰ تنی و لوازم یدکی مرتبط با آنها مورد موافقت قرار گرفت. استفاده از تسهیلات مالی خارجی (فاینانس) برای طرح تأمین تجهیزات برقی و مکانیکی و ناوگان خط ۲ متروی اصفهان نیز درخواست وزارت کشور در این جلسه بود که به تصویب رسید.
***
افزایش عرضه بر تقاضای ارز در سامانه نیما
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه در زمینه عرضه و تقاضای ارز تعادل خوبی در بازار ایجاد شده است، تاکید کرد: در بسیاری از روزها در سامانه نیما شاهد فزونی عرضه بر تقاضا هستیم. علی صالحآبادی تاکید کرد: با نظرات اقتصاددانان حاضر در جلسه مبنی بر اینکه بانک مرکزی باید حضور موثری در بازار ارز داشته باشد موافق هستم و این بانک با روشهای مختلف میتواند تعادل و ثبات در بازار ایجاد کند که این موضوع هماکنون محقق شده است. وی با اشاره به اینکه اقدامات متعددی در دستور کار بوده و هماکنون نیز برنامههایی برای مدیریت بازار ارز در دست اقدام است، افزود: در مدیریت بازار ارز بخشی در زمینه هماهنگی بانک مرکزی با وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره ثبت سفارشها در حال انجام است و در بخش دیگر، بحث مدیریت عرضه ارز مورد تاکید قرار گرفته تا صادرکنندگان ارز حاصل از صادرات خود را به کشور بازگردانند و به چرخه تجاری وارد کنند. در این زمینه نیز کمیته اقدام ارزی تصمیماتی به فراخور شرایط اتخاذ میکند. نتیجه این تصمیمات به ایجاد تعادل در عرضه و تقاضا در بازار ختم میشود. رئیس شورای پول و اعتبار در ادامه تصریح کرد: در حوزه حواله ارزی که متولی آن سامانه نیما است هماکنون به طور نسبی تعادل خوبی در زمینه عرضه و تقاضا داریم. وی افزود: برخی روزها شاهدیم که ارز به اندازه کافی وجود دارد، لیکن خریدار و تقاضایی برای آن نیست و در واقع میتوان گفت در بسیاری از روزها مازاد عرضه ارز بر تقاضا وجود دارد. رئیس کل بانک مرکزی در ادامه تاکید کرد: در زمینه حواله و اسکناس مشکل خاصی وجود ندارد، ضمن آنکه باید تاکید کرد وضعیت اسکناس ارز بانک مرکزی همانطور که پیش از این نیز اعلام کردهام بسیار خوب است و خوشبختانه صادرکنندگان بویژه بخش غیرنفتی در زمینه قیمت توافقی فروش ارز گامهای موثری برداشتهاند.
***
سهم ۸ درصدی صنعت مبلمان از اشتغال کشور
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان مبلمان ایران گفت: واردات امدیاف به منظور حفظ منابع طبیعی (آبی و جنگلی)، بدون حقوق گمرکی و سود بازرگانی آزاد شود. حسن احمدیان با بیان این موضوع اظهار داشت: صنعت مبلمان پس از صنعت خودرو، جزو بزرگترین صنایع کوچک و متوسط در ایران و جهان است و در کشورهای توسعهیافته از اهمیت خاصی برخوردار است اما متاسفانه در ایران، این صنعت همچنان مهجور مانده است. وی با اشاره به میزان اشتغالزایی صنعت مبلمان در کشور افزود: با توجه به جمعیت ۸۰ میلیونی کشور، شاهد 8 میلیارد دلار گردش مالی در صنعت مبلمان هستیم که 8 درصد از اشتغال کشور را نیز به خود اختصاص داده است. به گفته احمدیان، چنانچه صنعت مبلمان کشور مورد حمایت قرار گیرد میتوانیم در کنار صدور نفت، گاز، پتروشیمی و معدن که صادرات نعمت است، با توجه به ارزش افزودهای که در صنعت مبلمان به واسطه مصرف اندک مواد اولیه، نیروی انسانی و هنر و تجربه استادکاران داخلی ایجاد میشود شاهد صادرات همت باشیم به طوری که مقام معظم رهبری نیز همواره خواستار صدور همت به جای نعمت بوده است.