printlogo


کد خبر: 250405تاریخ: 1401/4/11 00:00
کارشناسان سلامت و مدیران وزارت بهداشت خواستار مراقبت جدی مردم در مصرف آب، میوه و سبزیجات هستند
شناسایی 23 مورد ابتلا به وبا

مطابق آمار وزارت بهداشت، 23 مورد ابتلا به وبا در کشور شناسایی شده و بر همین اساس به مردم توصیه جدی شده است از سلامت آب، میوه و سبزیجات مصرفی اطمینان یابند و حتی هنگام شنا در استخرها از ورود آب به دهان و بینی جلوگیری کنند. 
بنا بر اعلام مقامات وزارت بهداشت، مواردی از ابتلا به وبا در کشور شناسایی شده است، چراکه با گرم شدن هوا و غلبه تشنگی بر افراد، احتمال نوشیدن آنها از منابع آبی آلوده بیشتر می‌شود و به همین علت برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری باید مراقبت‌های بیشتری در فصل تابستان انجام شود.
 
* موردی از ابتلا به وبا در تهران نداشتیم
سرپرست اداره بیماری‌های منتقله از آب و غذای وزارت بهداشت گفت: 23 مورد ابتلا به وبا در کشور شناسایی شده است اما هیچ موردی از ابتلا به وبا در تهران نداشته‌ایم. 
مریم مسعودی‌فر افزود: با اعلام سازمان جهانی بهداشت مبنی بر شیوع وبا در کشور عراق، اقدامات مراقبتی در مناطق مرزی افزایش یافته است. 
وی ادامه داد: تا این لحظه ۲۳ نفر به صورت قطعی به بیماری وبا مبتلا شده‌اند. با این حال هیچ موردی از ابتلا به وبا در تهران نداشته‌ایم. در پاکستان مواردی از بیماری وبا گزارش شده و همکاران ما در نواحی شرقی مرزهای کشور بیماری را به دقت رصد و اقدامات موثر مراقبتی و کنترلی را بخوبی انجام می‌دهند. 
رئیس اداره بیماری‌های منتقله از آب و غذای وزارت بهداشت اظهار داشت: افرادی که قصد سفر به مناطق آلوده به بیماری را دارند، باید مراقب سلامتی خود باشند و بهداشت فردی شامل شستن دست با آب و صابون، مصرف آب آشامیدنی سالم و خوردن میوه و سبزی پس از ضدعفونی را رعایت کنند. در برخی کشورهای همجوار بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، آمار بیماری وبا افزایش یافته است. 
وی با اشاره به اینکه کاهش دسترسی به آب آشامیدنی سالم تهدیدی برای گسترش شیوع بیماری وبا در منطقه است، افزود: دسترسی مناسب به آب بهداشتی سالم، جمع‌آوری و دفع بهداشتی فاضلاب، رعایت بهداشت فردی و... همگی از عوامل مؤثر جلوگیری از گسترش شیوع وبا است که اگر هر کدام از عوامل به درستی رعایت نشود ممکن است شاهد گسترش بیماری باشیم. 
 
* ۲ نگرانی عمده درباره وبا
مسعودی‌‌فر با بیان اینکه درباره بیماری وبا ۲ نگرانی عمده داریم، گفت: اول آنکه بیماری سرایت‌پذیری بالایی دارد و دوم اینکه اگر به موقع درمان نشود می‌تواند با کشندگی بالای ۵۰ درصد همراه باشد. اگر اقدامات پیشگیری در حین سفر یا در طول فعالیت روزانه بدرستی انجام شود و اگر فردی که علائم مشکوک بیماری را داشت به سرعت به مرکز بهداشتی مراجعه کند تا درمان مناسب آغاز شود، این خطر به شدت کاهش می‌یابد و حتی مرگ‌ومیر ناشی از وبا به کمتر از یک درصد می‌رسد. سرپرست اداره بیماری‌های منتقله از آب و غذای وزارت بهداشت ادامه داد: فرد مبتلا به بیماری وبا عامل آلودگی را از طریق مدفوع دفع می‌کند. همچنین مصرف آب، میوه و سبزی آلوده باعث ابتلای افراد به بیماری وبا می‌شود به همین دلیل مردم باید بهداشت فردی و شستن دست با آب و صابون، بویژه هنگام مصرف مواد غذایی را فراموش نکنند. 
مسعودی‌فر تصریح کرد: اگر افراد دچار کم‌آبی، ضعف و استفراغ شدند باید بلافاصله به پزشک یا مراکز ارائه‌دهنده خدمات بهداشتی مراجعه کنند. همچنین باید در صورت ابتلا به بیماری وبا از پختن غذا و سرو آن جلوگیری شود چون این کار باعث گسترش بیماری خواهد شد. 
وی گفت: افرادی که در زمینه عرضه مواد غذایی مشغول هستند باید دست‌های خود را قبل و بعد از شروع فعالیت‌شان با آب و صابون به مدت حداقل ۲٠ ثانیه شست‌وشو دهند و محصولاتی مانند سبزی را با مواد گندزدا ضدعفونی کنند. 
 
* توصیه‌های مختصر اما مفید
وبا یک بیماری اسهالی واگیر است که توسط میکروبی به نام ویبریوکلرا ایجاد می‌شود و مهم‌ترین دلیل شیوع آن آب آلوده است. بنابراین باید از آشامیدن آب غیرمطمئن (چاه، استخر، جوی آب و دریاچه) و آب غیرشرب (پارک‌ها و فضای سبز) به طوری جدی خودداری و همچنین شست‌وشوی مستمر دست‌ها رعایت شود. 
مطابق اعلام کارشناسان، رعایت بهداشت فردی و نحوه صحیح شستن دست‌ها بعد از اجابت مزاج و قبل از صرف غذا، مهم‌ترین اصل در پیشگیری از ابتلا به وبا است. 
لازم است از مصرف مواد غذایی در بیرون منزل، بویژه فروشندگان دوره‌گرد خودداری و برای نوشیدن آب و شستن ظروف از آب سالم استفاده شود. نکته دیگر اینکه، از شنا در رودخانه‌ها و نیز محل‌هایی که محل تجمع آب‌های راکد است باید پرهیز شود چون احتمال آلودگی آنها وجود دارد. 
کارشناسان توصیه می‌کنند قبل از مصرف میوه و سبزی آنها را انگل‌زدایی و ضدعفونی کنید و در صورت دسترسی نداشتن به آب سالم و تصفیه نشده حتما آن را به مدت ۱۰ دقیقه بجوشانید.

Page Generated in 0/0290 sec