حمله به آرامش استقلال به بهانه بازیکنی که فصل قبل نیمکتنشین بود؛ با صفر گل زده و یک پاس گل!
مهدی طاهرخانی: 1- بحث داغ این روزهای «فضای مجازی» درباره یک نام است؛ وریا غفوری. یک جبهه بیآنکه بخواهد فوتبال را با واقعیتهای فنیاش ببیند و اصلا توجهی به آمار داشته باشد، به صورت تمامقد، همه مساله را شبهسیاسی میبیند و پیرو آخرین پست معنادار این بازیکن این انگاره را تقویت میکند که غفوری را باشگاه استقلال نمیخواهد، چون زبان حاشیه را فراتر از گلیم آرامش و مصلحت آبیها دراز کرده بود. او در این چند سال بیتوجه به مصلحت و آرامش استقلال، در کسوت کاپیتان این تیم درباره مسائل مختلف غیرفوتبالی اظهارنظرهایی کرده بود که بعضا نمونههای مشابه را از زبان امید عالیشاه (در حمایت از کارگران و حقوق کم این قشر) هم شنیده بودیم اما گویا این قبا را تنها برای تن غفوری دوخته بودند و او باید حتما قهرمان این داستان لقب میگرفت! موضوعی که آدرس یک پروژه را میداد که باید حتما اول شخصش این بازیکن خاص باشد.
چه کسی جز کادرفنی و مدیریتی یک تیم میتواند برای آینده آن مجموعه تصمیم بگیرد؟ وریا غفوری فصل گذشته چند دقیقه بازی کرد؟ چند گل زد و چند پاس گل داد؟ زیاد جستوجو نکنید؛ صفر گل زده، یک پاس گل. آمار دروغ نمیگوید. در فصول گذشته دوز حرفهای غفوری به مراتب تندتر از چند اظهارنظرهای اخیرش بود اما آن روز کادر فنی و مدیریتی استقلال، کاپیتانش را حفظ کرد، چون اولویت، مسائل فنی و موفقیت آبیها بود. اگر واقعا قرار به تنبیه بود که باید همان موقع عذر او را میخواستند.
۲- حقیقتا اگر ساپینتو به هر دلیلی از فوتبال غفوری خوشش میآمد و دستور حفظش را میداد مگر میشد به او گفت نه؟ همانطور که قبلا، از منصوریان و شفر گرفته تا استرا و فرهاد او را خواستند و او ماند. چطور آن موقع زور سیاست به ورزش نرسید؟
غفوری تقریبا همسن و سال کاپیتان سابق بهترین تیم حال حاضر جهان است، یعنی مارسلو، بازیکن سابق رئال مادرید. پرز خیلی شیک طی یک کنفرانس، خبر جدایی کاپیتان رئال را اعلام کرد و او با چشمانی اشکبار اما دلی آسوده و سبک، چمدان بسیار سنگینش را بست و رفت. این واقعیت بیروتوش فوتبال حرفهای است. غفوری میگوید میخواهم سرنوشتی سوای امثال رحمتی، صادقی، خسرو حیدری و... داشته باشم اما پرسش این است: تا کی؟ تا کجا؟ با کدام آورده فنی و بدن چابک؟ در این سن و سال انتظار دارد چند فصل دیگر برای استقلال بازی کند؟ مارسلو و رئال خیلی تمیز به آنچه میباید، دست پیدا کردند اما گویا وریا نمیداند از پای سفره چه زمانی باید بلند شد. با جام میرفت زیباتر نبود؟ اشتباهی که سیدجلال در پایان لیگ بیستم مرتکب شد؛ کاپیتان جلال حالا میرود، آن هم بدون جام.
3- آیا سیاسیون در گذشته در فوتبال ما دخالت کردهاند؟ بله! آیا پیشتر شاهد چنین دخالتهایی در سطوح مختلف بودهایم؟ این هم را میگویم بله! همین پیشینه و دخالتهای نابجا و بیمورد، فضایی را به وجود آورد که ناگهان یک تصمیم ساده، رنگ و بوی سیاسی گرفته و میخواهند شنل قهرمان شکستناپذیر را بر تن وریا کنند.
راه دوری نروید، مصاحبه ۳ ماه قبل غفوری هنوز موجود است که رمز موفقیت استقلال را مصطفی آجورلو عنوان کرده بود؛ مردی که برخلاف سایر مدیران سابق، موفق شد انضباط را در مجموعه آبیپوشان حکمفرما کند. این همان آجورلو است؛ نه در ۳ ماه گذشته تغییر کرده و نه با شخصی دیگری معاوضه شده است.
***
از چند ماه قبل که غفوری متوجه شد با توجه به رقیب جوانی مثل حردانی جایگاهش را از دست داده، گفتوگویی با جواد نکونام و فولاد انجام داد. به اعتراف خودش همه باید یک پلن B داشته باشند. او هوشمندانه نقشه دوم را در پر شالش حفظ کرده اما گویی بدش نمیآید یک حاشیه بسیار بزرگ و جدید را در حساسترین روزهای نقل و انتقالاتی به جان آبیها بیندازد؛ هشتگ مفت، فضای مجازی هم مفت.
یک جا احتمالا ناآگاهانه و بدون هیچ غرضی از املای کلیدواژه مختص تجزیهطلبان استفاده کرد و بلافاصله جان خود را هزاران بار تقدیم ایران. فارغ از همه این چیزها که زاییده چیزکهایی است باید کلام آخر را گفت؛ امروز روز سنجش علاقه واقعی به استقلال است؛ ببینیم کاپیتان استقلال با یک خداحافظی به موقع، باعث جمع شدن حواشی میشود یا ترجیح میدهد استقلال و مدیریتش کماکان زیر تیغ هواداران باشند.
جنون باید و جان شیرین در طبق تا فرهاد شدن
به گفتار سهل است پای کوه فدای شیرین شدن
***
واکنش دستیار نکونام به احتمال جذب غفوری: بله! با او حرف زدیم
مربی تیم فوتبال فولاد خوزستان میگوید فولاد دوست دارد غفوری را داشته باشد. حمیدرضا رجبی، مربی تیم فوتبال فولاد درباره نقل و انتقالات تابستانی این تیم افزود: 3-2 سالی از گرفتن بازیکن محروم بودیم و این موضوع خیلی به تیم ضربه زده بود. خوشبختانه امسال توانستیم در نقاطی که ضعف داشتیم نفرات مورد نظر را جذب کنیم تا بتوانیم در لیگ برتر جزو مدعیان بالای جدول و در مرحله حذفی لیگ قهرمانان آسیا برای ایران نماینده خوبی باشیم. رجبی درباره اجرای دوباره قانون سقف قرارداد از سوی سازمان لیگ فوتبال تصریح کرد: این قانون در سالهای گذشته جواب نداد. سازمان لیگ باید راهکار دیگری را در این زمینه در نظر بگیرد. مهمترین موضوعی که باشگاهها باید به آن قائل شوند این است که قراردادهای بلندمدت با بازیکنان امضا کنند تا هم بازیکنان از قراردادهای بلندمدت لذت ببرند و هم باشگاهها اطمینان خاطر بابت حفظ بازیکنان خود داشته باشند. دستیار جواد نکونام در فولاد خوزستان درباره احتمال جذب وریا غفوری، کاپیتان استقلال هم اظهار کرد: دوست داریم او را در فولاد داشته باشیم. صحبتهایی هم شده است اما این موضوع منوط به این است که در استقلال نباشد. رجبی در پاسخ به این سوال که در صورت جذب غفوری، تکلیف مهدی شیری چه خواهد شد؟ خاطرنشان کرد: اگر وریا هم جذب شود باز هم مهدی شیری در تیم خواهد ماند تا در پستهای مختلف از آنها استفاده کنیم.