printlogo


کد خبر: 250465تاریخ: 1401/4/12 00:00
دستیار وزیر امور خارجه : عضویت در بریکس بزرگ‌ترین اقدام فرامنطقه‌ای سیاست خارجی دولت خواهد بود
مأموریت بزرگ

گروه سیاسی: دستیار وزیر امور خارجه کشورمان در مصاحبه‌ای، با اشاره به موقعیت ژئوپلیتیک و ژئواستراتژیک ایران در غرب آسیا، اظهار داشت: ایران به دنبال احیای داشته‌های تاریخی خود است و در این راستا دولت تلاش می‌کند تمام شعارهای خود در طول انتخابات را محقق کند که یکی از مهم‌ترین آنها ارتباط با همسایگان با رویکرد اقتصادی است. 
عبدالله سهرابی ضمن اشاره به مناسبات سیاسی و دیپلماتیک فعال دولت سیزدهم بیان کرد: سفر رئیس‌جمهور تاجیکستان به ایران بعد از ۹ سال، سفر رئیس‌جمهور ترکمنستان به کشورمان بعد از ۶ سال، سفر رئیس‌جمهور ونزوئلا به تهران بعد از ۶ سال، سفر امیر قطر به تهران بعد از ۱۰ سال، سفر رئیس‌جمهور کشورمان به عمان بعد از ۶ سال و سفر رئیس‌جمهور قزاقستان به ایران پس از ۶ سال نشان از فعالیت دیپلماتیک دولت سیزدهم دارد. 
دستیار وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه صحبت‌های خود، با اعلام اینکه احیای شبکه مویرگی راه ابریشم با اتصال به کریدورهای شمال - جنوب امکان‌پذیر است، تصریح کرد: در این راستا پیمان‌های منطقه‌ای در نشست با همسایگان در تحقق این مهم اهمیت بسیار زیادی دارد. سهرابی با تصریح بر اینکه همه اقتصاددانان جهان به این واقعیت اعتراف دارند که سال آینده قاره آسیا قدرت برتر اقتصادی جهان خواهد بود، اظهار کرد: جمهوری اسلامی از مدت‌ها قبل برنامه‌ریزی کرده است به شبکه‌های اقتصادی و پیمان‌های فرامنطقه‌ای بپیوندد. 
دستیار وزیر امور خارجه با بیان اینکه ایران دارای استعدادهای فراوانی در حوزه کشاورزی، اقتصادی، صنعتی، دانش فکری و پیشرفت‌های علمی است، گفت: ایران با این توانایی و استعداد پیشنهاد پیوستن به گروه بریکس را داده است. ۲۰ سال پیش رهبر انقلاب در دیدار پوتین با ایشان از ضرورت ایجاد اوپک گازی گفتند و گروه بریکس یکی از نمونه‌های ائتلاف‌سازی‌های جدید است. 
وی در پایان اظهارات خود گفت: ایران همانند پیمان شانگهای قرار است به شبکه گروه بریکس ملحق شود که بزرگ‌ترین اقدام فرامنطقه‌ای سیاست خارجی دولت سیزدهم است. ایران در شرایطی قرار است وارد بریکس شود که ۲۶ درصد اقتصاد جهانی را در سال ۲۰۲۱ کشورهای عضو بریکس داشتند. سهرابی افزود: این کشورها بیش از ۴۰ درصد جمعیت جهان را به خود اختصاص داده‌اند و این نشان از استعدادها و ظرفیت‌های زیاد این کشورهاست. 
گروه بریکس متشکل از ۵ قدرت اقتصادی نوظهور جهان شامل چین، روسیه، هند، برزیل و آفریقای جنوبی است. نام این گروه، یک کلمه اختصاری برگرفته از حروف اول نام ۵ کشور عضو کنونی آن است. اگر چه در ابتدای امر هدف اصلی تشکیل این گروه، اقتصادی بود اما با توجه به تغییرات در نظام بین‌الملل و پیوستگی اقتصاد و سیاست، عوامل سیاسی و بین‌المللی نقش انکارناپذیری در دامنه کاری بریکس ایفا می‌کند. 
ایران نیز در برهه کنونی با در نظر گرفتن یک راهبرد واقع‌گرایانه و عملگرایانه، اشتراکات فراوانی را با کنشگران قدرتمند در جهان تعریف کرده و پیوستن به شبکه‌ای از پیمان‌های منطقه‌ای نظیر سازمان همکاری شانگهای و گروه بریکس را در دستور کار خود قرار داده است.

Page Generated in 0/0060 sec