printlogo


کد خبر: 250596تاریخ: 1401/4/15 00:00
اعتصاب کارگران در نروژ، رکورد تاریخی قیمت برق در آلمان و افزایش بی‌سابقه قیمت گاز در اروپا
جنگ به اقتصاد اروپا رسید

گروه اقتصادی: شاخص قیمت گاز طبیعی اروپا روز سه‌شنبه همزمان با گسترش اعتصاب کارگران صنعت گاز نروژ، به بالاترین حد خود در ۴ ماه اخیر رسید.  قیمت قراردادهای گازی TTF هلند برای ماه آگوست به 166.6 یورو در مگاوات ساعت رسید که 2.2 درصد نسبت به روز دوشنبه افزایش یافت. در آلمان اما قیمت برق رکورد جدیدی را ثبت کرد. 
به گزارش «وطن‌امروز» به نقل از «فایننشال تایمز»، قیمت برق در آلمان برای تحویل در سال آینده، روز دوشنبه به بالاترین سطح خود رسید و پس از افزایش 13 درصدی به 325 یورو در هر مگاوات ساعت رسید و رکورد جدیدی را ثبت کرد. قرارداد معادل در فرانسه از ابتدای سال تاکنون ۲ برابر شده و به 366 یورو در هر مگاوات ساعت رسیده است. قیمت برق بشدت تحت تأثیر هزینه گاز-که برای تولید برق به کار می‌رود- است. 
کارشناسان موسسه «انرژی دانمارک» می‌گویند نگرانی‌ها نسبت به عرضه گاز به اروپا بشدت بالاست و بازار همچنان درگیر افزایش ریسک است. کارشناسان انتظار دارند اوضاع تامین انرژی در اروپا همچنان متشنج بوده و در صورت پایین ماندن عرضه، قیمت‌ها بالا برود. کاهش عرضه گاز نروژ در زمان بسیار حساسی برای اروپا اتفاق می‌افتد. روسیه به طور کامل عرضه گاز به کشورهایی از جمله هلند و دانمارک را متوقف کرده است و بیش از نصف عرضه به 2 مشتری بزرگ خود یعنی آلمان و ایتالیا را هم کاهش داده است. آلمان بویژه در تلاش است حجم گاز روسیه را با برنامه سرمایه‌گذاری شتابان در پایانه‌های واردات گاز طبیعی مایع جایگزین کند. 
 
* کارگران نروژی اعتصابات خود را گسترش می‌دهند
اعتصاب کارگران بخش نفت و گاز در نروژ در کنار کاهش صادرات نفت روسیه باعث شده قیمت گاز در اروپا به بالاترین میزان در 4 ماه گذشته برسد. قرار است کارگران صنعت نفت و گاز نروژ اعتصاب خود را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ گسترش دهند و این مساله باعث خواهد شد 13 درصد از صادرات گاز نروژ که یکی از منابع اصلی تامین گاز اروپا به شمار می‌رود، کاهش یابد. 
اعتصاب کارگران بخش نفت و گاز نروژ در اعتراض به دستمزدها در شرایطی که اروپا به دلیل کاهش عرضه از روسیه، به گاز این کشور نیاز دارد، دردسرهایی را برای اروپا به همراه آورده است.  دویچه‌وله آلمان در مطلبی نوشت: کارگران بخش نفت و گاز نروژ در بحبوحه نگرانی‌ها درباره عرضه گاز اروپا کار خود را متوقف کرده و اعتصاب کرده‌اند. گفته می‌شود در ابتدا یک میدان گازی تحت تأثیر این اعتصاب‌ها قرار گرفته است اما این حرکت اعتراضی می‌تواند به ۳ میدان دیگر گسترش یابد و این اتفاقی است که ممکن است از چهارشنبه (امروز) بیفتد. 
 
* تراز تجاری آلمان منفی شد
رکوردزنی قیمت برق در آلمان همزمان شده است با منفی شدن تراز تجاری در آلمان و سبقت واردات از صادرات در این کشور. برای نخستین‌‌بار در 30 سال گذشته تراز تجاری آلمان که اقتصادش عمدتا مبتنی بر صادرات است، منفی شد. آمار منتشرشده از سوی دفتر آمار فدرال آلمان نشان می‌‌دهد در ماه مه ‌برای نخستین‌بار در 30 سال گذشته میزان واردات آلمان از صادرات این کشور بیشتر شده است. در کنار کاهش صادرات، افزایش قیمت کالاهای وارداتی آلمان باعث شده ارزش صادرات این کشور یک میلیارد یورو کمتر از واردات آن باشد. 
در حالی که طی ماه مه ‌صادرات آلمان 0.5 درصد پایین آمده، واردات این کشور 2.7 درصد رشد کرده است. نسبت به سال گذشته هم صادرات آلمان 11.7 درصد بالا رفته اما واردات این کشور رشد 27.8 درصدی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به ثبت رسانده است. بر همین اساس آلمان در ماه مه‌ 125.8 میلیارد دلار صادرات و 126.7 میلیارد دلار واردات داشته است. آمار منتشرشده حاکی از آن است که صادرات آلمان به روسیه در ماه مه ‌29.4 درصد نسبت به ماه آوریل رشد کرده و به یک میلیارد یورو رسیده است، با این حال نسبت به ماه مه ‌سال گذشته به کمتر از نصف رسیده و 54.6 درصد پایین آمده است. 
 
* صدراعظم آلمان: بحران کنونی ظرف چند ماه پایان نخواهد یافت
صدراعظم آلمان در سخنانی بحران تورم و افزایش قیمت‌ها را چالشی تاریخی خواند که تا مدت‌ها بر دوش شهروندان سنگینی خواهد کرد. اولاف شولتس انتظار دارد بار افزایش قیمت‌ها بر دوش شهروندان همچنان ادامه یابد. وی گفت بحران کنونی ظرف چند ماه پایان نخواهد یافت. 
اولاف شولتس شهروندان آلمانی را برای یک دوره طولانی فشار ناشی از افزایش قیمت‌ها آماده کرده است. او روز دوشنبه در آغاز یک اقدام هماهنگ با نمایندگان ارشد کارفرمایان و اتحادیه‌های کارگری گفت: بحران فعلی تا چند ماه دیگر تمام نخواهد شد. 
وی تاکید کرد جنگ روسیه در اوکراین و زنجیره تامین مختل شده در پی همه‌گیری کرونا سبب ایجاد ناامنی عمومی شد. شولتس گفت: ما باید آماده باشیم، چرا که این وضعیت در آینده قابل پیش‌بینی تغییر نخواهد کرد. ما با یک چالش تاریخی روبه‌رو هستیم. 
 
* تورم اسپانیا به بالاترین میزان 37 سال گذشته رسید
در اسپانیا نیز شرایط بهتر از سایر نقاط اروپا نیست. در همین رابطه دفتر آمار ملی اسپانیا اعلام کرد نرخ تورم در این کشور ۲ رقمی شده و به بالاترین میزان در 37 سال گذشته رسیده است. آمار ارائه‌ شده از سوی دفتر آمار ملی اسپانیا نشان می‌دهد در ماه ژوئن تورم این کشور برای نخستین‌بار در دهه‌های گذشته ۲ رقمی شده و به بالاترین میزان از سال 1985 تاکنون رسیده است. رقم کنونی حتی بیشتر از رقم پیش‌بینی‌شده در نظرسنجی رویترز بوده است. افزایش قیمت مواد غذایی و حامل‌های انرژی از اصلی‌ترین ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دلایل بالا رفتن تورم در اسپانیا بوده است. 
«نادیا کالوینو» وزیر اقتصاد اسپانیا هفته گذشته در جمع نمایندگان مجلس این کشور گفت: خبرهای هفته‌های گذشته مثبت نبوده است. کاهش صادرات نفت و گاز روسیه در حال شدت بخشیدن به روند بالا رفتن قیمت حامل‌های انرژی است. 
به طور کلی بالا رفتن هزینه زندگی در اسپانیا، دولت این کشور را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ تحت فشار قرار داده به طوری که هفته گذشته «پدرو سانچز» نخست‌وزیر اسپانیا با هدف کنترل تورم دومین بسته حمایتی خود به ارزش 9.45 میلیارد دلار را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به تصویب رساند. نخست‌وزیر اسپانیا در این باره گفته افزایش قیمت کالاها نشان می‌دهد چقدر اوضاع وخیم است. 
 
***
    نفت 400 دلاری؟!     
معاون شورای امنیت ملی روسیه گفت: در صورت اجرایی‌شدن پیشنهاد ژاپن برای تعیین سقف قیمت جهت خرید نفت روسیه، قیمت‌ها می‌تواند به ۳۰۰ تا ۴۰۰ دلار در هر بشکه برسد. «دیمیتری مدودوف» دیروز در واکنش به پیشنهاد ژاپن برای ایجاد محدودیت قیمت در خرید نفت از مسکو خاطرنشان کرد: ژاپن دیگر نمی‌تواند از روسیه گاز یا نفت بخرد یا در پروژه کارخانه «ال‌ان‌جی ساخالین-۲» در روسیه مشارکت کند. وی تصریح کرد: پیشنهاد ژاپن برای خرید نفت از روسیه به نصف قیمت فعلی، به کاهش عرضه منجر می‌شود و در نتیجه قیمت‌ها می‌تواند به ۳۰۰ تا ۴۰۰ دلار در هر بشکه برسد. رهبران گروه ۷ هفته گذشته توافق کردند امکان‌سنجی اعمال محدودیت‌های موقت روی قیمت واردات سوخت‌های فسیلی روسیه- از جمله نفت- را بررسی کنند. پیش‌تر «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین در واکنش به اظهارنظر نخست‌وزیر ژاپن درباره تعیین سقف قیمت برای نفت روسیه گفته بود: اظهارات «فومیو کیشیدا» درباره احتمال کاهش قیمت نفت مسکو به این معنا نیست که سایر کشورها می‌توانند از این معیار پیروی کنند. نخست‌وزیر ژاپن گفته بود: بر اساس سیاست‌های پیشنهادی گروه 7، مسکو مجبور خواهد شد نفت خود را به نصف قیمت کنونی بفروشد. وی گفت: سازوکاری طراحی شده که تضمین کند امکان خرید نفت روسیه با قیمت بالا وجود نداشته باشد. در نشست گروه 7، این موضوع نخستین‌بار از سوی آمریکا مطرح شد که برای نفت روسیه سقف قیمت تعیین شود. محدود کردن قیمت نفت روسیه بخشی از تحریم‌های غرب علیه مسکو به خاطر عملیات ویژه در اوکراین است. 

Page Generated in 0/0078 sec