printlogo


کد خبر: 250649تاریخ: 1401/4/16 00:00
کمیسیون روابط خارجی پارلمان بلژیک طرح تبادل زندانی با ایران را تصویب کرد
چراغ سبز به آزادی اسدی ؟

گروه سیاسی: کمیسیون روابط خارجی پارلمان بلژیک طرح تبادل زندانی بین جمهوری اسلامی و بلژیک را تصویب کرد. 
به گزارش فارس، رسانه‌های محلی گزارش کردند لایحه تبادل زندانی میان ایران و بلژیک روز گذشته در کمیسیون روابط خارجی پارلمان بلژیک به تصویب رسید و قرار است امروز در پارلمان بلژیک به رأی گذاشته شود. روزنامه استاندارد گزارش کرد، کمیته روابط خارجی پارلمان بلژیک لایحه‌ای را که امکان تبادل زندانی میان ۲ کشور بلژیک و ایران را فراهم می‌آورد به تصویب رساند. اکثریت اعضای این کمیته به نفع این لایحه رأی دادند. این لایحه در حالی به تصویب درآمده است که گروه‌های مخالف و حتی نمایندگان کنگره آمریکا تمام تلاش خود را به کار گرفتند تا با مداخله در روند پیشبرد این طرح انسان‌دوستانه اخلال ایجاد کنند. 
صبح روز گذشته اخباری منتشر شد مبنی بر اینکه 13 نماینده دموکرات و جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا در نامه‌ای از پارلمان بلژیک درخواست کردند طرح تبادل زندانی با ایران را به تصویب درنیاورد. 
روز سه‌شنبه رسانه‌ها گزارش کردند که پارلمان بلژیک قصد دارد از روز سه‌شنبه طرح معاهده بین جمهوری اسلامی ایران و بلژیک برای تبادل زندانیان بین ۲ کشور را مورد بررسی قرار دهد. وبگاه «بروکسل تایمز» در این باره گزارش کرد پیش‌نویس قانون تبادل زندانیان بین بلژیک و ایران با هدف آزادی یکی از کارمندان غیردولتی بلژیکی که در ایران بازداشت است، تهیه شده است. 
در ادامه این گزارش آمده است: پیش‌نویس قانون در دستور کار کمیته امور خارجی درباره همکاری با هند، امارات‌عربی‌متحده و ایران و «انتقال افراد زندانی شده است». لایحه مذکور به بلژیک اجازه می‌دهد زندانیان را با ایران مبادله کند و از امروز قرار است در پارلمان این کشور اروپایی به بحث و بررسی گذاشته شود. 
پیش از این، «کاظم غریب‌آبادی»، معاون امور بین‌الملل قوه ‌قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر درباره بی‌گناهی «اسدالله اسدی» دیپلمات ایرانی تصریح کرده بود: «ایشان از مصونیت دیپلماتیک برخوردار است؛ بازداشت ایشان در آلمان و نگهداری ۱۰۱ روزه‌اش در وضعیت نامناسب مغایر حقوق بین‌الملل، حقوق بشر و کنوانسیون ۱۹۶۳ وین ناظر بر روابط کنسولی بود». وی در ادامه افزود: «انتقال آقای اسدی به بلژیک و حکمی که علیه وی در این کشور صادر شد نیز‌، چنین شرایطی داشت و ما آن دادگاه را دادگاهی کاملا غیرقانونی و ناعادلانه در این زمینه می‌دانیم».
 

Page Generated in 0/0054 sec