printlogo


کد خبر: 250679تاریخ: 1401/4/20 00:00
آمار جان‌باختگان کرونا 2 رقمی شد؛ بازگشت شهر‌های قرمز و نارنجی به نقشه کرونایی کشور
کرونا داغ شد
میزان مراجعه روزانه بیماران مشکوک به بیماری «کووید-19» در مراکز درمانی تهران به 4 هزار نفر رسید

آمار فوتی‌های ناشی از بیماری «کووید-19» در حالی پس از مدت‌ها در کشور 2 رقمی شد که کارشناسان بهداشت پیش‌بینی می‌کنند در صورت کم‌توجهی مردم به رعایت پروتکل‌های بهداشتی همچنین عدم تکمیل واکسیناسیون، این آمار ممکن است در هفته‌های آینده روند صعودی را طی  کند و میزان بستری‌ها چندبرابر شود. به گزارش «وطن ‌امروز»، کرونا پس از چند ماه بی‌رمقی مدتی است دوباره تهدید‌کننده سلامت جامعه شده به طوری که علاوه بر بازگشت شهرهای قرمز و نارنجی کرونایی، آمار مبتلایان و بستری‌شدگان این بیماری بشدت افزایش یافته است؛ بیماری مرموزی که همچون آتشی زیر خاکستر به یکباره شعله‌ور می‌شود تا با شیوع گسترده‌، خشک‌ و تر را با هم بسوزاند. آنگونه که وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد، طی یک شبانه‌روز ۲ هزار و ۳۷۵ بیمار مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی شدند و متاسفانه ۱۰ نفر نیز به دلیل این بیماری جان خود را از دست دادند. وضعیت این بیماری در فصل تابستان نگران‌کننده‌تر شده است، چراکه در ایام پیش رو شاهد افزایش میزان مسافرت‌ها و شرکت در مراسمات خواهیم بود، بنابراین چنانچه نسبت به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی بویژه استفاده از ماسک بی‌توجهی شود این احتمال وجود دارد که روزهای سخت همه‌گیری کرونا دوباره در کشور تکرار شود. 
در این شرایط ضروری است حتی در اماکن روباز نیز مردم از ماسک استفاده کنند اما متاسفانه بعضا دیده می‌شود حتی در اماکن عمومی بویژه مترو و اتوبوس نیز برخی‌ افراد نسبت به رعایت پروتکل‌ها و استفاده از ماسک بی‌توجه هستند. بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، فقط طی 24 ساعت (از ظهر روز شنبه تا ظهر روز یکشنبه 19 تیرماه) ۲۳۷۵ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی و ۲۹۶ نفر از آنها بستری شدند. متاسفانه طی این مدت، ۱۰ بیمار مبتلا به «کووید-19» در کشور جان خود را از دست دادند تا مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۱۴۱ هزار و ۴۳۹ نفر برسد. از طرفی خوشبختانه تاکنون ۷ میلیون و ۶۴ هزار و ۶۷۳ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. همچنین ۳۵۶ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در بخش‌ مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند. در حال حاضر ۴ شهرستان در وضعیت قرمز، ۱۴ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۱۴۲ شهرستان در وضعیت زرد و ۲۸۸ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند. همچنین تاکنون ۶۴ میلیون و ۶۷۶ هزار و ۲۹۱ نفر دوز اول، ۵۸ میلیون و ۳۳ هزار و ۱۲۷ نفر دوز دوم و ۲۷ میلیون و ۸۸۹ هزار و ۸۹۹ نفر نیز دوز سوم واکسن کرونا را در کشور تزریق کرده‌اند. مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور نیز به ۱۵۰ میلیون و ۵۹۹ هزار و ۳۱۷ دوز رسیده است. در شبانه‌روز یادشده نیز ۲۸ هزار و ۶۹۵ دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.
 
* مراجعه ۴۰۰۰ بیمار با علائم مشکوک کرونا  به مراکز درمانی
بیمارستان‌های تهران این روزها پذیرای بیماران زیادی هستند که با علائم سرماخوردگی مشکوک به کرونا به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند. فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران دیروز با اشاره به لزوم تزریق دوز یادآور واکسن کرونا در گروه‌های خاص، گفت: در ۲۴ ساعت گذشته ۴ هزار نفر با علائم مشکوک به کرونا به مراکز بهداشتی و درمانی تهران مراجعه‌ کرده‌اند. علیرضا زالی با اشاره به ضرورت حفاظت از کادر بهداشت و درمان با واکسیناسیون، اظهار کرد: توصیه ما به کسانی که بیش از 6 ماه از آخرین تزریق واکسن آنها گذشته این است که دوز یادآور را تزریق کنند. وی ادامه داد: به صورت کلی اگر 6 ماه از تلقیح آخرین واکسن گذشته باشد، از دوز سوم یا چهارم واکسن به عنوان دوز یادآور کرونا نام برده می‌شود و با توجه به امواج جدید بیماری، شهروندان بویژه کادر بهداشت و درمان باید نسبت به دریافت آن اقدام کنند. زالی گفت: مجموع کسانی که تاکنون در استان تهران واکسن کرونا دریافت کرده‌اند 26 میلیون و 400 هزار نفر است که 10 میلیون و 900 هزار نفر از آنها دوز اول، 9 میلیون و 860 هزار نفر دوز دوم، 5 میلیون و 400 هزار نفر دز سوم، 45 هزار نفر نیز دوز چهارم و برخی گروه‌های خاص که تعداد آنها به 582 نفر می‌رسد، دوز پنجم واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند. زالی با بیان اینکه در روزهای آینده شاهد افزایش آمار تزریق دوز چهارم در تهران خواهیم بود، گفت: افرادی که در گروه‌های پرخطر قرار دارند، از جمله افراد مسن، افرادی که سابقه بیماری‌های زمینه‌ای دارند، کادر بهداشت و درمان و به طور کلی همه افرادی که 6 ماه از آخرین تزریق واکسن آنها می‌گذرد نسبت به دریافت دوز یادآور اقدام کنند. وی تاکید کرد: پیش‌بینی  می‌شود در هفته‌های آینده شاهد موج‌های جدیدی از کرونا باشیم، از این رو هم‌اکنون فرصت خوبی برای تزریق دوز یادآور واکسن کروناست. فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در تهران با بیان اینکه در 24 ساعت گذشته 4 هزار نفر به مراکز بهداشتی و درمانی در استان تهران با علائم مشکوک به کرونا مراجعه کرده‌اند، خاطرنشان کرد: این در حالی است که این عدد در ۲ هفته گذشته به 1500 نفر کاهش یافته بود. به گفته وی، در تعداد بیماران بستری هم بتدریج آمار تهران در حال تغییر است‌.
 
* اسامی پایگاه‌های تجمیعی فعال واکسیناسیون کرونا در تهران
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با توجه به به افزایش موارد ابتلا به سویه جدید  «کووید-۱۹» و افزایش شهرهای قرمز و نارنجی در کشور، اسامی پایگاه‌های تجمیعی فعال واکسیناسیون «کووید-۱۹» در تهران را اعلام کرد.
هموطنان می‌توانند برای انجام واکسیناسیون  «کووید-۱۹» و تزریق دوز یادآور به پایگاه‌های تجمیعی فعال واکسیناسیون  «کووید-۱۹» زیر مراجعه کنند:
۱- پایگاه تجمیعی واکسیناسیون «کووید-۱۹»  کلینیک جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران
آدرس: خیابان انقلاب، خیابان ابوریحان، تقاطع خیابان شهید نظری، پلاک ۶۶، کلینیک جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران - تلفن: ۶۶۴۸۸۹۷۱
۲- سامانه۱۳۷ (سوله بعثت)
آدرس: اتوبان بعثت، ضلع شمال غرب پارک بعثت، خیابان بخارایی، نبش خیابان سمیعی - تلفن: ۵۵۱۸۵۲۷۱
۳- پایگاه تجمیعی واکسیناسیون «کووید-۱۹»  سایت شهید امامی (پایگاه سلامت شماره یک ثلاث)
آدرس: میدان راه‌آهن ابتدای خیابان شوش، نرسیده به سه‌راه وحدت اسلامی جنب اورژانس تهران - تلفن: ۵۵۶۸۵۹۵۲
۴ - پایگاه تجمیعی واکسیناسیون  «کووید-۱۹» سوله بحران الزهرا(ع)
آدرس: خیابان نواب، خیابان بریانک، نرسیده به میدان بریانک، انتهای کوچه محبی - تلفن: ۵۵۷۸۶۰۰۵
۵ - پایگاه تجمیعی واکسیناسیون «کووید-۱۹» پیراپزشکی (ساختمان دانشکده دندانپزشکی)
آدرس: بلوار کشاورز، خیابان قدس، ساختمان قدیم دانشکده دندانپزشکی
۶- پایگاه تجمیعی اشراق تهرانپارس
آدرس: تهرانپارس، خیابان جشنواره فرهنگسرای اشراق
۷- پایگاه تجمیعی کردستان
آدرس: بزرگراه کردستان
۸- پایگاه بهاران 
آدرس: مرزداران، دانشگاه علوم پزشکی ایران
همچنین علاوه بر پایگاه‌های تجمیعی، مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی، پایگاه‌های سلامت و خانه‌های بهداشت نیز در حال حاضر خدمات واکسیناسیون را ارائه می‌دهند.
پایگاه‌های تجمیعی فعال واکسیناسیون  «کووید-۱۹» در حال تکمیل شدن جهت ارائه خدمات به مردم هستند و تا پایان هفته اسامی مراکز جدید اطلاع‌رسانی خواهد شد.
***
    ما در شهرهای قرمز و نارنجی الزامی شد   
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا به تشریح جزئیات جلسه روز شنبه ستاد ملی کرونا پرداخت. عباس شیراوژن در توئیتی نوشت: با توجه به افزایش موارد ابتلا، بستری‌ها، مراجعه‌کنندگان سرپایی‌ و شهرهای قرمز و نارنجی، بر استفاده از ماسک در فضاهای باز و سرپوشیده در شهرهای قرمز و نارنجی تأکید شد. در شهرهای آبی و زرد، در نقاط سرپوشیده یا پرازدحام و پرتردد، استفاده از ماسک ضروری است. تزریق نوبت یادآور واکسن در کشورهای مختلف باعث کاهش موارد ابتلا به بیماری کرونا شده است و برعکس در کشورهایی که پوشش واکسن کاملی داشتند ولی زمان زیادی از تزریق واکسن گذشته، مجددا موارد ابتلای فراوان گزارش شده است، بنابراین باید تزریق واکسن یادآور را جدی بگیریم. وزارت بهداشت تعداد و ساعات خدمت‌رسانی مراکز واکسیناسیون را برای ایجاد تسهیل در امر واکسیناسیون، افزایش دهد. با توجه به آمار بالای ابتلا در کشورهای همسایه از ترکیه تا امارات، مراقبت‌های بهداشتی مرزی در همه مرزها تقویت شود.
***
هشدار نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی
این روزها که ویروس کرونا در حال شیوع گسترده است، کارشناسان بهداشت تاکید دارند با توجه به انجام مسافرت‌های تابستان و برگزاری مراسمات، پروتکل‌های بهداشتی باید بیش از پیش رعایت شود. عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا ضمن تشریح شرایط فعلی کرونا در کشور و علل افزایش آمار بیماری، در عین حال نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی، بویژه در سفرهای تابستانی هشدار داد. دکتر سیداحمد طباطبایی، درباره شرایط فعلی کرونا در کشور گفت: تقریبا از ۲ الی ۳ هفته قبل تعداد بیمارانی که با علائم اُمیکرون با سویه‌های احتمالی 4BA و 5BA مراجعه ‌کردند، تعدادشان کم بود و همین سبب شد این دلخوشی شکل گیرد که افراد فکر کنند با از بین رفتن پاندمی مواجه هستیم. در رابطه با رعایت مسائل بهداشتی و عدم حذف ماسک از مجامع عمومی در اتوبوس، مترو، هواپیما و سایر مجامع سربسته باید دقت کافی صورت گیرد تا مردم همچنان ماسک بزنند اما با توجه به اینکه پیش از این ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کرد شیوع این بیماری کاهش یافته و مصوباتی درباره استفاده از ماسک داشت، مردم میزان رفت و آمدها در جشن، عروسی، مسافرت و... را بدون رعایت پروتکل‌ها افزایش دادند. وی درباره پیش‌بینی شرایط روزهای آتی کرونا در کشور تصریح کرد: بحث ما جمعیت‌های میلیونی است که ممکن است مبتلا شوند. همه‌ افراد از جمله کسانی که به سفر می‌روند باید نکات بهداشتی را رعایت کنند اما مساله فراتر از این است. باز شدن استخرها، باشگاه‌ها، تئاترها، کنسرت‌ها، ورزشگاه‌ها و... همگی می‌تواند در افزایش بیماری نقش‌آفرین باشد. طباطبایی تاکید کرد: با توجه به افزایش درصد واکسیناسیون در کشور که می‌تواند عاملی برای جلوگیری از بروز فرم شدید بیماری باشد اما هنوز هم عوامل افزایشی بیماری وجود دارد؛ به عنوان مثال اگر به مهر و آبان برسیم شاید دوباره همان الگوی افزایشی سایر کشورهایی که هم‌اکنون با شیوع گسترده بیماری مواجهند را در ایران طی کنیم. وی با اشاره به اهمیت تکمیل واکسیناسیون کرونا گفت: برای تزریق دوز سوم توصیه این است که حتما بعد از گذشت مدت زمان معین تلقیح واکسن دوز سوم صورت گیرد، زیرا ایمنی‌ها کاهش می‌یابد. اکنون یکی از مشکلات ما این است که به دلیل عدم استقبال مردم، اکثر مراکز واکسیناسیون که پیش‌تر به شکل گسترده فعالیت می‌کردند جمع‌آوری شده است و الان فقط مراکز خاصی هستند که واکسن تزریق می‌کنند اما این حالت با تشویق مردم و روی آوردن آنها به تزریق واکسن می‌تواند تغییر کند تا دولت موظف شود مراکز بیشتری برای تزریق واکسن فراهم کند. طباطبایی با تاکید بر اینکه تزریق واکسن دوز چهارم برای گروه‌های خاص همچنان مطرح است، بیان کرد: افراد دارای نقص سیستم ایمنی، بیماران مزمن، کسانی که داروی سرکوب‌کننده سیستم ایمنی مصرف می‌کنند، افرادی که در مراکز مراقبت از بیماری‌ها کار می‌کنند و کادر درمان، از کسانی هستند که توصیه می‌شود تزریق دوز چهارم واکسن انجام دهند. وی افزود: درباره کودکان زیر ۱۸ سال نیز واکسن دوز سوم فعلا توصیه نشده است اما متاسفانه مشکلی که وجود دارد این است که هنوز کودکان زیادی هستند که حتی دوز اول و دوم واکسن را تزریق نکرده‌اند و به نظر نمی‌آید که این بی‌توجهی خانواده‌ها به این موضوع به نفع این کودکان تمام شود. در حال حاضر مجوز تزریق واکسن برای کودکان بالای ۵ سال صادر شده است.
 

 


Page Generated in 0/0228 sec