printlogo


کد خبر: 250734تاریخ: 1401/4/21 00:00
گزارش کار مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی در 9 ماه گذشته
تأمین و تحول
میرهاشم موسوی: ۸۸ هزار میلیارد تومان بدهی به بانک رفاه تسویه شد و تأمین ‌اجتماعی دیگر ابربدهکار نیست

مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی ضمن اعلام اینکه امروز توانسته‌ایم عنوان «ابربدهکار بانکی» را از روی تأمین‌اجتماعی برداریم و حدود ۸۸ هزار میلیارد تومان بدهی‌مان به بانک رفاه را از طریق تهاتر تسویه کرده و از فهرست بدهکاران به بانک خارج شویم، گفت: از آن سو ما حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان از کارفرمایان ‌طلب داریم و امید است نسبت به تسویه‌حساب خود اقدام کنند. میرهاشم موسوی در نشست خبری با بیان اینکه تأمین‌اجتماعی یک سازمان اجتماعی و اقتصادی بسیار گسترده است، گفت: بیش از ۱۸ خدمت کلان در حوزه بیمه‌ای و درمانی ارائه می‌شود. بیش از ۱۴۰ هزار پرسنل در تأمین‌اجتماعی به مردم ارائه خدمت می‌کنند و بیش از ۴۵ میلیون نفر را تحت پوشش دارد و بزرگ‌ترین نهاد عمومی بیمه‌ای به شمار می‌رود.  موسوی ادامه داد: امسال سیاست‌های کلی تأمین‌اجتماعی از سوی رهبری ابلاغ شد و امیدواریم بتوانیم امسال با تمرکز راهبردی روی این سیاست‌ها بخشی از چالش‌ها را با فرصتی که فراهم شده پاسخ دهیم. امسال را فرصت غلبه بر چالش‌های سازمان می‌دانیم. 
وی درباره اقدامات انجام شده در ۹ ماه گذشته و در دوره مدیریتی جدید گفت: وقتی صندوق را ۹ ماه قبل تحویل گرفتیم با ناپایداری منابع و کسری نقدینگی، استقراض و انباشت بدهی از بانک‌ها مواجه بودیم. همچنین نسخه الکترونیک به اجرا درآمده بود که مشکلاتی به همراه داشت. با هزینه‌های ناشی از برخی رویه‌های تقنینی و تحمیلی در بعد مصارف تحت عنوان بازنشستگی پیش از موعد روبه‌رو بودیم. بیش از ۵۰ درصد بازنشستگی‌های ما پیش از موعد بوده و ضریب پشتیبانی را به 4.2 رسانده بود که نشان می‌داد خروجی و مصارف از منابع و درآمد پیشی گرفته است. 
مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی افزود: همچنین سال گذشته و در زمان تحویل سازمان در دولت جدید، درآمد شستا حدود ۶ درصد کل منابع ما را شامل می‌شد و حدود ۱۷ تا ۱۸ هزار میلیارد تومان بود. در چنین شرایطی نیازمند تحول و فراهم‌آوری فرصت‌هایی برای غلبه بر چالش و تمرکز بر حل مشکلات بودیم. در نهایت به ۸ راهبرد اصلی رسیدیم که از جمله آنها می‌توان به توسعه پوشش بیمه‌ای برای آحاد جامعه اشاره کرد که ۲ طرح تحولی بیمه فراگیر خانواده ایرانی و بیمه دانشجویان به اجرا درآمده است و تداوم دارد.  موسوی از افزایش نرخ بازدهی دارایی‌ها و سرمایه‌های تأمین‌اجتماعی نیز به عنوان یکی دیگر از برنامه‌های این سازمان نام برد و عنوان کرد: سال گذشته فروش تجمیعی ما در شستا ۷۲ درصد افزایش یافت و به ۱۶۳ هزار میلیارد تومان رسید و سود تجمیعی ما به ۴۴ هزار میلیارد تومان رسیده است که نشان می‌دهد اقدامات خوبی آغاز شده ولی ما به این ارقام بسنده نمی‌کنیم و برنامه‌های توسعه‌ای خوبی طراحی شده و مسیر رشد در حوزه سرمایه‌گذاری ادامه خواهد یافت. 
وی به مبارزه با فساد و صیانت از اموال و دارایی‌ها اشاره کرد و گفت: مواجهه جدی در فضای سلبی و ایجابی با این موضوع صورت گرفته است. سامانه‌های خوبی در شستا در این راستا فعال شده‌اند. حداقل حدود ۱۰۰ پرونده حقوقی را بررسی کردیم که ۲۰ پرونده به مراجع قضایی مربوط ارجاع شده است. انتصابات نیز جزو اولویت‌ها بوده است که کارگزاران خوب اقدامات مدنظر را برای توسعه تأمین‌اجتماعی فراهم کنند. 
وی درباره آخرین وضعیت رد دیون دولت به تأمین‌اجتماعی گفت: سال گذشته ۸۰ هزار میلیارد تومان در قالب اوراق خزانه و سهام به تأمین‌اجتماعی واگذار شد. در دولت‌های قبلی بخشی از سهام واگذار شده به ما زیان‌ده بودند که دقت کردیم این تجربه تلخ دوباره تکرار نشود. شرکت‌های خوبی را در سال گذشته تحویل گرفتیم. 
 
* تأمین‌اجتماعی دیگر ابربدهکار بانکی نیست
مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی افزود: خبر خوش اینکه با این همکاری خوب صورت گرفته، امروز توانستیم عنوان «ابربدهکار بانکی» را از روی تأمین‌اجتماعی برداریم و حدود ۸۸ هزار میلیارد تومان بدهی‌مان به بانک رفاه را از طریق تهاتر تسویه کرده و از فهرست بدهکاران به بانک خارج شدیم. 
موسوی ادامه داد: از آن سو ما حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان از کارفرمایان‌ طلب داریم و امید است نسبت به تسویه‌حساب خود اقدام کنند. 
 
* دادگاه ویژه‌ای برای رسیدگی به پرونده‌های تأمین‌اجتماعی و شستا تشکیل شود
وی در پاسخ به پرسشی درباره پرونده‌های حقوقی شستا گفت: چند نمونه را ذکر می‌کنم. به عنوان مثال یکی از زیرمجموعه‌های شستا از سهام واگذارشده، شرکتی را به قیمت ۴ میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان به خانواده‌ای در دولت قبلی واگذار کرده است که ۸۰۰ میلیون تومان پیش‌پرداخت و مابقی اقساطی بوده است. سال ۹۴ یا ۹۵ این اتفاق افتاده و تاکنون پرداخت مابقی این مبلغ به انحای مختلف انجام نشده است. علت واگذاری مشخص نیست، چرایی عدم پرداخت هم محل سوال است. اخیرا آنها حاضر شده‌اند بدهی را بپردازند که مبلغ به‌روز شده آن، ۶۰ میلیارد تومان است اما با روش‌های مختلف از 3-2 جایگاه رسمی به ما نامه زده‌اند که این فرد هیچ دارایی ندارد. در حالی که ما مطلع شدیم اموال به مبلغ ۳۰۰ میلیارد تومان به شرکت دیگری فروخته شده است و ما که مطلع شدیم جلوی معامله را گرفته‌ایم.  موسوی ادامه داد: البته فکر می‌کنم باید دادگاه ویژه‌ای برای رسیدگی به پرونده‌های تأمین‌اجتماعی و شستا تشکیل شود. مواردی بوده است که اصلا پیگیری نشده‌اند. به عنوان مثال ۹۰۰ میلیارد تومان ارزش معامله‌ای است که از سال ۲۰۱۰ همین‌طور معطل باقی مانده و کسی پیگیری نکرده است. وقتی شبکه حقوقی فشل باشد و شبکه نظارتی سکوت کند همین می‌شود. در حوزه ایران سازه، نزدیک به ۳۶۰ ملک به قیمت غیرواقعی به افراد غیر ذی‌حق واگذار شده است. اینها اتفاقات تلخی است و امیدواریم با همکاری‌ای که حاصل می‌شود همه این اموال به تاراج رفته و دست‌درازی شده را به صاحبان حق بازگردانیم.

Page Generated in 0/0071 sec