printlogo


کد خبر: 250887تاریخ: 1401/4/25 00:00
صهیونیست‌ها می‌گویند در متقاعد کردن رئیس‌جمهور آمریکا برای برخورد سخت با ایران ناکام ماندند
مدیریت زبان ‌بسته!

گروه سیاسی: با آنکه نتایج حضور جو بایدن در سرزمین‌های اشغالی به‌ رغم هیاهو درباره اهمیت آن و استفاده از الفاظ پرطمطراقی چون «بی‌سابقه»، قابل حدس بود اما حالا با نگاه به منابع عبری و منطقه‌ای می‌شود با اطمینان خاطر بیشتری، سفر بایدن به فلسطین اشغالی را برای رژیم صهیونیستی بدون دستاورد خاصی دانست. 
به گزارش «وطن‌امروز»، رژیم صهیونیستی که در داخل با دودوستگی و سرگیجه نسبت به برنامه هسته‌ای ایران مواجه است، انتظار داشت رئیس‌جمهور متزلزل آمریکا یک قول محکم و اطمینان خاطر به تل‌آویو درباره برخورد سخت با ایران بدهد اما جو بایدن هر چقدر هم که دچار زوال عقل باشد و هر چقدر هم که خود را صهیونیست غیریهودی بخواند، در این مورد کاملا می‌دانست نباید بی‌محابا رفتار کرده و مطابق نظر صهیونیست‌ها رفتار کند. رئیس‌جمهور ایالات متحده در تل‌آویو چند بار خاطرنشان کرد راه‌‌حل برنامه هسته‌ای ایران دیپلماسی است و این همان مساله‌ای بود که بشدت سران اسرائیل را سرخورده کرد تا جایی که یائیر لاپید، نخست‌وزیر موقت این رژیم در کنفرانس مشترک با بایدن این موضع بایدن را تاب نیاورد و خطاب به رئیس‌جمهور آمریکا گفت دیپلماسی راه‌‌حل ایران نیست!
با این وجود جو بایدن مجبور بود برای خوش‌‌آمد میزبانانش اظهاراتی هم بیان کند. رئیس‌جمهور آمریکا در اظهاراتی مدعی شد ایران بیش از هر زمان دیگری به بمب اتم نزدیک شده است. وی با بیان اینکه خروج ترامپ از توافق هسته‌ای با ایران اشتباه بزرگی بود، مدعی شد: اگر با ایران به توافق برسیم، می‌توانیم این کشور را به عقب بازگردانیم. رئیس‌جمهور آمریکا در ادامه افزود: برای رسیدن به توافق هسته‌ای با ایران و مقابله همزمان با آن کار خواهیم کرد. بایدن اظهار داشت: برای ممانعت از دستیابی به سلاح هسته‌ای، به استفاده از زور علیه ایران به عنوان آخرین راه‌حل متوسل می‌شویم. البته بایدن با وجود اصرار فراوان مجری کانال 12 رژیم صهیونیستی گفت مایل نیست در این باره بیشتر صحبت کند. وی همچنین مدعی شد بازگشت به توافق هسته‌ای اکنون بر عهده ایران است. بایدن همچنین گفت: اگر شرط ایران برای احیای برجام، حذف سپاه از فهرست گروه‌های تروریستی آمریکا باشد، به توافق با ایران بازنمی‌گردیم. 
 
* جدال دیپلماسی و زور
لاپید در کنفرانس خبری بار دیگر اظهارات ضدایرانی و همچنین علیه روسیه به دلیل جنگ اوکراین را تکرار کرد و گفت: «اسرائیل باید همواره محکم باشد و ارتش مستحکم و قدرتمندی داشته باشد. ما در اسرائیل آموخته‌ایم باید آزاد و قدرتمند باشیم و گاهی اوقات، آزادی از طریق استفاده از زور قابل محافظت است». وی به تلاش رژیم صهیونیستی برای اقدام علیه فعالیت‌های هسته‌ای ایران نیز اشاره کرد و گفت: «تنها راه جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای این است که ایران بفهمد جهان آزاد از زور استفاده خواهد کرد و تنها راه متوقف کردن ایران، تحمیل تهدیدات نظامی معتبر است». بایدن هم بر لزوم دیپلماسی در قبال ایران تأکید کرد و گفت: «دیپلماسی، بهترین راه جلوگیری از دستیابی به تسلیحات هسته‌ای است». رئیس‌جمهور آمریکا همچنین به بحث مذاکرات رفع تحریم‌ها اشاره کرد و گفت: «ما برای همیشه منتظر پاسخ ایران برای مذاکرات هسته‌ای نمی‌مانیم. ما به ایران اجازه دستیابی به سلاح اتمی را نمی‌دهیم، زیرا این یک منفعت حیاتی برای امنیت ایالات متحده، اسرائیل و باقی جهان است». 
همزمان با کنفرانس خبری رئیس‌جمهور آمریکا و نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در قدس اشغالی، ۲‌طرف در بیانیه مشترکی موسوم به «بیت‌المقدس» بر تعهد آمریکا در راستای ایجاد یک ساختار منطقه‌ای در راستای تعمیق بیشتر روابط رژیم صهیونیستی با کشورهای منطقه و گسترش آن با دیگر کشورهای عربی و اسلامی تأکید کردند. به نوشته الجزیره، در این بیانیه آمده است واشنگتن به امنیت رژیم اسرائیل و حفظ برتری نظامی [ادعایی] این رژیم در منطقه همچنان پایبند است و اجازه دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را نخواهد داد. آمریکا آماده است از تمام عناصر قدرت ملی خود برای اطمینان از این نتیجه استفاده کند و همچنین خود را متعهد به مقابله با فعالیت‌های مستقیم ایران یا فعالیت‌هایی که از طریق گروه‌های همسو با خود همچون حزب‌الله لبنان، حماس و جهاد اسلامی انجام می‌دهد، می‌داند. 
 
* روایت صهیونیست‌ها 
نشریه صهیونیستی هاآرتص درباره سفر بایدن نوشت: ممکن است وسوسه‌انگیز باشد که سفر جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده به اسرائیل و عربستان سعودی را به عنوان یک سفر غیر مهم توسط یک رهبر ضعیف و نامحبوب که شانس انتخاب مجدد آن نزدیک به صفر است، مردود شمرد اما ساکن کاخ سفید، سیاست خارجی و دفاعی یک ابرقدرت جهانی را کنترل می‌کند و از آزادی گسترده‌ای در مدیریت روابط با دوستان و دشمنان آمریکا برخوردار است و به همین خاطر بایدن در سفر خود به منطقه می‌کوشد به سران اسرائیل و عربستان ضرورت بازگشت به برجام را توضیح دهد. 
این رسانه صهیونیستی می‌افزاید: سفرهای موازی بایدن و پوتین حول محور توافق هسته‌ای بین ایران و قدرت‌های جهانی می‌چرخد. هاآرتص ادامه می‌دهد: «بایدن می‌خواهد ایالات متحده را به توافقی بازگرداند که سلف او، دونالد ترامپ، از آن خارج شد. لغو تحریم‌های ایران سریع‌ترین و مؤثرترین راه برای جلوگیری از افزایش شدید قیمت نفت است که رای‌دهندگان آمریکایی را خشمگین کرده و در عین حال روسیه را که اقتصاد آن متکی بر صادرات نفت و گاز طبیعی است، تضعیف می‌کند». هاآرتص همچنین نوشت: مشکل بایدن این است که قدیمی‌ترین دوستان خاورمیانه‌ای آمریکا، عربستان سعودی و اسرائیل، از معامله او با ایرانی‌ها هیجان‌زده نیستند. هر دوی آنها نزدیکی آمریکا به تهران را تهدیدی بالقوه برای موضع منطقه‌ای خود می‌دانند. 
 
* هشدار مقام ایرانی
یک مقام بلندپایه ایرانی درباره احتمال ادغام رژیم صهیونیستی در قالب یک ائتلاف در منطقه به شبکه الجزیره گفت: «طرح‌های سیاسی، نظامی و امنیتی بایدن باعث محافظت از اسرائیل نمی‌شود و برای این رژیم امنیت نخواهد آورد». این مقام ایرانی که اشاره‌ای به نام او نشده، در این باره گفت: «یکی از اهداف سفر بایدن به منطقه تبرئه اسرائیل و سیاه‌نمایی و معرفی ایران به عنوان یک دشمن است». مقام ایرانی مذکور در ادامه هشدار داد: «هر گونه تهدید علیه امنیت ملی ما پاسخی به دنبال خواهد داشت که سابقه نداشته است و آمریکا این را می‌داند. پذیرش ادغام نظامی اسرائیل [در منطقه] پس از عادی‌سازی روابط از سوی برخی کشورها امنیت آنها را به خطر خواهد انداخت». وی همچنین خبر داد: «برخی کشورهای منطقه به صورت رسمی به ما اطمینان داده‌اند علاقه‌ای به ائتلاف علیه ما ندارند. روابط ما با تعدادی از همسایگان مهم‌مان از جمله کشورهای عربی حاشیه خلیج‌فارس خوب است. بار دیگر تأکید می‌کنیم ما به گفت‌و‌گو اعتقاد داریم و دستان‌مان برای برقراری امنیت جمعی به سوی همسایگان‌مان دراز است». 
***
گزارش نیویورک‌تایمز درباره دیدگاه مقامات امنیتی رژیم صهیونیستی درباره احیای برجام
فتنه برجامی
صهیونیست‌ها مدعی‌اند توافق به اسرائیل فرصت خواهد داد ظرفیتش برای حمله به زیرساخت‌های هسته‌ای ایران را ارتقا دهد
گروه سیاسی: یک روزنامه آمریکایی در گزارشی با اشاره به اینکه مقامات رژیم صهیونیستی اعتراف کرده‌اند عملیات‌های خرابکارانه در ایران نتوانسته است مانع پیشرفت برنامه هسته‌ای تهران شود و تهدیدات نظامی علیه ایران نیز برای رژیم صهیونیستی نتیجه عکس داده است، به تشریح اختلاف نظر اسرائیلی‌ها در بخش‌های نظامی و اطلاعاتی در زمینه موضوع احیای توافق هسته‌ای پرداخت. 
همزمان با سفر جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا به سرزمین‌های اشغالی و دیدار و رایزنی با نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی درباره برنامه هسته‌ای ایران و توافق هسته‌ای با جمهوری اسلامی ایران، نیویورک‌تایمز در گزارشی به وجود اختلافاتی میان مقامات و نهادهای رژیم صهیونیستی در ارتباط با احیای برجام پرداخته است؛ توافق‌نامه‌ای که رئیس‌جمهور سابق آمریکا سال ۲۰۱۸ از آن خارج شد. 
روزنامه نیویورک‌تایمز در این گزارش نوشت: از لحظه‌ای که توافق هسته‌ای در سال ۲۰۱۵ انجام شد، اسرائیل سرسختانه با این توافق مخالف بود، اگرچه مقامات ارشد نهادهای دفاعی و اطلاعاتی اسرائیل بیش از پیش می‌گویند توافق جدیدی مشابه قبلی می‌تواند به نفع اسرائیل باشد. شکاف بر سر توافق هسته‌ای بیشتر میان کارکنان دفاعی و بخش اطلاعاتی آن و موساد است که مسؤول گردآوری اطلاعات و عملیات مخفیانه برون‌مرزی است. 
این رسانه آمریکایی در ادامه گزارش خود نوشته است: سال ۲۰۱۸، وقتی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا از توافق هسته‌ای خارج شد، توجه کمتری به این مناقشات می‌شد اما از وقتی بایدن در تلاش برای احیای توافق است، اختلافات برجسته‌تر شده؛ او این هفته در خاورمیانه است تا تلاش کند به متحدانی همچون اسرائیل و عربستان سعودی اطمینان دهد احیای توافق هسته‌ای موجب بالا بردن امنیت آنها خواهد شد. 
نیویورک‌تایمز نوشت: در حالی که باید بسیاری از موانع پیش از انجام شدن توافق برطرف شوند، مقامات ارشد رژیم صهیونیستی معتقدند هم آمریکا و هم ایران منافع چشمگیری در انجام شدن این توافق دارند. 
این رسانه افزود: تهران مشتاق رها شدن از تحریم‌های اقتصادی سخت است و واشنگتن علاوه بر نگرانی‌های امنیتی، مایل است نفت ایران به بازارهای جهانی وارد شود تا قیمت‌های انرژی کاهش یابد. 
روزنامه نیویورک‌تایمز در بخش دیگری از گزارش خود آورده است: مقامات نظامی اسرائیل در برخی مصاحبه‌هایی که طی هفته‌های اخیر انجام داده‌اند، گفته‌اند آهارون هالیوا، رئیس اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل و دستیاران او در بحث‌های داخلی، معتقدند هرگونه توافقی، حتی توافقی با نقص‌های بزرگ، با توجه به پیشرفت سریع ایران در برنامه هسته‌ای‌اش، بهتر از وضعیت فعلی (هیچ توافقی) خواهد بود. 
نیویورک‌تایمز ادامه داد: آنها می‌گویند این توافق موجب متوقف شدن فعالیت‌های هسته‌ای ایران در سطح فعلی خواهد شد و به اسرائیل فرصت خواهد داد ظرفیتش برای حمله به زیرساخت‌های هسته‌ای ایران را ارتقا دهد. 
همچنین در گزارش نیویورک‌تایمز آمده است: از سوی دیگر، مقامات اطلاعاتی اسرائیل که در جریان جزئیات عملیات و دیدگاه‌های سیاسی موساد هستند، می‌گویند رهبران اسرائیل همچنان بر این عقیده‌اند ایران هیچ‌گاه بدون ترکیبی از فشارهای اقتصادی، دیپلماتیک و کارزار خرابکاری و ترور علیه برنامه هسته‌ای آن، از برنامه‌های هسته‌ای خود دست نخواهد کشید. این مقامات می‌گویند یک توافق هسته‌ای مستلزم لغو یا کاهش چشمگیر تمام این اقدامات خواهد بود و موجب سرازیر شدن میلیاردها دلار به خزانه ایران می‌شود. 
این روزنامه آمریکایی در ادامه نوشت: مقامات نظامی اسرائیل این رویکرد را رد کرده و می‌گویند عملیات‌های خرابکارانه مخفیانه در سال‌های اخیر علیه ایران، تأثیر کمی برای ممانعت از پیشرفت هسته‌ای ایران داشته‌ است. هیچ کسی مسؤولیت این عملیات‌ها را قبول نکرده است اما ایران با اطمینان از اینکه اسرائیل پشت این عملیات‌ها بوده است، می‌تواند خود یا از طریق شبه‌نظامیان وابسته به خود، مانند حزب‌الله در لبنان و حماس در غزه، تلافی کند. 
همچنین نیویورک‌تایمز در بخش دیگری از گزارش مورد اشاره خود با پرداختن به نقطه‌نظرات تامیر پاردو، رئیس پیشین موساد در زمان نخست‌وزیری بنیامین نتانیاهو در رژیم صهیونیستی، با اشاره به اینکه پاردو معتقد است تهدیدات نظامی در زمان نتانیاهو علیه ایران، «دقیقا نتیجه عکس داد»، به نقل از او نوشت: اقدام اسرائیل در متقاعد کردن ترامپ به خروج از توافق یکی از اشتباهات استراتژیک جدی اسرائیل از نخستین روزهای تشکیل آن تا امروز است. در نهایت، ما به جای آسیب ‌زدن به برنامه هسته‌ای ایران، خودمان را در موقعیتی قرار دادیم که آنها به یک بمب اتم نزدیک‌تر شده‌اند.

Page Generated in 0/0064 sec