ملت بزرگ ایران هیچگونه ناامنی را در منطقه نمیپذیرد
رئیسجمهور با بیان اینکه متأسفانه برخی کشورهای منطقه در حال ترانزیت ناامنی و تروریسم از غرب و ایالاتمتحده به منطقه هستند، گفت: ملت بزرگ ایران هیچگونه ناامنی و بحرانی را در منطقه نمیپذیرد و هرگونه خطایی در این منطقه با پاسخ سخت و پشیمانکنندهای مواجه خواهد شد.
به گزارش «وطنامروز»، در آستانه یک سالگی دولت سیزدهم، سفرهای استانی رئیسجمهور نیز به مقصد بیستوهشتم خود رسید تا دولت احتمالا تا نیمه مرداد به تمام استانهای کشور حداقل یکبار سفر کرده باشد. در همین زمینه حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی پنجشنبه گذشته در سفری یکروزه راهی کرمانشاه شد. بازدید از نقاط مرزی عراق و پایانه مرزی «پرویز خان»، حضور در در پادگان «ابوذر» و گفتوگو با خادمان راهیان نور، بازدید از نمایشگاه توانمندیهای شرکتهای دانشبنیان استان کرمانشاه، دیدار با فعالان اقتصادی استان، حضور در جلسه شورای اداری استان کرمانشاه و دیدار با خانواده شهدا، ایثارگران و نخبگان از جمله برنامههای رئیسجمهور در این سفر بود. رئیسجمهور در دیدار آحاد مختلف مردم این استان نیز در ورزشگاه امام خمینی(ره) کرمانشاه با بیان اینکه متأسفانه برخی کشورهای منطقه در حال ترانزیت ناامنی و تروریسم از غرب و ایالاتمتحده به منطقه هستند، گفت: اجازه دهید در جمع مردم غیور و مقاوم کرمانشاه به آمریکاییها و متحدان آنها در منطقه بگویم که ملت بزرگ ایران هیچگونه ناامنی و بحران را در منطقه نمیپذیرد و هرگونه خطایی در این منطقه با پاسخ سخت و پشیمانکنندهای مواجه خواهد شد. رئیسی افزود: آمریکاییها و متحدان منطقهایاش بدانند ملتهای مسلمان منطقه از روابط تحقیرآمیز دولتهای خود با آمریکاییها که موجب غارت منابع آنها میشود، سخت بیزارند. رئیسجمهور قدرت نظامی، تواناییها و اقتدار ایران در منطقه را امنیتساز دانست و تاکید کرد: دخالت بیگانگان و آمریکاییها در منطقه جز ایجاد بحران و ناامنی نتیجه دیگری ندارد.
***
امنیت وارداتی، تأمینکننده منافع پایدار کشورهای منطقه نیست
نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران که برای انجام سفر رسمی یکروزه به جمهوری آذربایجان سفر کرده بود بعدازظهر دیروز با رامیل اسوباف، دبیر امنیت ملی این کشور دیدار و گفتوگو کرد. دریابان علی شمخانی خاطرنشان کرد: امروز همه کشورهای منطقه به این باور رسیدهاند که امنیت وارداتی نمیتواند تامینکننده منافع بلندمدت آنان باشد و تنها راه دستیابی به ثبات و امنیت پایدار همکاری مسؤولانه کشورهای منطقه با یکدیگر است. وی ادامه داد: همکاری همهجانبه سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، امنیتی و دفاعی تهران - باکو را به نفع ایران و آذربایجان میدانیم و برای توسعه مناسبات دوجانبه که تامینکننده منافع ملی ۲ کشور است بدون هیچگونه محدودیتی آمادگی کامل داریم.
***
پوتین قانون تجارت آزاد ایران و اوراسیا را امضا کرد
«ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه قانون تجارت آزاد میان حوزه اوراسیا و جمهوری اسلامی ایران را امضا کرد. به نوشته خبرگزاری «تاس»، این قانون، پروتکل مختص توافق مقدماتی امضا شده در سال ۲۰۱۸ برای ایجاد منطقه آزاد تجاری بین اتحادیه اقتصادی اوراسیا و جمهوری اسلامی ایران را تصویب میکند. این سند روی وبگاه رسمی اطلاعات حقوقی دولت روسیه قرار گرفته است. پروتکل نامبرده چندی پیش نیز در تهران به امضا رسیده بود. توافق مقدماتی دربرگیرنده این پروتکل که از 2 سال قبل اجرای آن آغاز شده، شرایط را برای واردات ترجیحی برخی کالاها فراهم میکند. این قانون در حالی به امضای پوتین رسیده که «میخائیل بوگدانوف» معاون وزیر خارجه روسیه پنجشنبه گذشته گفت ایران شریکی قابل اتکا برای این کشور محسوب میشود و مسکو به دنبال تقویت روابط با تهران است. بوگدانوف گفت: «ما ایران را شریکی قابل اتکا و کشوری همفکر در بستر تغییرات جهانی مرتبط با تشکیل یک جهان چندقطبی و تلاش جمعی همهجانبه غرب برای مقاومت در برابر این روند عینی میبینیم».
***
وزیر مشاور امارات:
پذیرای ایجاد محور یا ائتلاف علیه ایران نیستیم
«انور قرقاش» وزیر مشاور رئیس امارات عربی متحده در امور خارجه گفت درحال انجام فرآیند اعزام سفیر به جمهوری اسلامی ایران هستیم. وی در واکنش به گزارشها درباره تشکیل ائتلاف ضد ایرانی با حضور ابوظبی، ریاض و تلآویو در پی سفر «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا به منطقه گفت: «ابوظبی پذیرای ایجاد محور علیه هیچ کشوری در منطقه بویژه ایران نیست». به نوشته رویترز، این مقام اماراتی اظهار داشت: «ما پذیرای هر چیزی هستیم که بدون هدف قرار دادن کشور ثالث از ما محافظت کند اما ایده رویکرد تقابلی با ایران چیزی نیست که امارات از آن استقبال کند». قرقاش که در نشست خبری طی سفر به پاریس صحبت میکرد در ادامه مدعی شد: «ایران همسایه ما است و شکی نیست که ما دائما نگران سیاستهای منطقهای ایران هستیم که میبینیم به خود ایران آسیب میرساند و کمکی به تلاشهای دیپلماتیک [جهت صلح در منطقه] نمیکند».