printlogo


کد خبر: 250966تاریخ: 1401/4/28 00:00
14 فوتی و شناسایی 5687 بیمار جدید مبتلای به کرونا طی یک شبانه‌روز؛ تکمیل واکسیناسیون و تزریق دوز یادآور ضروری است
پیکار کرونا با واکسن‌نزده‌ها

کرونا با زیرسویه جدید اُمیکرون این روزها در حال همه‌گیری است؛ شیوع گسترده‌ای که به دلیل مبتلا شدن افراد بسیاری،  موجب شده است فوتی‌های کرونا طی یک هفته 40 درصد افزایش یابد و میزان بستری‌شدگان نیز به 2.5 برابر برسد. به گزارش «وطن امروز»، زنگ خطر کرونا با قرمز و نارنجی شدن نقشه کرونایی 50 شهر کشور به صدا درآمده است. کارشناسان هشدار می‌دهند به دنبال اوج‌گیری دوباره این بیماری چنانچه پروتکل‌های بهداشتی رعایت نشود یا افرادی که واکسیناسیون خود را تکمیل نکرده‌اند نسبت به این مهم بی‌توجه باشند، این بیماری نه تنها تهدید‌کننده سلامت جامعه خواهد بود بلکه احتمال افزایش میزان بستری‌شدگان و مرگ‌ومیر ناشی از این بیماری طی هفته‌های پیش رو محتمل است؛ بیماری‌ای که واکسن‌نزدها را از پا در می‌آورد و تهدیدی جدی برای افراد مسن یا دارای بیماری زمینه‌ای است. در این باره سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا از افزایش ۴۰ درصدی فوتی‌های ناشی از کووید طی یک هفته خبر داد و گفت: اگر افزایش مراجعات به مراکز درمانی ادامه یابد، تقریبا با 3-2 هفته تأخیر، افزایش بستری و با یک ماه تاخیر، احتمال افزایش فوتی‌ها هم وجود دارد. دکتر عباس شیراوژن درباره وضعیت فعلی کرونا در کشور و احتمال ایجاد محدودیت‌های بیشتر با افزایش بیماری گفت: باید توجه کرد آمار ابتلا به کرونا در کشور حدودا از ۲ هفته قبل شروع به‌ بالا رفتن کرده و تعداد شهرهای قرمز، نارنجی و زرد افزایش یافته است. در عین حال در فوتی‌ها هم مقداری افزایش داشتیم، البته باید توجه کرد که این افزایش در فوتی‌ها شاید هنوز اثر موج جدید نباشد یا احتمالا افزایش در فوتی‌ها را با تاخیر داشته باشیم. وی با بیان اینکه تعداد بستری‌های کرونا در هفته اخیر نسبت به هفته قبل تقریبا 2.5 برابر شده است، افزود: در عین حال درصد فوتی‌های ناشی از کرونا هم در هفته اخیر نسبت به هفته قبل تقریبا ۴۰ درصد افزایش یافته که ممکن است بیش از این هم شود. شیراوژن با بیان اینکه در حوزه مراجعات سرپایی هم افزایش را شاهدیم، گفت: با این حال امیدواریم با رعایت پروتکل‌ها توسط مردم و واکسیناسیون بتوان شرایط بیماری را کنترل کرد اما فعلا در شرایط آغاز و هفته‌های اولیه موج هستیم. وی با اشاره به سفرهای تابستانی، بازگشت حجاج و... گفت: توصیه ما این است که افرادی که سفر می‌روند یا در فضاهای مسقف و... با جمعیت زیاد قرار می‌گیرند، بعد از بازگشت اگر میهمانی و دید و بازدید دارند، ۵ تا ۷ روز بعد از بازگشت صبر کرده و دید و بازدید نداشته باشند که در این صورت احتمال انتقال بیماری کمتر می‌شود؛ درباره همه سفرها این نکته وجود دارد. به طور کلی تجمع در محیط‌های بسته و پر ازدحام برای‌مان منشأ نگرانی است. البته نمی‌توان این موارد را قطع کرد اما توصیه می‌کنیم مردم پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند. شیراوژن درباره وضعیت غربالگری در مرزها نیز به ایسنا گفت: پایگاه‌های بهداشتی در مناطق مرزی فعالیت می‌کنند و نظارت دارند، بویژه اگر اتباع کشورهای دیگر وارد کشور شوند، از آنها تست گرفته شده، کارت واکسیناسیون‌شان کنترل می‌شود و اگر علائم مشکوکی داشته باشند، نسبت به قرنطینه آنها اقدام می‌کنند؛ این ملاحظه وجود دارد که از نقاط مرزی آسیب‌پذیر نباشیم. سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره پیش‌بینی از وضعیت بیماری در کشور در هفته‌های آتی نیز گفت: احتمال افزایش فوتی‌ها در هفته‌های آینده وجود دارد و اگر افزایش مراجعات ادامه یابد، تقریبا با 3-2 هفته تاخیر افزایش بستری و با یک ماه تأخیر، احتمال افزایش فوتی‌ها هم وجود دارد. 
 
* فوت 14 مبتلا و شناسایی ۵۶۸۷ بیمار جدید
اظهارات سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره احتمال همه‌گیری کرونا و تبعات آن از جمله افزایش میزان بستری‌شدگان و فوتی‌های این بیماری در کشور در حالی است که وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد: طی شبانه‌روز گذشته، ۵۶۸۷ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی شدند و ۱۴ بیمار نیز جان خود را از دست دادند. بر این اساس از ظهر روز یکشنبه تا ظهر روز دوشنبه 27 تیر، ۵۶۸۷ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی و ۷۷۴ نفر از آنها بستری شدند. متاسفانه در طول این مدت ۱۴ بیمار مبتلا به «کووید-19» در کشور جان خود را از دست دادند تا مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۱۴۱ هزار و ۵۱۳ نفر برسد. همچنین خوشبختانه تاکنون ۷ میلیون و ۶۸ هزار و ۹۹۰ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. از سویی ۵۷۹ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در بخش‌ مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند. همچنین تاکنون ۶۴ میلیون و ۷۱۳ هزار و ۹۰۱ نفر دوز اول، ۵۸ میلیون و ۷۵ هزار و ۸۹۸ نفر دوز دوم و ۲۸ میلیون و ۵۲۹ هزار و ۹۹۳ نفر دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند و مجموع واکسن‌های تزریق‌شده در کشور به ۱۵۱ میلیون و ۳۱۹ هزار و ۷۹۲ دوز رسید. این در حالی است که در حال حاضر ۱۵ شهرستان در وضعیت قرمز، ۳۵ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۲۰۸ شهرستان در وضعیت زرد و ۱۹۰ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند. 
 
* ۲ پروتکل مهم برای مقابله با زیرسویه‌های اُمیکرون
یک اپیدمیولوژیست با تاکید بر لزوم استفاده از ماسک و همچنین اهمیت تهویه هوا برای پیشگیری از ابتلا به کرونا در موج جدید بیماری، در عین حال درباره بازگشت حجاج به کشور گفت: طبیعتا در شرایط فعلی نباید دید و بازدیدهای بعد از حج و ولیمه دادن و... را مانند سال‌های معمولی و بدون بیماری برگزار کرد. دکتر حمید سوری درباره شرایط رعایت پروتکل‌های بهداشتی در مواجهه با ساب‌واریانت‌های BA4 و BA5 گفت: تحقیقات اخیرنشان می‌دهد برخی از مداخلاتی که باید برای مقابله با اپیدمی به آنها توجه کنیم، بحث ماسک و تهویه هواست. این ۲ پروتکل، ۲ مداخله غیربالینی بسیار مهم در مقابل اپیدمی محسوب می‌شوند. وی افزود: در عین حال باید توجه کرد که برای قطع زنجیره انتقال ویروس، ۲ مؤلفه دیگر هم علاوه بر افزایش سطح ایمنی افراد که با واکسیناسیون حاصل می‌شود، داریم؛ یکی درگاه ورودی ویروس به بدن فرد حساس است که به معنی پذیرش ویروس از سوی شخص حساس است و دیگری هم درگاه خروجی که از سوی شخص مبتلا صادر می‌شود؛ این 2 درگاه را با ماسک می‌توان محدود کرد. 
 
* خطر ابتلا برای هیچ‌کس صفر نیست
سوری با بیان اینکه خطر ابتلا در زمان اپیدمی‌ها برای هیچ‌کس صفر نیست، گفت: با این حال طیفی وجود دارد که هرقدر احتیاط را بیشتر کنیم، بیشتر به سمت صفر میل می‌کند. هر قدر رعایت پروتکل‌ها را نداشته باشیم، واکسن نزنیم و... نمودار این طیف به سمت ۱۰۰ درصد پیش می‌رود. وی گفت: باید توجه کرد که اگر ماسک استاندارد به درستی ‌زده شود به طوری که هم فرد مبتلا به کرونا ماسک را درست بزند و هم فردی که مبتلا نیست، در این صورت ماسک می‌تواند تا ۹۵ درصد از انتقال ویروس جلوگیری کند. حال اگر فرد مبتلا ماسک بزند اما فرد سالمی که در مواجهه با اوست ماسک نزند، باز می‌تواند تا ۶۵ درصد از ابتلا به ویروس فرد سالم جلوگیری کند. سوری با اشاره به آغاز بازگشت حجاج به کشور، توصیه کرد حجاج حتما باید در مرزها غربالگری شوند و باید از آنها تست گرفته شود. افرادی که علامت‌ دارند، حتما باید قرنطینه شوند و افرادی هم که مشکوک به بیماری هستند، باید رصد و رهگیری شوند. 
 
***
    تزریق واکسن تاریخ مصرف گذشته «آسترازنکا» صحت ندارد   
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: شایعه استفاده از واکسن آسترازنکای تاریخ گذشته صحت ندارد و در هیچ یک از مراکز واکسیناسیون از هیچ واکسن تاریخ مصرف گذشته‌ای استفاده نشده است. پدرام پاک‌آیین در این باره گفت: تاریخ انقضای آخرین محموله واکسن آسترازنکا که وارد کشور شده، بر اساس مجوز کارخانه تولید‌کننده واکسن است که آن هم بر مبنای مطالعات پایداری صورت گرفته است. با این وجود مستندات کامل مربوط به هر واکسن خارجی باید پس از تولید توسط شرکت تولید‌کننده برای کشور مصرف‌کننده ارسال شود. درباره محموله اخیر آسترازنکا هم این مستندات به طور کامل توسط سازمان غذا و دارو وصول، بررسی و تایید شد. وی تاکید کرد: بدون تایید مستندات واکسن خارجی در سازمان غذا و دارو هیچ واکسنی نمی‌تواند وارد کشور شود.
 

Page Generated in 0/0073 sec