رشد 12.5 دلاری قیمت گندم در دنیا
در ادامه روند افزایش قیمت کالاهای اساسی در جهان، قیمت گندم رشد 12.5 دلاری در هر تن را در یک روز ثبت کرد. روند قیمت محصولات کشاورزی و اساسی در بازارهای جهانی دیروز هم رو به افزایش بود و در این میان گندم رشد بیش از 12 دلار در هر تن را ثبت کرد. افزایش قیمت محصولات اساسی پس از جنگ روسیه و اوکراین سرعت بیشتری گرفته و از آنجا که این ۲ کشور بیش از 30درصد غلات دنیا را تامین میکنند، قیمت این محصول در بازارهای جهانی بشدت بالا رفت. چند روز گذشته خبرها مبنی بر این بود که با میانجیگری ترکیه قرار است بخشی از محصولات کشاورزی که در انبارها و روی کشتیها در اوکراین بودند صادر شود، با این حال این خبر نیز روی قیمت بازار جهانی تاثیر نگذاشته است. علاوه بر رشد بیش از 12 دلاری گندم، قیمت ذرت نیز که به عنوان خوراک دام استفاده میشود، 6.75 دلار رشد قیمت داشت و هر بوشل از این محصول به قیمت 610 دلار به فروش رفت، قیمت دانههای روغنی هم رشد قابل ملاحظهای داشت و سویای روغنی حدود یک دلار و دانه روغنی کانولا نیز نزدیک به 6 دلار رشد قیمت را تجربه کرد.
***
تقویت شرکتهای دانشبنیان از کارویژههای وزارت اقتصاد
وزیر امور اقتصادی و دارایی، تقویت شرکتهای دانشبنیان را یکی از اقدامات ویژه این وزارتخانه اعلام کرد.
سیداحسان خاندوزی در نشست شورای معاونان وزارت اقتصاد که با حضور معاون علمی و فناوری رئیسجمهور برگزار شد، با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۱ به عنوان «تولید؛ دانشبنیان و اشتغالآفرین» از سوی رهبر معظم انقلاب، اظهار کرد: تقویت شرکتهای دانش بنیان از کارویژههای وزارت اقتصاد است. وی افزود: در این راستا همکاران ما در وزارت امور اقتصادی و دارایی جلسات متعددی با همکاران معاون فناوری رئیسجمهور در معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری برگزار کردند تا در چند محور عملیاتی مشترک در حوزه تقویت اقتصاد دانشبنیان به جمعبندی برسیم. وزیر اقتصاد گفت: با توجه به گستره فعالیتهای موجود در حوزه عملکرد وزارت اقتصاد، تلاش بسیاری در تعامل با معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری انجام شد که نتیجه آن تدوین سند مشترکی بود که تفاهمنامههای آن نیز به امضای ۲ دستگاه رسید.
***
جزئیات مسیر اقدام جاماندگان برای دریافت یارانه نقدی
افراد متقاضی دریافت یارانه نقدی ۳۰۰ هزار تومانی در صورتی که در دهک دهم قرار گرفته باشند، مجددا فرصت اعتراض به این دهکبندی را خواهند داشت.
پیگیری از سازمان هدفمندی یارانهها درباره نحوه اقدام جاماندگان از دریافت یارانه نقدی نشان میدهد افرادی که تا ابتدای سال 1401 یارانه دریافت نکردهاند یا در سالهای قبل یارانهشان قطع شده بوده یا انصراف داده بودند یا به هر علتی ثبتنام نکرده بودند، میتوانند با مراجعه به سامانه my.gov.ir اقدام به ثبتنام کنند. لازم به ذکر است سامانه مذکور در بستر درگاه ملی خدمات دولت است و با ثبت شماره تلفن همراه و ثبت کد ملی و شماره شبا، ثبتنام کامل میشود. همچنین افرادی که از ابتدای اردیبهشت 1401 یارانهشان قطع شده است با مراجعه به سامانه hemayatmcls.gov.ir میتوانند درخواست بازبینی خودشان را ثبت کنند و منتظر بررسی وزارت رفاه باشند. اخیرا سرپرست وزارت رفاه اعلام کرده است اگر متقاضی به این سامانه مراجعه کرده و درخواست بازبینی ارائه داده است ولی کماکان جزو دهک 10 است، تا 10 روز آینده این سامانه مجددا باز خواهد شد تا متقاضیان دریافت یارانه بتوانند اطلاعات لازم را برای بررسی مجدد وارد کنند.
در حال حاضر برخی خانوارها به دهکبندی درآمدی خود اعتراض دارند و نمیدانند در کدام دهک قرار دارند. یکی از راههای استعلام دهک خانوار، استعلام با کد ملی است. برای این کار افراد باید با شماره تلفن گویای 09200006369 تماس بگیرند. در این مرحله افراد با وارد کردن کد ملی سرپرست خانوار میتوانند دهک درآمدی خانوار خود را تشخیص دهند و بدانند در کدام یک از دهکهای اول تا دهم درآمدی قرار دارند. با این شماره همه افراد میتوانند دهک خانوار خود را با کمک کد ملی سرپرست استعلام کنند، به جز افرادی که سرپرست یا یکی از اعضای خانواده آنها جزو نیروهای مسلح باشد. این گروه برای اطلاع از دهک درآمدی خانواده خود باید با ستاد نیروهای مسلح تماس بگیرند. علاوه بر این، شماره تلفن 0216369 مربوط به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای پاسخگویی به سوالات در اختیار مردم
است.