آمریکا با تولید ناخالص داخلی 25.3 تریلیون دلاری تقریبا یک چهارم اقتصاد جهان را تشکیل داده است.
چین با 19.9 تریلیون دلار در جایگاه دوم قرار دارد. هرچند رشد تولید ناخالص داخلی چین در سالهای اخیر کند شده اما پیشبینیها نشان میدهد چین در سال 2030 از آمریکا پیشی میگیرد.
ژاپن با 4.9 تریلیون دلار در رتبه سوم و پس از آن آلمان قرار دارد.
آلمان با 4.3 تریلیون دلار پیشتاز اروپاست و پس از آن انگلیس (3.4 تریلیون دلار) است. یک تغییر قابل توجه از آخرین آمار گزارش شده این است که برزیل اکنون با پشت سر گذاشتن کرهجنوبی در بین 10 کشور نخست قرار دارد.
پس از آن کرهجنوبی، روسیه، استرالیا و ایران قرار گرفتهاند.
روسیه با 1.8 تریلیون دلار تولید ناخالص داخلی یازدهمین کشور است.
* رشد 5 درصدی غرب آسیا
در عین حال پیشبینی شده است یک منطقه یعنی غرب آسیا و شمال آفریقا به لطف افزایش قیمت نفت شاهد رشد باشد. انتظار میرود رشد GDP این منطقه در سال جاری میلادی به 5 درصد برسد.
* اقتصاد جهان 104 تریلیون دلاری میشود
این نهاد بینالمللی در این گزارش پیشبینی کرده است اقتصاد جهان در پایان سال 2022 به حدود 104 تریلیون دلار برسد. بر اساس گزارش صندوق، تولید ناخالص داخلی (GDP) جهان در سال 2020 به 88 تریلیون دلار و در سال 2021 به 94 تریلیون دلار رسیده بود. هرچند رشد اقتصادی روند افزایشی دارد اما بهبود اقتصادی پس از کرونا ضعیف به نظر میرسد، زیرا درگیریهای اخیر، مشکلات زنجیره تامین و به دنبال آن تورم بالا، پیشبینیها درباره رشد اقتصادی جهانی را کاهشی کرده است. تولید ناخالص داخلی سالانه جهان در سال 2022 در ابتدا 4.4 درصد پیشبینی شده بود اما پس از آن به 3.6 درصد اصلاح شد. صندوق بینالمللی پول در جدیدترین گزارش چشمانداز اقتصادی جهان که بهار امسال منتشر شد، رشد اقتصادی ایران در سال گذشته میلادی را 4 درصد اعلام و پیشبینی کرد امسال این رقم به 3 درصد برسد. همچنین این نهاد بینالمللی از روند کاهشی نرخ تورم در سال 2022 خبر داد و اعلام کرد تورم ایران در سال ۲۰۲۱ (سال گذشته میلادی) برابر با 40.1 درصد اعلام شد که این رقم در سال ۲۰۲۲ (سال جاری) به 32.3 درصد کاهش مییابد.