printlogo


کد خبر: 250983تاریخ: 1401/4/28 00:00
مواضع معنادار رئیس شورای راهبردی سیاست خارجی پس از سفر بایدن به منطقه: توان فنی ساخت بمب اتم را داریم
گزینه روی میز ایران

گروه سیاسی: اظهارات هسته‌ای رئیس شورای راهبردی سیاست خارجی ایران با بازتاب گسترده بین‌المللی روبه‌رو شد و در این میان البته همزمان خشم و هراس صهیونیست‌ها را نیز برافروخت. 
به گزارش «وطن‌امروز»، مواضع سیدکمال خرازی که در گفت‌وگو با شبکه قطری الجزیره اعلام شد، بلافاصله پس از سفر بایدن به منطقه و حضور در سرزمین‌های اشغالی که اکثر کارشناسان و رسانه‌های مطرح دنیا آن را ناموفق خواندند، برای سران واشنگتن و تل‌آویو خیلی معنادار است. 
کمال خرازی، رئیس شورای راهبردی سیاست خارجی ایران در مصاحبه با الجزیره در عین اینکه تاکید کرد ایران قصدی برای ساخت سلاح هسته‌ای ندارد، گفت: «ما میزان غنی‌سازی اورانیوم خود را از 20 درصد به 60 درصد رسانده‌ایم و براحتی‌ می‌توانیم آن را به 90 درصد برسانیم».
به گزارش یورونیوز، خرازی ضمن تاکید بر مخالفت ایران با وجود سلاح کشتار جمعی، از جمله سلاح هسته‌ای در خاورمیانه، تولید این سلاح را «خلاف باورهای ایران» و همین‌طور «خلاف ضرورت‌های امنیتی» ایران توصیف اما در عین حال تصریح کرد توان ایران در دسترسی به آستانه هسته‌ای موضوع پنهانی نیست. او همچنین تاکید کرد نفس داشتن فناوری هسته‌ای، امری بازدارنده است. 
رئیس شورای راهبردی سیاست خارجی ایران با بیان اینکه اسرائیل در مرحله ضعف قرار دارد و حمایت‌های بایدن از این رژیم نمی‌تواند آن را در صدر دولت‌های قوی قرار دهد، گفت: «هرگونه اقدامی علیه امنیت ملی ما از کشورهای همسایه، مقابله‌‌به‌مثل ایران با این کشورها و پاسخ مستقیم به اسرائیل را در پی خواهد داشت.» او افزود: «ما تمرین‌های نظامی گسترده‌ای با هدف هدف قرار دادن عمق اسرائیل در صورت حمله به تأسیسات حیاتی و حساس‌مان انجام داده‌ایم». خرازی در ادامه تاکید کرد: بیانیه قدس بین آمریکا و رژیم اسرائیل صرفا بیانیه تکراری بوده و هیچ نتیجه‌‌ای نخواهد داشت. رئیس شورای راهبردی سیاست خارجی ایران درباره برجام هم با بیان اینکه آمریکا برای حفظ توافق هسته‌ای هیچ تضمینی نداده است، گفت اگر آژانس بین‌المللی اتمی منصف و مستقل تعامل کند، حل اختلافات آسان است. خرازی هرگونه گفت‌وگو بر سر برنامه موشکی و سیاست منطقه‌ای ایران را رد کرد و گفت هر گونه گفت‌وگو در این 2 مورد یعنی تسلیم شدن. او در ادامه گفت که سخت است با آمریکا گفت‌وگوی مستقیمی در سایه تداوم دیوار بلند بی‌اعتمادی و سیاست‌های خصمانه علیه ایران انجام شود. وزیر اسبق خارجه ایران همچنین گفت حرف و حدیث درباره ناتوی خاورمیانه ایده سطحی بوده و عربستان سعودی تأکید کرده است که این ایده مطرح نشده است. 
خرازی بیان کرد: «ما از اظهارات مقامات سعودی درباره اینکه دست دوستی به سمت ایران دراز کرده‌اند، استقبال می‌کنیم و آماده گفت‌وگو و از سرگیری روابط با عربستان هستیم». خرازی گفت: «ایران و عربستان سعودی ۲ کشور منطقه‌ای مهم بوده و حل اختلافات بین آنها به تغییرات منطقه‌ای منجر خواهد شد». او تنها راه‌حل برای بحران‌های منطقه را تشکیل مجمع گفت‌وگوی بین‌المللی جهت حل سیاسی و امنیتی اختلافات دانست و گفت قطر در این راستا پیشنهادهای مهمی داده است و ما آمادگی کامل خود را در این راستا اعلام کرده‌ایم. رئیس شورای راهبردی سیاست خارجی ایران گفت: «ما به آغاز گفت‌وگوی بین‌المللی با حضور کشورهای مهم از جمله عربستان سعودی، ترکیه، مصر و قطر دعوت می‌کنیم».
مواضع خرازی بلافاصله بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های عبری‌زبان داشته و باعث درگیری جناح‌های مختلف صهیونیست با یکدیگر شده است. پایگاه عبری‌زبان 0404 در خبری در این رابطه اعلام کرد دانی دانون، رئیس حزب جهانی لیکود سخنان کمال خرازی را نماد شکست یائیر لاپید در استفاده از سفر رئیس‌جمهور آمریکا توصیف کرد. به نوشته این رسانه صهیونیست، دانون که سفیر سابق رژیم صهیونیستی در سازمان ملل متحد بود، لاپید را فاجعه‌ای برای اسرائیل توصیف و تاکید کرد وقتی ایران اعلام می‌کند توانمندی تولید بمب اتم را دارد، معنایی جز اعلام شکست مهیب لاپید در استفاده از سفر بایدن ندارد، این به معنای فروپاشی توان بازدارندگی اسرائیل است. سفیر سابق رژیم صهیونیستی در حساب توئیتری خود نوشت: سفر «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا به اسرائیل شکست خورد و نخستین نشانه‌های این شکست نیز افتخار ایران به توان نظامی خود است. وی افزود: «بویژه که ایران درک کرد گزینه نظامی علیه آن در سفر بایدن به منطقه، مطرح نیست». 
گفتنی است خبرگزاری «رویترز» در تحلیلی درباره نتایج سفر بایدن به منطقه نوشت: بایدن در حالی عربستان سعودی را ترک کرد که هیچ دستاوردی درباره تأمین سوخت و ایجاد ائتلاف منطقه‌ای با خود به همراه نبرد. «آموس یادلین» رئیس سابق اطلاعات نظامی ارتش رژیم صهیونیستی در تحلیل خود گفت: «اسرائیل درخواست‌های خود درباره موضوع ایران را برای کوتاه‌‌مدت ارائه نکرد و آنطور که انتظار داشت درباره عادی‌سازی روابط با ریاض شگفت‌زده نشد». او گفت: «من می‌گویم تا حدودی بازنده این سفر اسرائیل است؛ چه در موضوع ادغام در منطقه و چه درباره پرونده ایران».
همچنین خبرگزاری فرانسه روز یکشنبه در گزارشی نوشت: «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا به‌ دنبال استفاده از نخستین سفر به غرب آسیا جهت تأکید بر اثرگذاری واشنگتن بر منطقه بود اما حتی یک پیشرفت قابل ملاحظه نیز حاصل نشد؛ اتفاقی که برای تحلیلگران تعجب‌آور نبود. این خبرگزاری در ادامه می‌نویسد: «در مورد مسائل مختلف از بهای انرژی گرفته تا حقوق بشر و نقش اسرائیل در منطقه، اگر نگوییم هیچ، باید گفت دستاورد ناچیزی از ۴ روز دیدار و سخنرانی پیاپی حاصل شد».
وبگاه چینی «گلوبال تایمز» هم درباره سفر بایدن به منطقه نوشت: کارشناسان بر این باورند نخستین سفر بایدن به خاورمیانه یک اشتباه بزرگ و ناخوشایند دیپلماتیک بود. این پایگاه خبری نوشت: سفر بایدن به خاورمیانه هم «بی‌ثمر» و هم «شرم‌آور» بود، زیرا ۲ هدف اصلی دولت وی یعنی هماهنگ کردن کشور‌های منطقه برای ایجاد یک بازدارندگی موثر علیه ایران و فشار برای افزایش عرضه نفت شکست خورد. 
 
***
    لاپید: به بایدن اعلام کردم مخالف توافق هسته‌ای هستیم   
نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی با تکرار ادعاهای واهی خود علیه ماهیت برنامه هسته‌ای کشورمان گفت: اسرائیل مخالف توافق هسته‌ای با ایران است و حق خود را برای هر گونه اقدام علیه آن محفوظ می‌دارد. یائیر لاپید، نخست‌وزیر موقت رژیم صهیونیستی یکشنبه در جلسه هفتگی کابینه بار دیگر با تکرار ادعاها علیه ماهیت برنامه هسته‌ای ایران گفت در دیدار با جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا در جریان سفر اخیر او به سرزمین‌های اشغالی مخالفت خود را با حصول هر گونه توافق بر سر موضوع هسته‌ای ایران اعلام کرده است. لاپید در ادامه از سفر بایدن به عنوان سفری تاریخی یاد کرد و افزود: دستاوردها در زمینه‌های دیپلماسی، امنیتی و اقتصادی، اسرائیل را برای سال‌های آینده تقویت خواهد کرد. نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی همچنین گفت به بایدن تاکید کرده است اسرائیل حق خود را برای اقدام دیپلماتیک و هر اقدام دیگری برای مقابله با آنچه دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای عنوان کرد، محفوظ می‌دارد.

 


Page Generated in 0/0069 sec