printlogo


کد خبر: 250986تاریخ: 1401/4/28 00:00
تصمیم نهایی هیأت‌رئیسه فدراسیون فوتبال
اسکوچیچ فعلا ماند

با اعلام رسمی سخنگوی فدراسیون فوتبال، دراگان اسکوچیچ به عنوان سرمربی تیم ملی کارش را ادامه می‌دهد. در حالی که بسیاری منتظر خبر برکناری اسکوچیچ از سمت سرمربیگری تیم ملی بودند، احسان اصولی، سخنگوی فدراسیون اعلام کرد اسکوچیچ به عنوان سرمربی تیم ملی به کارش ادامه خواهد داد. تصمیم به ابقای اسکوچیچ در حالی از سوی فدراسیون فوتبال گرفته شد که در روزهای گذشته بویژه پس از تصمیم کمیته فنی به برکناری این سرمربی و عدم صلاحیت او برای نشستن روی نیمکت تیم ملی، باور عمومی مبنی بر پایان دوره کاری این سرمربی 53 ساله روی نیمکت تیم ملی بود اما در نهایت خروجی جلسه هیات‌رئیسه حکم به حضور او در تیم ملی داد. نکته جالب اینکه در روزهای اخیر نام ۳ سرمربی ایرانی (علی دایی، جواد نکونام و امیر‌ قلعه‌نویی) به عنوان سرمربی بعدی تیم ایران مطرح شده بود، بویژه در چند روز گذشته، از قلعه‌نویی به عنوان گزینه نهایی نام برده می‎‌شد و حتی فدراسیون به صورت رسمی، گزینه بودن وی را تایید کرد. با این حال اما بر اساس آنچه احسان اصولی، سخنگوی فدراسیون فوتبال اعلام کرده، هیات‌رئیسه روی برکناری اسکوچیچ به جمع‌بندی نرسید و او به فعالیتش در تیم ملی ایران ادامه خواهد داد. اسکوچیچ که پس از جدایی مارک ویلموتس هدایت تیم ملی را بر عهده گرفت، با 4 پیروزی تیم ایران را از حذف در مرحله پیش‌مقدماتی نجات داد و سپس صعود ساده‌ای را به جام‌جهانی 2022 قطر رقم زد اما با این حال همیشه سایه اخراج را روی سر خود می‌دید و انتقادات از او پس از شکست برابر کره‌جنوبی و الجزایر به اوج رسید. حالا باید دید تصمیم به ادامه کار اسکوچیچ تا چه زمانی خواهد بود و سرمربی تیم ملی تا پایان قراردادش یعنی تا جام ملت‌های 2023 سرمربی ایران می‌ماند یا خیر؟ البته یادتان نرود 42 روز دیگر یعنی 8 شهریور انتخابات فدراسیون فوتبال را داریم و باید دید آیا رئیس بعدی این فدراسیون این حکم را تایید می‌کند یا خیر. 
 
* افشای جزئیات جلسه هیأت‌رئیسه
 هیأت رئیسه فدراسیون فوتبال پس از ۲ هفته پرحاشیه برای تصمیم‌گیری درباره سرمربی تیم ملی ایران در جام‌جهانی ۲۰۲۲ قطر تصمیم به ابقای دراگان اسکوچیچ در غیرمنتظره‌ترین حالت ممکن گرفت. هیأت‌رئیسه فدراسیون فوتبال پس از تصمیمی که در جلسه هفته گذشته خود مبنی بر برکناری دراگان اسکوچیچ گرفت، با پیشنهاد میرشاد ماجدی و دیگر اعضای هیأت‌رئیسه بدون اینکه صورت‌جلسه‌ای در این باره امضا کنند، به صحبت‌های اسکوچیچ گوش دادند. میرشاد ماجدی، سرپرست فدراسیون و حسن کامرانی‌فر، دبیرکل فدراسیون فوتبال پس از این جلسه با چند تن دیگر از اعضای هیأت رئیسه جلسه‌ای غیر علنی برگزار می‌کنند که در آنجا مشخص می‌شود با وجود معرفی امیر قلعه‌نویی و جواد نکونام، تنها با علی دایی مذاکره خود را ادامه دهند تا او بار دیگر هدایت تیم ملی ایران را بر عهده بگیرد. از این رو تماس‌های متوالی و مستمر با علی دایی گرفته می‌شود تا او نظر خود را عوض کند و جانشینی دراگان اسکوچیچ را بپذیرد. دایی با وجود تماس‌های چندباره‌ای که از سوی مسؤولان وزارت ورزش، فدراسیون فوتبال و حتی نهادهای بالادستی با او گرفته می‌شود، به هیچ‌وجه راضی به پذیرش این پیشنهاد نمی‌شود. مسؤولان فدراسیون فوتبال از علی دایی خواستند شروط خود را ارائه دهد اما او باز هم حاضر نمی‌شود تا اینگونه به هرگونه رایزنی برای بازگشتش به جایگاه سرمربی تیم ملی ایران پایان دهد. پس از اطلاع وزارت ورزش از مخالفت دایی با این درخواست، پیشنهاداتی همچون امیر قلعه‌نویی و جواد نکونام روی میز ماجدی قرار می‌گیرد اما مخالفت حداکثری با حضور آنها مانع هرگونه تصمیم در این باره می‌شود؛ موضوعی که یکی از تصمیم‌گیرندگان ارشد فدراسیون فوتبال در گفت‌وگو با یکی از خبرگزاری‌ها تأیید کرد تا ابقای اسکوچیچ با «نه» علی دایی رابطه مستقیم پیدا کند. ماجدی که با سابقه پوشیدن پیراهن استقلال، شایعات درباره موافقت با حضور قلعه‌نویی را قوت داده بود، با حضور او مخالفت می‌کند. ضمن اینکه حضور او مخالفان جدی در بین اعضای هیأت‌رئیسه داشت تا بحث حضور این مربی نیز منتفی شود. جواد نکونام نیز با کمترین موافق نتوانست راهی به صحبت‌های جدی اعضای هیأت‌رئیسه پیدا کند. موضوع مورد بررسی در جلسه هیأت‌رئیسه، مباحث قانونی مربوط به قرارداد با اسکوچیچ بود که باید اعضای هیأت‌رئیسه به طور کامل با آن موافقت می‌کردند که این امر نیز پس از پاسخ منفی علی دایی باعث شک تنی چند از آنها شد تا در نهایت تصمیم بگیرند رأی به ابقای اسکوچیچ دهند. 
 
* علی دایی: زمان مناسبی برای قبول هدایت تیم ملی نبود
علی دایی، کاپیتان سابق تیم ملی فوتبال ایران نسبت به رد پیشنهاد جانشینی اسکوچیچ واکنش نشان داد. علی دایی یک‌شنبه‌شب در حاشیه افتتاحیه جشنواره جزیره فوتبال در جمع خبرنگاران عنوان کرد: ابتدا برای تیم ملی فوتبال ایران آرزوی موفقیت دارم و پس از آن، لازم است بگویم فرصت مناسبی وجود دارد تا مردم دنیا، کشور ما و جزیره کیش را بشناسند، چرا که همسایه دیوار به دیوار و آب به آب قطر هستیم. امیدوارم این فرصت بزرگ را غنیمت بشماریم و به‌ خوبی از آن استفاده کنیم. همه اتفاقات مثبت بستگی به خودمان و کارهایی که تا جام‌جهانی انجام می‌دهیم، دارد. پیشکسوت فوتبال ایران درباره شرایط تیم ملی عنوان کرد: فقط می‌توانم آرزوی موفقیت برای تیم ملی داشته باشم. البته امیدوارم همه افراد اختلافات در تیم ملی را کنار بگذارند و سعی کنند بهترین بازی‌ها را انجام دهند. دایی در مورد رد پیشنهاد سرمربیگری تیم ملی گفت: آرزوی هر مربی حضور روی نیمکت تیم ملی کشورش است اما من برای خودم یکسری دیدگاه‌های دیگری دارم و بنا بر آن عقاید زندگی می‌کنم. الان نه زمان مناسبی برای حضورم در تیم ملی بود و نه وقت کافی برای تیم ملی وجود داشت. فکر می‌کنم بهترین تصمیم را گرفتم. از تمام عزیزانی که به من لطف داشتند، تشکر می‌کنم ولی الان زمان مناسبی برای گرفتن پست مربیگری تیم ملی نبود. علی دایی درباره دوری طولانی‌مدتش از فوتبال ابراز کرد: خدا را شکر این دوری موجب شده به کارهای دیگرم برسم و زندگی‌ام رونق بیشتری بگیرد. 
 
***
سردرگم در آستانه جام‌جهانی فوتبال!
عبدالله دارابی: در آستانه جام‌جهانی فوتبال، سردرگمی و نابسامانی فدراسیون فوتبال روز‌به‌روز عیان‌تر می‌شود؛ از طرفی وضعیت نامطلوب آماده‌سازی تیم ملی فوتبال و از طرفی رد و تایید صلاحیت سرمربی تیم ملی به فاصله چند روز! آنچه واضح است یکی از ۲ تصمیم فدراسیون (رد یا تایید سرمربی تیم ملی) فاقد پشتوانه فنی و عقلانی بوده است. چطور ممکن است یک مربی طبق اعلام رسمی فدراسیون رد صلاحیت و چند روز بعد طبق اعلام رسمی فدراسیون تایید صلاحیت شود؟ مسلما مجموعه‌ای از ترس‌ها، نگرانی‌ها، مسامحه‌ها و ملاحظه‌ها را باید در این نوع تصمیم - بالاخص تصمیم دوم- دخیل دانست! مجموعه مواردی که نشان می‌دهد صلاح و صواب فوتبال ملی اولویت اول و مهم نبوده و در بیانی واضح‌تر، قربانی ملاحظات شده است! در فرآیند اتفاقات و تصمیم‌گیری‌های اخیر، اقتدار سرمربی بشدت کاهش می‌یابد و اسکوچیچ- که خود را مربی حرفه‌ای می‌داند- به طمع حضور در جام‌جهانی تبعات منفی این اتفاقات و برخوردها را به جان می‌خرد اما اینکه چرا متولی و حافظ منافع فوتبال کشور، یعنی فدراسیون، به این شرایط و تبعات ناشی از آن تن می‌دهد، پرسشی است که جواب چندان سختی نخواهد داشت و پاسخ را می‌توان در بی‌صلاحیتی، بی‌کفایتی و عدم تخصص و آگاهی مسؤولان فدراسیون و اهداف آتی ایشان جست‌وجو کرد. 
اما چرا کمیته فنی که شامل پیشکسوتان و مربیان خاک‌خورده فوتبال است حاضر به نقض تصمیم خود شد؟ مگر تصمیم شان در رد صلاحیت اسکوچیچ، تصمیمی فنی، کارشناسانه و با لحاظ مصالح تیم ملی نبوده است؟ جوابش را بهتر است خودشان با صداقت بدهند، چرا که کفایت و صلاحیت‌شان بشدت زیر سوال است. حالا فدراسیون فوتبال برای بهبود اوضاع تیم ملی به توصیه و تهدید روی آورده است. کجای امور با توصیه و تهدید، اصلاح شده و بهبود یافته که فوتبال بی‌در و پیکرمان با آن، به اصلاح و بهبود برسد؟ مکانیسم و قدرت تصمیم بایسته و شایسته برای بهبود اوضاع را زمین نهادید و بیانیه و ارشاد را جایگزین آن کردید؟ زهی خیال خام و حسرت فردای نزدیک. لااقل در صدور بیانیه‌ها به جای تعجیل، تامل می‌کردید که همه را شگفت‌زده نکنید از این تصمیمات مضحک. اکنون تیم ملی است و عدم یکپارچگی و اقتدار بشدت مخدوش اسکوچیچی که فقط حضور در جام‌جهانی را می‌خواهد و سرنوشت نامعلوم تیم ملی پس از انتخابات ۸ شهریور. آیا مجمع فدراسیون فوتبال تقصیری را در این اتفاقات متوجه خود می‌بیند؟ آیا این اوضاع، آنان را در انتخابات ۸ شهریور به انتخابی متأثر از تفکر و سداد می‌رساند؟ تجربه می‌گوید بعید است!

Page Generated in 0/0077 sec