افزایش تعداد مبتلایان روزانه کرونا، بار دیگر ضرورت رعایت پروتکلهای بهداشتی بویژه استفاده از ماسک در اماکن عمومی و نیز تکمیل روند واکسیناسیون را به عموم مردم گوشزد میکند تا بار دیگر شاهد بروز شرایط غیرقابل کنترل نباشیم.
به گزارش «وطنامروز» به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، در شبانهروز منتهی به ۲ مردادماه ۱۴۰۱ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۸۸۳۱ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی شدند که ۱۲۱۰ نفر از آنها در مراکز درمانی بستری شدند. به این ترتیب مجموع بیماران «کووید-19» در کشور به ۷ میلیون و ۳۲۸ هزار و ۱۵۳ نفر رسید.
همچنین در طول این 24 ساعت، متاسفانه ۳۴ بیمار «کووید-19» نیز جانشان را از دست دادند تا مجموع جانباختگان این بیماری در کشور به ۱۴۱ هزار و ۳۹۰ نفر برسد. خوشبختانه تاکنون ۷ میلیون و ۷۳ هزار و ۱۴۲ نفر از بیماران کرونایی هم بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند.
این در حالی است که ۹۰۷ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت نظر قرار دارند.
همچنین تاکنون ۵۳ میلیون و ۱۸ هزار و ۸۳۴ آزمایش تشخیص «کووید-19» در کشور انجام شده است.
در حال حاضر ۵۷ شهرستان در وضعیت قرمز، 86 شهرستان در وضعیت نارنجی، 199 شهرستان در وضعیت زرد و 106 شهرستان در وضعیت آبی بیماری کرونا قرار دارند.
درباره آخرین آمار رسمی واکسیناسیون نیز اعلام شده است تاکنون ۶۴ میلیون و ۷۴۵ هزار و ۴۹۷ نفر دوز اول، ۵۸ میلیون و ۱۱۰ هزار و ۳۱ نفر دوز دوم و ۲۹ میلیون و ۷۷۳ هزار و ۴۸۹ نفر دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۱۵۲ میلیون و ۶۲۹ هزار و ۱۷ دوز رسیده است. همچنین در شبانهروز یادشده، ۸۶۹ هزار و ۷۵ دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.
* ابتلای 8 برابری واکسن نزدهها به سویههای جدید کرونا
عضو کمیته «کووید-۱۹» و رئیس مرکز تحقیقات ویروسشناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به قابلیت انتقال بسیار بالای زیرشاخههای جدید اُمیکرون گفت: احتمال ابتلا به زیرسویههای جدید در افرادی که واکسن زدهاند ۳ برابر و در آنهایی که واکسن نزدهاند تا ۸ برابر است.
علیرضا ناجی درباره واکسنهای موجود در ایران افزود: واکسنهای موجود در ایران بر پایه وکتور مثل آسترازنکا، بر پایه پروتئین مثل پاستوکووک، اسپایکوژن و رازی و واکسنهای غیرفعال مثل سینوفارم، فخرا و برکت است.
ناجی با اشاره به اینکه اگر فردی 3 دوز واکسن سینوفارم تزریق کرده باشد باز هم میتواند از این واکسن استفاده کند، اظهار داشت: ترجیح اما بر این است که این افراد برای دوز چهارم از واکسنی برای برانگیختن ایمنی بیشتر استفاده کنند. اگر واکسن آسترازنکا را به خاطر اتمام تاریخ مصرف آن کنار بگذاریم 2 واکسن اسپایکوژن و پاستوکووک میتوانند جزو اولویتهای تزریق باشد.
* کرونا تمام نشده و ممکن است هیچ وقت هم تمام نشود
رئیس مرکز تحقیقات ویروسشناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: اوج گرفتن پیک جدید بستگی به عملکرد ما دارد. در حال حاضر حتما باید ماسک بزنیم، فاصله جانبی را رعایت کنیم و همینطور واکسن دوز بوستر بزنیم. درست است که واکسنهای موجود برای سویههای جدید ساخته نشدهاند اما همین واکسنها بهرغم کاهش کفایت، تا ۷۰ درصد انسان را در برابر بیماری شدید، بستری، آیسییو و مرگ حفاظت میکنند. سویه BA5 کرونا بسیار مسری و ایمنگریز است.
وی در پاسخ به اینکه آیا با ایمنی جمعی، کشندگی این ویروس کاهش یافته و آیا کرونا بالاخره تمام خواهد شد؟ گفت: کرونا تمام نشده و ممکن است هیچ وقت تمام نشود. ویروس کرونا مدام خود را تغییر میدهد و به علت این تغییرات باید بر واکسن زدن اصرار داشته باشیم. عدم بهروزرسانی واکسنهای کرونا یکی از اشتباهات جامعه جهانی در برابر این ویروس است که اقداماتی برای آن در حال انجام است.
***
۹ میلیون ایرانی باید دوز یادآور بزنند
میزان بستریهای کرونا هر روز بیشتر میشود و طبق اظهارات وزیر بهداشت، اغلب بستریشدگان و فوتیهای ناشی از کرونا در موج هفتم این بیماری افرادی هستند که واکسیناسیون آنها تکمیل نشده است یا اصلا واکسن نزدهاند. سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به اهمیت تزریق دوز یادآور واکسن کرونا گفت: حدود ۹ میلیون نفر در کشور باید دوز یادآور بزنند. عباس شیراوژن با اشاره به افزایش آمار کرونا در کشور گفت: در روزهای اخیر بیش از ۶۰ درصد بر تعداد بستریهای کرونا افزوده شده است. وی در ادامه افزود: ظاهرا وارد موج هفتم این بیماری شدهایم و مهمترین کار در این شرایط استفاده از ماسک و رعایت شیوهنامههای بهداشتی است. شیراوژن با اشاره به اهمیت تزریق دوز یادآور گفت: اگر بیش از ۶ ماه از تزریق قبلی گذشته باشد، حتما باید یک نوبت یادآور تزریق شود، چراکه بعد از ۶ ماه سطح ایمنی بدن کاهش یافته و احتمال بیماری را افزایش میدهد. سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در ادامه یادآور شد که حدود ۹ میلیون نفر در کشور باید دوز یادآور واکسن کرونا را تزریق کنند. وی همچنین درباره تمهیدات اتخاذشده برای پیادهروی اربعین گفت: هنوز تصمیم نهایی گرفته نشده اما تزریق دوز یادآور از ملاکهای سفر است، ضمن اینکه در زمان بازگشت زائران از عراق نیز از آنها تست گرفته میشود. شیراوژن افزود: زائران اربعین باید دوز یادآور واکسن کرونا را تزریق کنند تا سطح ایمنی بدنشان به هنگام سفر تقویت شده باشد. همچنین رئیس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت گفت: زیرسویه جدید اُمیکرون حتی در تماسهای کوتاه نیز میتواند باعث انتقال بیماری شود. سیدمحسن زهرایی افزود: کرونا هر روز چهره تازهای از خود نشان میدهد که باعث غافلگیری مردم، پزشکان و محققان شده است. وی ادامه داد: ۲ سال پیش که کرونا در کشورمان شیوع یافت، فکر میکردیم شاید در تابستان شدت بیماری کم شود اما هر چه گذشت، شاهد پاتکهای بیشتری از این ویروس بودیم. حتی در داخل همین زیرگونهها، ممکن است سویه جدیدی ایجاد شود. زهرایی با اشاره به واکسنگریزی سویه جدید اُمیکرون گفت: متأسفانه با سویه جدیدی مواجه هستیم که ثابت شده قابلیت انتشار آن خیلی زیاد است. وی با توجه به مسری بودن سویه جدید افزود: زیرسویه جدید اُمیکرون، در تماسهای کوتاهمدت هم میتواند سبب انتقال بیماری شود.
***
وزرای دولت و مسؤولان قرارگاههای مردمی برای برگزاری هر چه باشکوهتر مراسم بزرگ پیادهروی اربعین برنامهریزی کردهاند
آمادگی برای اربعین با کار جهادی و انقلابی
دوستداران و محبان حضرت اباعبداللهالحسین(ع) و همه عاشقان حسینی که رویداد بزرگ پیادهروی اربعین را از جمله بهترین و شیرینترین خاطرات عمر خود میدانند، برای حضور در این اجتماع بزرگ مسلمانان جهان با رعایت پروتکلهای بهداشتی لحظهشماری میکنند. به گزارش «وطنامروز»، ۲ سال قبل بود که به خاطر شیوع مرگبار کرونا ویروس در ایران و جهان، محدودیتهایی برای انجام پیادهروی اربعین و حضور عاشقان حسینی در این رویداد مهم و بزرگ ایجاد شد. اکنون هر چند با بهبود شرایط، بار دیگر امکان پیادهروی اربعین برای عاشقان حسینی فراهم شده است اما به واسطه خیز دوباره کرونا و افزایش آمار فوت و ابتلا و نیز به خاطر گرمای هوا و احتمال بروز بیماری، توجه بیش از پیش زائران حسینی به رعایت پروتکلهای بهداشتی ضروری است.
از سوی دیگر، دولت سیزدهم برنامهریزی مناسبی برای برگزاری راهپیمایی اربعین دارد و همه دستگاههای دولتی و نهادهای دستاندرکار با یک مدیریت واحد، آماده میزبانی از زائران حسینی در این گردهمایی بزرگ و تاریخی جهان اسلام هستند. معاون اول رئیسجمهور درباره برنامهریزی و آمادگی دولت برای برگزاری آیین معنوی و باشکوه پیاده روی اربعین گفت: با وجود شرایط ویژه آب و هوایی امسال و با در نظر گرفتن شدت گرما، اهتمام ویژه دولت این است که مردم بتوانند در امنیت کامل و با حداقل مشکلات در مراسم راهپیمایی اربعین شرکت کنند.
* کنترل آسیبهای ناشی از گرمای هوا
محمد مخبر در جلسه هماهنگی اعضای ستاد مرکزی اربعین با قرارگاههای مردمی بسیج و خاتمالانبیا(ص) با یادآوری همزمانی ایام اربعین امسال با گرمای شدید هوا، از دستگاههای ذیربط و همچنین ستاد مرکزی اربعین خواست حملونقل و اسکان زائران به نحوی برنامهریزی شود که آسیبهای ناشی از گرمای هوا به حداقل ممکن کاهش یابد.
مخبر همچنین از وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خواست در پایانههای مرزی و در مسیر حرکت زائران، بیمارستانهای سیار و امکانات و تجهیزات پزشکی را به میزان مناسب مستقر کنند.
معاون اول رئیسجمهور همچنین از دستگاههای اجرایی و نهادهای ذیربط خواست همکاری و هماهنگیهای لازم را با فراجا انجام دهند تا روند ورود و خروج و تردد زائران در مرزها با حداکثر سرعت میسر شود.
* برنامهریزی با حضور همه دستاندرکاران
در این جلسه که با حضور وزرای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و راهوشهرسازی، فرمانده فراجا، مسؤولان دستگاههای مختلف و رؤسای قرارگاههای مردمی برگزار شد، مشکلات و کمبودهای احتمالی در مراسم اربعین مورد بررسی قرار گرفت و درباره ارائه خدمات حداکثری به زائران، تسهیل انجام سفر در داخل و خارج از مرز، تکمیل زیرساختهای مورد نیاز در پایانههای مرزی، توسعه ناوگان حملونقل، استقرار بیمارستان سیار و توسعه خدمات بهداشتی و درمانی، توسعه امکانات ارتباطی و مخابراتی و تدوین شیوهنامههایی برای انجام زیارت با توجه به شرایط آب و هوایی و... تصمیمات لازم اتخاذ شد.
سردار اشتری، فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران نیز در این جلسه بر لزوم تقویت زیرساختها در مرزهای ایران و عراق جهت خدمترسانی هر چه بیشتر به زوار اربعین تأکید کرد و افزود: باید تلاش کنیم در همین مدت محدود باقیمانده تا ایام اربعین، با کار جهادی و انقلابی، شرایط مناسبی را برای زائران اربعین فراهم کنیم.