لاوروف: درهای مذاکره با اوکراین را نبستهایم
با ورود جنگ اوکراین به ششمین ماه خود، وزیر خارجه روسیه گفت مسکو درهای مذاکره با کییف را نبسته و بار دیگر غرب را به مانعتراشی در مسیر مذاکرات صلح متهم کرد. سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در سخنرانی خود در جمع نمایندگان دائم اتحادیه عرب در قاهره افزود ناتو نگرانیهای امنیتی روسیه درباره پیوستن اوکراین به این ائتلاف را نادیده گرفت و خاطرنشان کرد که مسکو از برنامههای توسعهطلبانه ناتو نگران است. لاوروف گفت: نگرانیهای امنیتی ما مشروع است. نگرانیهای ما درباره گسترش ناتو و دستیابی اوکراین به سلاحهای غربی شدیدا نادیده گرفته شد و غرب مصمم است برای کییف سلاح بفرستد. او گفت که کشورهای ناتو نمیتوانند امنیت خود را با تهدید امنیت یک کشور دیگر حفظ کنند. اوکراین دشمنی با روسیه را برگزید و به ناتو اجازه داد به سمت مرزهای روسیه گسترش یابد. اروپاییها بر این باورند که ناتو حق تسلط دارد و هر طور که میخواهد عمل کند اما نمیتوان اجازه داد ناتو به هرچه میخواهد دست یابد و آن طور که میخواهد خواسته خود را اجرا کند. وی توضیح داد که توافق مینسک نقض شده است، کییف مناطق ممنوع اعلام شده (بیمارستانها و زیرساختهای غیرنظامی) را بمباران میکند و اتحادیه اروپایی به طور کامل به تعهدات خود عمل نکرد و هنگام نقض توافقات مینسک اقدامی انجام نداد.
***
سرنگونی پهپاد ترکیه در دهوک عراق
منابع رسانهای عراق بعد از ظهر دیروز (دوشنبه) از ساقط شدن یک فروند پهپاد متعلق به ترکیه در استان دهوک واقع در شمال این کشور خبر دادند. کانال «صابرین نیوز» در خبری اعلام کرد یک فروند پهپاد ترکیه در استان دهوک، جایی که چهارشنبه گذشته هدف گلولهباران ترکیه قرار گرفت، ساقط شد. در این خبر به نوع پهپاد سرنگون شده و اینکه از سوی چه گروه یا افرادی هدف قرار گرفته اشاره نشده است. ترکیه چهارشنبه هفته گذشته تفرجگاه «پرهرخ» در استان دهوک را هدف قرار داد که منجر به کشته شدن ۹ غیرنظامی و زخمی شدن ۲۳ نفر شد. این حمله با خشم گسترده مردم و مقامهای عراق مواجه شد و بغداد از آنکارا به شورای امنیت سازمان ملل متحد شکایت کرد. شورای امنیت سازمان ملل متحد قرار است امروز (سهشنبه) در نشستی اضطراری و فوقالعاده به شکایت عراق از حمله زاخو و نقض چندین ساله حاکمیت این کشور از سوی ترکیه رسیدگی کند. دیروز یکشنبه «فواد حسین» وزیر خارجه عراق در جمع نمایندگان مجلس کشورش گزارش داد که ترکیه از سال ۲۰۱۸ تاکنون بیش از ۲۲ هزار و ۷۰۰ بار حاکمیت عراق را نقض کرده و وزارت خارجه ۲۹۶ یادداشت اعتراضی نسبت به حملات ترکیه ارائه کرده است.
***
نامزد جانشینی جانسون وعده داد
۲۰۴۵ سال استقلال انرژی انگلیس
رقابتهای ۲ نامزد باقیمانده برای جانشینی «بوریس جانسون» نخستوزیر انگلیس چند روزی است که آغاز شده و نامزدها تلاش میکنند با راهکارهای مختلف آرای محافظهکاران را برای تصاحب این کرسی جذب کنند. چندی پیش در پنجمین دور رایگیری برای انتخاب جانشین بوریس جانسون در حزب محافظهکار انگلیس و با حذف پنی موردانت، ریشی سوناک و لیز تراس به دور نهایی انتخابات صعود کردند. ۲ برنده یک کمپین انتخاباتی را در مقابل اعضای حزب محافظهکار راه انداختهاند که باید با اعلام برنده در 5سپتامبر (14 شهریورماه) به پایان برسد. قبل از انتخابات، سوناک وعده ضربالاجل الزامآور برای دستیابی به استقلال کامل انرژی انگلیس را داد. وی وعده داد که بریتانیا میتواند تا سال 2045 انرژی مورد نیاز خود را تامین کند. تراس هم خود را در مقالهای در یک روزنامه به عنوان تنها شخصی که میتواند تغییری مطابق با اصول واقعی محافظهکارها ایجاد کند توصیف کرد. وی تاکید کرد که این کشور با بزرگترین تغییرات اقتصادی 30 سال اخیر روبهرو است. طی چند هفته آینده، نمایندگان محافظهکار تصمیم خواهند گرفت که یک نفر از میان تراس یا سوناک در سپتامبر به داونینگ استریت نقل مکان کند و جانشین بوریس جانسون شود.
***
منابع عراقی:
چارچوب هماهنگی، محمد شیاع السودانی را نامزد نخستوزیری کرد
منابع خبری عراقی تأکید کردند کمیته شیعیان موسوم به «الاطار التنسیقی» (چارچوب هماهنگی) بعد از ظهر دیروز دوشنبه (سوم مردادماه) نشستی در منزل هادی العامری، رئیس ائتلاف الفتح برگزار کرد. پایگاه خبری بغداد الیوم به نقل از یک منبع آگاه حاضر در چارچوب هماهنگی گزارش داد این کمیته، با اجماع اعضا، بر سر تصدی منصب نخستوزیری از سوی محمد شیاع السودانی به توافق رسیده است. این منبع گفت که همه اعضای چارچوب هماهنگی به السودانی رأی دادهاند. «احمد الاسدی» رئیس فراکسیون پارلمانی «سند» هم با انتشار توئیتی، خبر داد که مساله نخستوزیری حل شده است. یک منبع در دفتر الاسدی گفت که منظور وی، قطعی شدن نامزدی السودانی برای نخستوزیری است. این در حالی است که شبکه خبری السومریه هم به نقل از «فاضل الفتلاوی» نماینده ائتلاف الفتح گزارش داد چارچوب هماهنگی، بر سر نخستوزیری السودانی به توافق رسیده است. الفتلاوی گفت که این مساله نهایی شد و پس از آن صورت گرفت که «قاسم الاعرجی» مشاور امنیت ملی عراق، از نامزدی برای نخستوزیری کنارهگیری کرد. وی تأکید کرد السودانی به چارچوب هماهنگی و نمایندگان مستقل نزدیک است و «امیدواریم که کردها نیز بر سر نامزد خود برای ریاستجمهوری به توافق برسند». این در حالی است که چندی پیش نمایندگان فراکسیون صدر استعفا کردند و نمایندگان دیگری جایگزین فراکسیون صدر شدند. جریان صدر عراق در انتخابات اخیر موفق شد با کسب ۷۳ کرسی از ۳۲۹ کرسی پارلمانی در صدر قرار گیرد و پس از آن، ائتلاف سنی تقدم با ۳۷ کرسی و ائتلاف دوله القانون با ۳۳ کرسی، حزب دموکرات کردستان عراق با ۳۱ کرسی، ائتلاف کردستان و ائتلاف الفتح به رهبری هادی العامری با ۱۷ کرسی در رتبههای بعدی قرار گرفتند.