printlogo


کد خبر: 251482تاریخ: 1401/5/10 00:00
فعالیت پدیده مونسون تاکنون منجر به جان ‌باختن 69 و مفقود شدن 45 نفر شده است
در جست‌و‌جوی مفقودین
وزیر جهاد کشاورزی: خسارات ناشی از وقوع سیلاب در کشور به ۱۰ هزار میلیارد تومان رسیده است

اسدالله خسروی: فعالیت سامانه بارشی مونسون که در چند روز اخیر 69 جان باخته و 45 مفقود بر جا گذاشت، در شبانه‌روز گذشته با وقوع سیلاب، آبگرفتگی معابر، تخریب منازل و مزارع و نیز فوت تعدادی از هموطنان ادامه یافت. 
به گزارش «وطن‌امروز»، مطابق اعلام سازمان هواشناسی مبنی بر تداوم بارش‌های موسمی مونسون، روز گذشته نیز شاهد بارش‌های سیل‌آسا در مناطق مختلف کشور بودیم که موجب بروز خسارت‌های جانی، مالی و زیرساختی شد. بنا به اعلام جواد ساداتی‌نژاد، وزیر جهاد کشاورزی خسارات ناشی از بحران اخیر در کشور به ۱۰ هزار میلیارد تومان رسیده است که البته به گفته وی این رقم افزایش خواهد یافت.
 
* رفسنجان در سیل غرق شد
سیلاب گسترده در استان کرمان بویژه شهر رفسنجان مردم را با مشکلات زیادی مواجه کرده و موجب آبگرفتگی گسترده معابر و خانه‌ها شده است. 
یک هفته از فعالیت سامانه آب و هوایی مونسون در کرمان می‌گذرد و در حال حاضر ۱۲۸ شهر و روستای کرمان از سیلاب شدید ناشی از فعالیت این سامانه در استان متاثر شده‌اند. این در حالی است که از عصر روز یکشنبه موج جدید بارندگی‌ها در شهرستان‌های مختلف کرمان آغاز شد. 
رسانه‌های محلی در توصیف وضعیت رفسنجان نوشته‌اند: در برخی مناطق شهر خودروها در سیل گرفتار شده‌اند و نیاز به امدادرسانی فوری دارند. آبگرفتگی خانه‌ها موجب تخریب لوازم خانگی و وسایل موجود در مغازه‌ها شده است. این در حالی است که تا قبل از آغاز سیلاب هیچ هشداری درباره ورود سیل به شهر داده نشده بود و مردم از این حادثه غافلگیر شدند. 
برخی مردم سعی دارند با استفاده از کیسه‌های شن از ورود سیل به خانه‌ها جلوگیری کنند اما در بسیاری از مناطق شهر برای رفع مشکلات نیاز به دستگاه‌های پمپ قوی، وسایل و ماشین‌آلات سنگین و ارسال تجهیزات است. 
مدیرکل ستاد بحران استانداری کرمان صبح دیروز با بحرانی اعلام کردن وضعیت شهر رفسنجان، خواستار ارسال فوری تجهیزات و ماشین‌آلات سنگین برای رفع مشکلات مردم شد. همچنین حسین رضایی، سرپرست فرمانداری رفسنجان با بی‌سابقه خواندن سیلاب در این شهر، به مهر گفت: از مردم می‌خواهیم احتیاط کنند، شهر دچار سیلاب است و هر لحظه امکان بروز حادثه وجود دارد، بنابراین مردم از تردد در شهر خودداری و نکات ایمنی را رعایت کنند. 
محمدمهدی فداکار، استاندار کرمان هم که در رفسنجان حضور دارد، از مردم خواست با گروه‌های امدادی همکاری کنند. وی اظهار داشت: مردم شهر‌های مختلف استان باید بدانند که بارندگی‌های شدید در استان ادامه دارد و به هیچ عنوان در جاده‌ها حضور نیابند. وی افزود: موارد مفقودی و فوتی و حوادث سیل در کرمان مربوط به مسافران در جاده‌ها، افرادی که در کنار مسیل‌ها حضور داشتند و همچنین گردشگرانی می‌شود که در بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها حضور داشتند.  
 
* استان تهران با بیشترین خسارات جانی
سازمان مدیریت بحران کشور آمار جان‌باختگان، مصدومان و مفقودان سیل اخیر را به تفکیک استان‌های کشور اعلام کرد. 
برابر آخرین آمارها در پی وقوع سیلاب در کشور دست‌کم ۶۹ نفر جان خود را از دست داده، ۴۵ نفر مفقود شده و ۴۱ نفر مصدوم شدند که این افراد به مراکز درمانی انتقال یافتند. سیل در استان تهران بیشترین تعداد جان‌باخته، مفقودی و مصدوم را به خود اختصاص داده ‌است. بر این اساس به ترتیب ۳۲، ۲۳ و ۱۵ نفر در جریان وقوع سیل در تهران کشته، مفقود و مصدوم شده‌اند. بیشترین خسارات نیز در فیروزکوه و امامزاده داوود(ع) بوده است. 
 
* تهران، خراسان رضوی و مازندران دارای بیشترین خسارت
پس از استان تهران، خراسان رضوی بیشترین فوتی را به خود اختصاص داده است. در این استان 7 تن جان خود را در پی سیل از دست دادند که از این تعداد 6 تن از اتباع کشور عراق بودند. همچنین ۳ تن مفقود و ۳ تن نیز مصدوم شدند که این افراد نیز از اتباع کشور عراق هستند. بعد از تهران و خراسان رضوی، مازندران بیشترین تعداد جان‌باخته را به خود اختصاص داده است. در این استان 6 نفر در پی سیل جان خود را از دست دادند، ۱۲ نفر نیز مفقود هستند که جست‌وجو برای یافتن آنها ادامه دارد. همچنین ۴ تن از مصدومان سیلاب استان مازندران به مراکز درمانی منتقل شدند. 
 
* ۳ استان با 15 جان‌باخته
سیستان‌و‌بلوچستان، یزد و لرستان نیز ۳ استانی هستند که آمار جان‌باختگان سیل در هر کدام از آنها ۵ نفر است. در سیستان‌و‌بلوچستان یک نفر نیز مصدوم و به بیمارستان منتقل شده اما در حال حاضر هیچ گزارشی از مفقودی در این استان به ثبت نرسیده است. در استان یزد ۴ نفر مفقود شده‌اند که جست‌وجو برای یافتن آنها ادامه دارد. همچنین با توجه به اینکه برخی منابع از مرگ ۷ نفر در پی سیل یزد خبر داده بودند، سازمان مدیریت بحران کشور به ایسنا اعلام کرد پس از انتقال اجساد فوت‌شدگان به پزشکی قانونی تنها مرگ 5 تن در پی سیل در استان یزد به تایید رسید. در هر یک از ۲ استان کرمان و مرکزی نیز ۳ تن جان خود را از دست داده‌اند. هیچ یک از این ۲ استان در حال حاضر گزارش مفقودی ندارند اما در هر یک از ۲ استان ۴ نفر مصدوم شده و به بیمارستان منتقل شده‌اند. 
 
* صاعقه جان ۳ تن را در خوزستان گرفت
در استان خوزستان نیز ۳ نفر کشته شدند که البته دلیل مرگ آنها نه سیل بلکه اصابت صاعقه و رعد و برق بود. ۷ نفر نیز در این استان مصدوم شدند که به مراکز درمانی انتقال داده شدند. 
در استان چهارمحال‌وبختیاری یک مفقودی گزارش شده است، در استان سمنان شمار مفقودی‌ها ۲ تن بوده و یک مصدوم نیز به مراکز درمانی منتقل شده است. همچنین در هرمزگان ۲ مصدوم انتقالی به بیمارستان گزارش شده است.  
 
* تداوم امدادرسانی به سیل‌زدگان در ۱۵ استان
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر از تداوم امدادرسانی نیروهای هلال‌احمر به متاثران از سیلاب در ۱۵ استان کشور خبر داد. مهدی ولی‌پور درباره آخرین وضعیت امدادرسانی‌های انجام شده در استان‌های درگیر آبگرفتگی و سیل اظهار کرد: از اول تا نهم مرداد در مجموع ۲۴ استان درگیر سیل و آبگرفتگی بودند که البته این شرایط اکنون در ۱۵ استان ادامه دارد. وی ادامه داد: بالغ بر ۶ هزار نفر به صورت اضطراری اسکان داده شدند که بیشترین اسکان‌های اضطراری در استان سیستان‌وبلوچستان و اصفهان انجام شده است. 
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر گفت: اکنون حجم بیشتر عملیات در محدوده زرین دشت فیروزکوه، رفسنجان استان کرمان، دزفول، جنوب استان فارس و مناطق عشایرنشین چهارمحال‌‌و‌بختیاری انجام می‌شود. 
 
* افزایش 200 میلیون متر مکعبی ذخیره سدها
محسن موسوی‌خوانساری، عضو انجمن آب و خاک پایدار ایرانیان به ایسنا گفت: بر اساس سطح سیلاب‌ها در چند روز اخیر احتمال دارد میزان بارش‌ها بیش از ۲ میلیارد مترمکعب آب باشد و تخمین‌زده می‌شود به ‌طور تقریبی حدود ۵۰۰ میلیون مترمکعب از این بارش‌ها قدرت رواناب داشته‌اند؛ به عبارتی ۲۰۰ میلیون مترمکعب یعنی حدود نیمی از این ۵۰۰ میلیون مترمکعب داخل سدها ذخیره شده است، چرا که بسیاری از این رودخانه‌ها به سدها منتهی می‌شوند. وی با توجه به مصارف متعدد آب این سیلاب‌ها افزود: تنها در سد زاینده‌رود ۵۰ میلیون مترمکعب آب ذخیره شده‌ است. حدود ۳۰۰ میلیون مترمکعب نیز به تالاب‌هایی مانند بختگان، جازموریان، پشک و حوضچه استان قم وارد شده است.
***
آخرین وضعیت منطقه امامزاده داوود‌(ع)و فیروزکوه
استاندار تهران درباره وضعیت امدادرسانی به مناطق سیل‌زده اظهار داشت: تلاش‌ها برای یافتن مفقودان سیل در استان ادامه دارد. محسن منصوری افزود: در محدوده امامزاده داوود(ع) هیچ مفقودی‌ای نداریم و همه افراد تعیین تکلیف شدند و تعداد فوتی‌ها هم مشخص شد که آمار نهایی ۱۹ نفر است، بنابراین تقریبا پرونده کار در آن منطقه بسته شده اما کار بهسازی و خارج کردن گل و لای از منازل مردم و مغازه‌ها و صحن امامزاده در حال انجام است. وی با تاکید بر مقاوم‌سازی بناها اظهار داشت: در امامزاده داوود ساختمان‌هایی که از استحکام کافی برخوردار نیستند و خطرآفرین هستند باید تخلیه و استحکام‌سازی شوند. منصوری در ادامه درباره وضعیت سیلاب فیروزکوه نیز گفت: در روستای مزداران که بیشترین آسیب را دیده بود، روز گذشته بلوک‌بندی انجام شد و هر شهرستان معین یک منطقه و برخی نیز معین روستاهای اطراف شدند و کار نظم گرفته است. 
استاندار تهران افزود: تقریبا برق همه مناطق سیل‌زده فیروزکوه وصل و آب شرب تأمین شده و خدمات زیرساختی مشکلی ندارد و خدمات‌رسانی با سرعت در حال انجام است. وی درباره پایان عملیات گفت: کارهای ضروری به پایان رسیده و از روز گذشته فاز جدید آغاز شده است و وارد مرحله بهسازی باغات و منازل مردم شده‌ایم.
***
هشدار هواشناسی به 7 استان
سازمان هواشناسی برای امروز در نیمه ‌جنوبی سیستان‌وبلوچستان، فارس، بوشهر، کهگیلویه‌وبویراحمد، چهارمحال‌و‌بختیاری، غرب و مرکز کرمان و نوار شرقی خوزستان تداوم بارش‌های رگباری را پیش‌بینی کرده است. 
همچنین این سازمان نسبت به وقوع سیلاب، طغیان رودخانه‌ها، آبگرفتگی گسترده، آبگرفتگی منازل در مناطق مستعد، اختلال در ناوگان حمل‌و‌نقل، کاهش شعاع دید، احتمال تخریب پل و مسدود شدن جاده در این مناطق هشدار قرمز صادر کرد. 
آماده‌باش همه دستگاه‌های امدادی و اجرایی مانند فرمانداری‌ها، شهرداری‌ها، راهداری، وزارت نیرو و وزارت جهاد کشاورزی به ‌منظور مقابله با خسارت احتمالی، تخلیه هموطنان از نواحی حادثه‌خیز مانند بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها نیز از توصیه‌های سازمان هواشناسی است. 
روز سه‌شنبه (۱۱ مرداد) بارندگی در مناطق مذکور کاهش می‌یابد و روز چهارشنبه در نوار شمالی کشور بارش پراکنده خواهیم داشت. 
سازمان هواشناسی برای روز پنجشنبه (۱۳ مرداد) در اغلب نقاط کشور جوی پایدار را پیش‌بینی کرده است.

Page Generated in 0/0118 sec