printlogo


کد خبر: 251523تاریخ: 1401/5/11 00:00
برخی نقاط کشور دیروز باز هم شاهد سیلاب سامانه مونسون بود
روز یازدهم سیل تابستانه
طی 11روز گذشته 24 استان درگیر سیل شده‌اند

سامانه بارشی مونسون همچنان در کشور فعال است به طوری که عصر دیروز بارش‌های شدید منجر به وقوع دوباره سیل در شهرستان فیروزکوه شد و فشم و یاسوج نیز با سیلاب‌های شدیدی مواجه شدند. به گزارش «وطن‌امروز»، طبق پیش‌بینی کارشناسان هواشناسی بارش‌های تابستانه متأثر از سامانه مونسون که از جمعه 31 تیرماه وارد کشور و منجر به وقوع بارش‌های سیل‌‌آسا شده است همچنان ادامه دارد. به گفته پیرحسین کولیوند، رئیس جمعیت هلال‌احمر کشور، ۱۴۶ شهرستان و ۸۵۹ روستا متاثر از بارش‌های اخیر دچار سیلاب شده‌اند و متاسفانه ۷۹ نفر جان باخته‌اند و ۱۵ نفر نیز مفقود هستند. این در حالی است که روز گذشته بارش شدید باران در فیروزکوه بار دیگر منجر به جاری شدن سیل در روستای «مزداران» و برخی مناطق دیگر شد. همچنین عصر دیروز سیل شدید مناطق مختلف کهگیلویه‌وبویراحمد را فرا گرفت به طوری که تردد در معابر شهر یاسوج به سختی در جریان بود. علاوه بر این برخی مسیرهای ارتباطی شهرستان سی‌سخت، بر اثر سیل و رانش زمین مسدود شد. کورش درخشان‌زاده، فرماندار شهرستان دنا درباره وقوع بارش‌های سیل‌آسا در سی‌سخت گفت: خوشبختانه در این بارش‌ها و سیلاب‌ها، تلفات جانی نداشتیم. وی با بیان اینکه به زیرساخت‌های شهری خسارت زیادی وارد شده است، گفت: مسیر سی‌سخت به توت‌نده نیز مسدود شده است و عشایر شبلیز و جلاله و حوزه بهرام بیگی نیازمند امداد‌رسانی هستند. همزمان با جاری شدن سیل در مناطق مختلف کهگیلویه‌وبویراحمد، مسؤولان استانی و شهرستانی، امدادگران و جهادگران در منطقه حضور یافتند. این در حالی است که از روز چهارشنبه هفته گذشته بیش از ۴ بار در این منطقه سیلاب باعث مسدود شدن راه‌های روستایی شده است که با تلاش نیروهای امدادی و گروه‌های جهادی هر بار بازگشایی شده و امدادرسانی کماکان ادامه دارد. 
 
* مرگ یک نفر بر اثر وقوع سیل در فشم
سخنگوی سازمان اورژانس نیز درباره وقوع سیل در فشم گفت: در این حادثه یک نفر جان باخت و ۴ نفر نیز مصدوم شدند. مجتبی خالدی اظهار داشت: همچنین حوالی عصر امروز (روز گذشته) حادثه سیل در رودبار قصران، فشم، جاده زایگان و محله زاگون پله به سامانه ۱۱۵ اعلام و بی‌درنگ 3 دستگاه آمبولانس به محل حادثه اعزام شد. وی افزود: به گفته اهالی منطقه در این حادثه یک نفر کشته و ۴ نفر نیز مصدوم شدند. منطقه رودبار قصران در شمال شرق تهران و در حوزه شهرستان شمیرانات قرار دارد. گفتنی است؛ حوادث سیل در بامداد روز پنجشنبه ۶ مردادماه مناطق مختلف استان تهران از جمله امامزاده داوود(ع) و شهرستان‌های فیروزکوه، دماوند، پردیس و شمیرانات را فرا گرفت. این سیل خسارت زیادی به خانه‌های روستایی، اراضی کشاورزی و دام‌های روستاییان و عشایر وارد کرده است. عملیات خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان همچنان با حضور دستگاه‌های امدادی ادامه دارد. طبق اعلام اورژانس در سیل دیروز فشم یک خانم باردار دچار حادثه شد که بعد از انتقال به بیمارستان متاسفانه مادر و جنین فوت شدند.
 
* تداوم باران‌‌های موسمی در بیشتر استان‌ها
اداره کل هواشناسی استان تهران نسبت به فعالیت سامانه بارشی، آبگرفتگی معابر و سیلابی شدن رودخانه‌های فصلی و مسیل‌ها بویژه در نیمه شمالی تهران هشدار داد. اداره کل هواشناسی استان تهران با صدور هشدار نارنجی‌رنگ از رشد قابل ملاحظه ابرهای همرفتی و تقویت رطوبت فعالیت سامانه بارشی و رگبار و رعد و برق و وزش باد شدید در نواحی مستعد و احتمال بارش تگرگ در نیمه‌ شمالی استان تهران بویژه ارتفاعات خبر داد. بر اثر این مخاطره جوی، جاری شدن روان‌آب، آبگرفتگی بعضی معابر، سیلابی شدن رودخانه‌های فصلی و مسیل‌ها، رخداد صاعقه، احتمال خسارت بر اثر وزش باد شدید لحظه‌ای، رخداد مه و کاهش شعاع دید در ارتفاعات و گردنه‌های کوهستانی، اختلال در آمدوشد بویژه در جاده‌های کوهستانی، امکان شکستن درختان فرسوده و آسیب به صنایع و بخش‌های مختلف کشاورزی پیش‌بینی می‌شود. اداره کل هواشناسی استان تهران برای کاهش آسیب‌ و خسارات، عدم تردد و اتراق در حاشیه و بستر مسیل‌ها و رودخانه‌های فصلی، عدم جابه‌جایی عشایر کوچ‌رو، پرهیز از کوهنوردی و صعود به ارتفاعات، عدم پارک خودروها در کنار درختان فرسوده، عدم پرواز با هواپیماهای سبک و بالگرد، مستحکم‌سازی سازه‌های موقت مانند پوشش گلخانه‌ها و تابلوهای تبلیغاتی و آمادگی دستگاه‌های اجرایی مانند نیروهای امدادی، راهداری، شهرداری، وزارت نیرو و... جهت مقابله با بحران را توصیه کرد. همچنین رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره شرایط جوی کشور اظهار کرد: سه‌شنبه (۱۱ مردادماه) در برخی نقاط جنوب سیستان‌وبلوچستان، چهارمحال‌و‌بختیاری، کهگیلویه‌و‌بویراحمد، شمال و شرق خوزستان، غرب و جنوب فارس، ارتفاعات هرمزگان، اردبیل و دامنه و ارتفاعات البرز مرکزی و چهارشنبه (۱۲ مردادماه) تا جمعه (۱۴ مردادماه) در ارتفاعات البرز مرکزی و ارتفاعات هرمزگان رگبار پراکنده گاهی رعدوبرق و وزش باد شدید موقت پیش‌بینی می‌شود و در سایر مناطق کشور جوی به نسبت پایدار حاکم خواهد بود. وی در ادامه افزود: طی ۵ روز آینده در نوار شرقی کشور بویژه منطقه زابل، وزش باد شدید همراه با گردوخاک ادامه خواهد داشت. صادق ضیاییان همچنین درباره وضعیت جوی تهران طی چند روز آینده اظهار کرد: آسمان تهران‌ سه‌شنبه (۱۱ مردادماه) صاف تا قسمتی ابری و گاهی وزش باد با حداقل دمای ۲۵ و حداکثر دمای ۳۶ درجه سانتیگراد و برای روز ‌چهارشنبه (۱۲ مردادماه) صاف تا قسمتی ابری و گاهی وزش باد با حداقل دمای ۲۶ و حداکثر دمای ۳۷ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود. 
 
* 43 فوتی و ۳ مفقود ناشی از سیل استان تهران
استاندار تهران از ۴۳ فوتی و ۳ مفقودی ناشی از سیل در استان تهران خبر داد. محسن منصوری صبح دیروز درباره آخرین وضعیت سیل در استان تهران با اشاره به ساماندهی راه‌ها گفت: در فیروزکوه یک نفر و در پردیس ۲ نفر مفقودی داریم که امید است بزودی وضعیت آنها مشخص شود. وی ادامه داد: عملیات امداد و نجات در امامزاده داوود در مرحله پایانی قرار دارد و در مجموع دستگاه‌ها با تجهیزات در حال خدمات‌رسانی هستند. وی تأکید کرد: به گروه‌های جهادی فراخوان دادیم تا به موازات اقدامات دستگاه‌ها، لایروبی داخل منازل سیل‌زدگان نیز انجام شود. منصوری سپس گفت: لیست برآورد خسارات ناشی از سیل در استان تهران نهایی می‌شود تا به دولت اعلام کنیم و سپس وارد مرحله بهسازی و نوسازی این مناطق شویم. منصوری درباره تعداد فوتی‌های این حادثه نیز عنوان کرد: ۱۵ نفر در فیروزکوه، ۲۲ نفر امامزاده داوود، یک نفر دماوند، یک نفر شمیرانات و 4 نفر در پردیس، یعنی در مجموع متاسفانه ۴۳ نفر در استان تهران بر اثر سیل این چند روز اخیر جان خود را از دست دادند.
***
سخنگوی صنعت آب کشور خبر داد
ورودی قابل توجه آب به سد‌های کشور در پی بارش‌های اخیر
سخنگوی صنعت آب کشور گفت: از روان‌آب تولیدی بارش‌های اخیر، تاکنون ۲۶۰ میلیون مترمکعب وارد مخازن سدهای کشور شده است. فیروز قاسم‌زاده اظهار کرد: از روان‌آب تولیدی بارش‌های اخیر، تاکنون حدود ۲۶۰ میلیون مترمکعب وارد مخازن سدهای کشور شده که سدهای استان سیستان‌وبلوچستان حدود ۱۳۰ میلیون مترمکعب، سدهای استان تهران حدود 9.5 میلیون مترمکعب و سد زاینده‌رود حدود 8 میلیون مترمکعب ورودی داشته‌اند. وی ادامه داد: متوسط بارش کشور براساس ایستگاه‌های وزارت نیرو با افزایش 10,7 میلیمتری در سامانه بارشی اخیر به ۱۹۶ میلیمتر رسیده که نسبت به سال گذشته حدود ۲۹ درصد رشد داشته و نسبت به بلندمدت دارای ۱۹ درصد کاهش است. به گفته سخنگوی صنعت آب کشور، در این سامانه بارشی، کشور حدود 4.3 درصد از بارش متوسط کل سال آبی را دریافت کرد. قاسم‌زاده افزود: بیشترین تأثیر بارش در استان‌های سیستان‌وبلوچستان، گیلان، فارس، هرمزگان، مازندران، یزد، بوشهر، کرمان، تهران و البرز بوده است. وی گفت: بر اساس شبکه ایستگاهی وزارت نیرو، سیستان‌وبلوچستان دارای ۴۲، فارس ۲۹، هرمزگان ۲۷، یزد ۲۴، تهران ۱۵ و البرز ۹ میلیمتر بارش بوده است. 
سخنگوی صنعت آب گفت: مخازن سد‌ها در استان‌های سیستان‌و‌بلوچستان و هرمزگان به خاطر بارش‌های اخیر افزایش یافته است. قاسم‌زاده افزود: بارش‌هایی که از طریق سامانه بارشی در جنوب کشور اتفاق افتاد، در جنوب شرق شامل استان‌های هرمزگان، سیستان‌و‌بلوچستان و بخش‌هایی از استان‌های کرمان و فارس باعث تغذیه برخی سد‌ها شده است. سخنگوی صنعت آب افزود: ۶۵ میلیون مترمکعب در مخازن سد‌ها در استان سیستان‌و‌بلوچستان ذخیره‌سازی شده است و در استان هرمزگان هم پیش‌بینی می‌کنیم در نهایت حجم مخازن سد‌ها نسبت به روز شروع فعالیت سامانه حدود ۲۰ میلیون مترمکعب رشد داشته باشد و امیدواریم با ادامه این بارش‌ها در استان خوزستان هم شاهد افزایش مخازن باشیم. قاسم‌زاده درباره آخرین وضعیت سد‌های کشور هم گفت: ورودی به سد‌های کل کشور از ابتدای سال آبی تا الان حدود 28.8 میلیارد مترمکعب بوده که نسبت به سال گذشته ۴ الی ۵ درصد رشد نشان می‌دهد و در مجموع، مخازن سد‌ها حدود ۴۷ درصد پرشدگی دارد. 
سخنگوی صنعت آب درباره بارش‌های موسومی ناشی از فعالیت سامانه «مونسون» که از نیمه دوم تیرماه در سطح کشور فعال بود، گفت: شروع این بارش‌ها از جنوب شرق کشور در سیستان‌و‌بلوچستان و هرمزگان آغاز شده و با گسترش به فلات مرکزی تا دامنه جنوبی رشته کوه البرز و دامنه‌ای‌های غربی زاگرس را تحت تاثیر قرار داده است. بیشترین تاثیر این بارش‌ها در نوار جنوبی کشور از جمله هرمزگان، سیستان‌و‌بلوچستان، فارس، کرمان و بوشهر بوده که در برخی نقاط به صورت موضعی تا بالای ۱۵ میلیمتر دریافت شده است. قاسم‌زاده افزود: پیش‌بینی می‌شود بارش‌ها در بخش‌های عمده دامنه غربی زاگرس، دامنه جنوبی البرز و فلات مرکزی تداوم داشته باشد. 
باران‌های مونسونی هر تابستان تقریبا به صورت کم‌یابی در جنوب شرق کشور فعال هستند که امسال نسبت به دهه اخیر با شدت بسیار بیشتر فعال شده است.

Page Generated in 0/0055 sec