کاهش ۱۰ درصدی قیمت روغن مصرفی خانوار
انجمن صنفی صنایع روغن نباتی در راستای تعامل و همکاری با دولت، در اطلاعیهای فهرست جدید قیمت انواع روغن نباتی را اعلام کرد که بر اساس آن قیمت روغن مصرفی خانوار ۱۰ درصد و روغن صنف و صنعت ۱۵ درصد کاهش یافت.
انجمن صنفی صنایع روغن نباتی ایران در راستای تعامل و همکاری با دولت، در اطلاعیهای فهرست جدید قیمت انواع روغن نباتی برای اجرا از دیروز (۱۱ مردادماه ۱۴۰۱) را اعلام کرد.
در این اطلاعیه آمده است: با توجه به پیگیری و جلسات برگزار شده با سرپرست سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان و مدیرکل دفتر صنایع غذا و داروی وزارت صنعت، معدن و تجارت، به پیوست قیمت مصرفکننده روغن نباتی اعلام میشود.
بنابراین با توجه به اینکه قیمتهای جدید اعلامی از سوی سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان باید توسط خود شرکتها در سامانه جامع تجارت بارگذاری شود، بنابراین از روز سهشنبه 11/۵/1401 قیمتهای فوق قابلیت اجرایی خواهند داشت.
بنا بر این گزارش، قیمت روغن خانوار ۱۰ درصد و قیمت روغن صنف و صنعت ۱۵ درصد کاهش داشته است.
***
۲ میلیون دستگاه موبایل کمتر به کشور وارد شد
سخنگوی انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی با بیان اینکه در 4 ماه نخست امسال حدود 2 میلیون دستگاه کمتر از سال قبل موبایل به کشور وارد شده است، اظهار کرد: در حال حاضر حدود یک میلیون و ۸۵۰ هزار دستگاه موبایل ذخیره که هنوز خاموش هستند و در شبکه ارتباطی فعال نشدهاند، وجود دارد. بیشبینی میشود ظرف یک تا یک ماه و نیم آینده این دستگاهها وارد شبکه ارتباطی کشور شود.
محمدرضا عالیان اظهار کرد: کل واردات موبایل در 4 ماه ابتدایی امسال حدود ۴ میلیون دستگاه به ارزش ۹۷۰ میلیون دلار بوده که ۱۵۰ هزار دستگاه به ارزش حدود ۱۰۰ میلیون دلار به صورت مسافری وارد کشور شده است.
همچنین به گفته وی، از این ۴ میلیون دستگاهی که در سال ۱۴۰۱ به کشور وارد شده، حدود ۲۴۰ هزار دستگاه بالای ۶۰۰ دلار بوده است. همچنین بیش از ۶۵ هزار دستگاه موبایل بالای ۶۰۰ دلار به صورت مسافری به کشور وارد شده است. عالیان گفت: چالش مهم واردکنندگان موبایل در حال حاضر تخصیص ارز است. واردکنندگان موبایل از ۲۷ اردیبهشت امسال هیچ تخصیص ارزی دریافت نکردهاند. در سال جاری فقط ۳۵۳ شرکت موفق شدند حداقل یک بار واردات انجام دهند. اما در جلسات مشترکی که تاکنون برگزار شده، ذینفعان دولتی قول دادند که شرایط به حالت عادی برگردد.
سخنگوی انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی افزود: به عبارت دقیقتر ثبت سفارش موبایلهای ترخیص شده در سال جاری، مربوط به قبل از ۲۷ اردیبهشت بوده که به صورت قطرهچکانی وارد میشود.
***
نفت برنت به زیر ۱۰۰ دلار رسید
قیمت نفت دیروز سهشنبه پس از آنکه سرمایهگذاران دورنمای تیره تقاضا برای سوخت را هضم کردند، دوباره کاهش یافت. بهای معاملات نفت برنت ۷۷ سنت معادل 0.8 درصد کاهش پیدا کرد و به ۹۹ دلار و۲۶ سنت در هر بشکه رسید. نفت برنت روز دوشنبه در مقطعی به رکورد پایین ۹۹ دلار و ۹ سنت سقوط کرده بود که پایینترین رکورد از ۱۵ ژوئیه بود و در نهایت با ۳ دلار و ۹۴ سنت کاهش بسته شده بود.
بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۶۷ سنت معادل 0.7 درصد کاهش، به ۹۳ دلار و ۲۲ سنت در هر بشکه رسید. شاخص نفت آمریکا روز دوشنبه با ۴دلار و ۷۳ سنت کاهش بسته شده بود.
***
50 درصد بنزین مصرفی به نرخ آزاد به فروش میرسد
رئیس صنف جایگاهداران کشور گفت: مصرف بنزین آزاد طی ۳ سال اخیر رشد صعودی داشته و هماکنون حداقل ۵۰ درصد بنزین مصرفی کشور به نرخ آزاد است که کلانشهر تهران رتبه اول تقاضای مصرف بنزین آزاد در کشور است.
اسدالله قلیزاده در گفتوگو با فارس با اشاره به افزایش تقاضای مردم برای مصرف بنزین آزاد گفت: مصرف بنزین آزاد طی ۳ سال اخیر رشد صعودی داشته و هماکنون حداقل ۵۰ درصد بنزین مصرفی کشور به نرخ آزاد است.
وی گفت: اواخر سال ۹۸ تقاضای مردم برای بنزین آزاد به ۱۵ درصد کل مصرف هم نمیرسید ولی اکنون با رشد تقاضا مواجه هستیم و در ماههای اخیر برخی روزها مصرف بنزین آزاد در کشور تا ۶۰ درصد کل فروش بنزین را شامل شده که کلانشهر تهران صدرنشین استفاده از بنزین آزاد است و مشهد، اصفهان و شیراز در رتبههای بعدی قرار دارند. رئیس صنف جایگاهداران کشور ادامه داد: بعد از افول کرونا، شیب رشد مصرف بنزین قابل ملاحظه است و پیشبینی میشود تا پایان سال حداقل ۶۰ درصد بنزین مصرفی کشور به نرخ آزاد باشد و این موضوع مصرف کل کشور را هم رشد ۱۵ درصدی داده است. آمارهای میدانی نشان میدهد اکثریت مردم در کشور ماهانه از بنزین به نرخ آزاد استفاده میکنند.
رئیس صنف جایگاهداران کشور گفت: مصرف بالای خودروها عامل مهمی در افزایش مصرف است و خودروهای عمومی هم از روند تخصیص بدون توجه به کارکرد رضایت ندارند و جهت تخصیص عادلانه بنزین به خودروهای عمومی باید این وسایل نقلیه بر اساس دادههای GPS سوخت دریافت کنند که هم صرفهجویی در مصرف و هم توزیع عادلانه سوخت یارانهای را در پی خواهد داشت.
وی اظهار داشت: حقالعمل جایگاهداران برای عرضه سوخت یارانهای یا آزاد تفاوتی ندارد و جایگاهداران روزانه مابهالتفاوت فروش را به حساب شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی واریز میکنند.