رضا نصیری: آمار جانباختگان و مبتلایان به کرونا در حالی روند افزایشی یافته که هنوز خیلیها یا واکسیناسیون خود را تکمیل نکردهاند یا اصلا تاکنون واکسن نزدهاند؛ این در حالی است که مراکز واکسیناسیون این روزها شلوغ است و روزانه حدود 100 هزار نفر واکسن کرونا را تزریق میکنند. به گزارش «وطنامروز»، وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد طی شبانهروز گذشته ۹۳۵۰ بیمار جدید «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند و متاسفانه شاهد افزایش فوتیهای ناشی از این بیماری هم هستیم به طوری که در این بازه زمانی ۷۴ نفر از هموطنان به دلیل کرونا جان باختند. بر این اساس از ظهر روز دوشنبه تا ظهر روز سهشنبه ۱۱ مردادماه، ۹۳۵۰ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی و ۱۴۳۱ نفر از آنها بستری شدند. متاسفانه در همین مدت زمانی ۷۴ بیمار مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور جان خود را از دست دادند تا مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۴۲ هزار و ۱۳۴ نفر برسد. خوشبختانه تاکنون ۷ میلیون و ۸۴ هزار و ۶۵۹ نفر از بیماران کرونایی بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۱۳۱۳ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. همچنین تاکنون ۶۴ میلیون و ۸۰۷ هزار و ۸۱۸ نفر دوز اول، ۵۸ میلیون و ۱۸۰ هزار و ۵۰۱ نفر دوز دوم و ۳۰ میلیون و ۲۹۵ هزار و ۴۶ نفر نیز دوز سوم و بالاتر واکسن کرونا را در کشور تزریق کردهاند. بنابراین مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۱۵۳ میلیون و ۲۸۳ هزار و ۳۶۵ دوز رسید. در شبانهروز یادشده ۱۹ هزار و ۵۷۱ دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است. در حال حاضر ۱۲۰ شهرستان در وضعیت قرمز، ۱۱۲ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۱۶۶ شهرستان در وضعیت زرد و ۵۰ شهرستان در وضعیت آبی بیماری کرونا قرار دارند.
* اسپوتنیک و آسترازنکا حذف شدند
رئیس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت با اشاره به حذف ۲ واکسن اسپوتنیک و آسترازنکا از سبد واکسیناسیون ایران علیه کرونا به دلیل پایان تاریخ مصرف محمولههای موجود، گفت: اکنون 7 نوع واکسن در مراکز در اختیار مردم است؛ ۳ واکسن با پلتفرم ویروس غیرفعال شده و ۴ واکسن نیز با پلتفرم پروتئین نوترکیب در سبد واکسیناسیون ایران علیه کرونا قرار دارند. دکتر سیدمحسن زهرایی در گفتوگو با ایسنا گفت: تقریبا 4 هفته از زمانی که وزارت بهداشت توصیه کرد همه افراد بالای ۱۸ سالی که 6 ماه از نوبت قبلی دریافت واکسنشان گذشته برای دریافت دوز یادآور اقدام کنند، گذشته است اما در عمل مشاهدات نشان میدهد افزایش سرعت واکسیناسیون بسیار محدود بوده است و اصلا به وضعیت مطلوب نرسیدهایم. او ادامه داد: قبل از این توصیه، سرعت واکسیناسیون روزانه ما تقریبا حدود ۲۵ تا ۳۰ هزار نفر بود که الان به حدود ۱۰۰ هزار نفر رسیده است. البته بیش از ۲ هفته است که این عدد هم تقریبا ثابت مانده است؛ اگر قرار باشد روزانه با این سرعت واکسیناسیون پیش برویم قطعا موج هفتم کرونا با این میزان واکسیناسیون کنترل نمیشود و نیاز به مشارکت جدیتر مردم برای دریافت واکسن داریم.
وی افزود: ایران در حالی 7 واکسن در سبد واکسیناسیون خود قرار داده است که اکثر کشورها با ۲ یا ۳ واکسن برنامه واکسیناسیون خود را پیش میبرند و ما جزو کشورهایی هستیم که تنوع واکسیناسیون بالایی داشتیم. وی درباره آخرین تصمیم کمیته ملی واکسیناسیون کرونا برای تزریق دوزهای یادآور واکسن کرونا به سنین کمتر از ۱۸ سال، تاکید کرد: همچنان شرایط تزریق دوزهای یادآور واکسن کرونا تغییری نداشته است و تنها گروه سنی بالای ۱۸ سالی که 6 ماه از آخرین تزریق واکسنشان گذشته باشد مشمول تزریق دوز یادآور واکسن هستند. رئیس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت در پایان تاکید کرد: در سنین زیر ۱۲ سال افراد زیادی هنوز واکسن دریافت نکردهاند و از خانوادهها میخواهیم هرچه سریعتر نسبت به واکسیناسیون فرزندان خود اقدام کنند. در همین حال مدیرعامل شرکت شهر سالم از فعال شدن پایگاههای سیار واکسیناسیون دوز یادآور کرونا در شهر خبر داد. امیر نورمحمدی درباره آمادگی بخشهای مختلف شرکت شهر سالم برای تزریق دوزهای یادآور کرونا به شهروندان به صورت پایگاههای سیار و ثابت، گفت: شهروندانی که سالمند در منزل دارند یا یکی از اعضای خانواده امکان مراجعه به پایگاه ثابت را ندارد، میتوانند با شماره ۱۳۷ تماس بگیرند و درخواست تیم اورژانس برای تزریق دوز یادآور را داشته باشند.