دبیر علمی جشنواره جهانی شعر آیینی گفت: این جشنواره فقط به تاریخ عاشورا نمیپردازد بلکه به مکتب حسینی و نگاه اباعبدالله میپردازد. به گزارش «وطنامروز»، نشست خبری جشنواره جهانی شعر آیینی صبح دیروز در سالن سلمان هراتی حوزه هنری برگزار شد. در ابتدای این مراسم سیدعبدالله حسینی، مسؤول جشنواره جهانی شعر آیینی درباره اهمیت شعر اظهار داشت: شعر آیینی یک رسالت قرآنی است و خداوند در قرآن سورهای را به نام شعرا معرفی کرده و این مساله به عنوان یک رسالت برعهده شاعران است. ایمان، عمل صالح، ذکر کثیر و انتشار پس از ظلم از جمله مسؤولیت شعراست؛ همه ما باید ایمان و عمل صالح داشته باشیم اما به دوش شاعران مسؤولیت ویژه انتشار بعد از ظلم نیز گذاشته شده، چرا که شاعران با روحیهای که دارند توان کمک به مظلومان جهان را دارند به همین دلیل است که ائمه به شعر به عنوان تنها رسانه موجود در آن زمان اهمیت میدادند. این جشنواره نقطه عطف تاریخ آیینی ایران است و تاریخ ادبیات آیینی به قبل و بعد از این جشنواره تقسیم میشود، همچنین نمایشگاهی از بهترین آثار فارسی در موزه حرم حضرت سیدالشهدا نیز نگهداری خواهد شد. جشنواره جهانی شعر آیینی یک هیات حسینی است و تمام افرادی که در این جشنواره مشغول به کار هستند جشنواره را یک هیات میدانند. در ادامه قاسم صرافان، شاعر آیینی و دبیر علمی جشنواره جهانی شعر آیینی بیان داشت: مهمترین هدف این جشنواره انگیزهسازی برای شاعران بود که با شور بیشتری در وادی شعر اهل بیت قلم بزنند و در این باره واقعا جای خالی این جشنواره در ادبیات آیینی دیده میشد، بنابراین به این حرکت نیاز داشتیم و مطمئنم که بعد از اختتامیه اول ما در دورههای بعد استقبال بیشتری میشود. دبیر علمی جشنواره جهانی شعر آیینی گفت: ۴۶۰ شعر در مرحله اول انتخاب شد که در مرحله نیمهنهایی هر شعر توسط ۳ تا ۵ داور بررسی شد و از این تعداد ۷۷ اثر به مرحله بعد و از بین این آثار ۱۶ اثر به مرحله نهایی رسیدند که در اختتامیه در خدمت آنها هستیم، همچنین از بین این ۱۶ اثر هم ۳ اثر اول تا سوم جشنواره انتخاب میشوند.
وی ادامه داد: از میان ۷۷ اثر برگزیده ۴۰ اثر انتخاب شدهاند که در غالب یک کتاب ۲۰۰صفحهای با عنوان «بر آستان» چاپ و رونمایی میشود. در این دوره از جشنواره شعرهای بسیار متفاوتی را که فقط به خود تاریخ عاشورا نمیپردازند بلکه به مکتب حسینی و نگاه اباعبدالله در امروز و روزگار قرن معاصر ما توجه کردند را دریافت کردیم، همچنین چندین ترکیببند از شعرا را دریافت کردیم و با حجم گسترده آثار فاخر عاشورایی روبهرو بودیم.
علی فروزانفر، دبیر اجرایی جشنواره جهانی شعر آیینی نیز گفت: مراسم اختتامیه این جشنواره ۹ شهریور از ساعت ۱۷ در سالن سوره حوزه هنری برگزار میشود. طبق فراخوان آثار در ۲ بخش فارسی و انگلیسی گرفته شده و جوایز در این ۲ بخش به نفرات برگزیده داده میشود. در کشور تمرکز بر بخش فارسی داریم و مجموع جوایز در کل مسابقه به نفرات برگزیده از اول تا دهم بالغ بر ۱۱ هزار و ۵۰۰ یورو است. تندیسی برای جشنواره نیز طراحی شده است که در سالهای آینده امیدواریم به صورت مستمر برگزار شود، همچنین نشان آستان به عنوان جایزه این جشنواره به برگزیدگان اهدا میشود. کتابی که مجموعه آثار است را در بخش فارسی آماده چاپ داریم و در مراسم اختتامیه از آن رونمایی خواهد شد. در بخش انگلیسی اما کتاب باید مراحلی را طی کند که پس از آن، این کتاب هم منتشر میشود.