گروه بینالملل: روز گذشته مهدی المشاط، رئیس شورای عالی سیاسی یمن در دیدار یکی از مقامات ارشد استان شبوه یمن اعلام کرد عربستان با دستور آمریکا نفت یمن را به سرقت برده و پول حاصل از آن را در بانک ملی سعودی واریز میکند که بخشی از آن توسط دولت غیرقانونی یمن و بخشی دیگر توسط آمریکاییها مصرف میشود.
رئیس شورای عالی سیاسی یمن تأکید دارد که درآمدهای نفتی باید به دولت یمن پرداخت شود. وی تاکید کرد: درآمدهای نفت و گاز غارت شده توسط مزدوران متجاوز برای پرداخت حقوق همه کارکنان کشوری، مستمری بازنشستگان و دستیابی به توسعه گسترده در سطح ملی کافی است.
در آخرین سرقت نفت و گاز یمن توسط عربستان و امارات، یک نفتکش اماراتی ۴۰۰ هزار بشکه نفت خام به ارزش بیش از ۴۳ میلیون و ۶۴۰ هزار دلار را از بندر رضوم در استان شبوه خارج کرد.
یک مقام یمنی به رسانههای این کشور اعلام کرد فاصله ۲ هفتهای سرقت این محموله عظیم پس از غارت بیش از ۲ میلیون بشکه نفت خام به ارزش ۲۷۰ میلیون دلار از بندر «الشحر» در استان حضرموت یمن، نشان میدهد که این سرقتها به صورت سازمانیافته انجام میشود.
بهرغم رنج و مشکلات مردم یمن در نتیجه تجاوز خونینی که 8 سال است ادامه دارد، عربستان سعودی نفت و گاز یمن را غارت کرده و این رنج و مشکلات را دوچندان میکند، زیرا درآمدهای نفتی و گازی تکیهگاه اصلی اقتصاد یمن است و ۸۰درصد از بودجه عمومی دولت را پوشش میدهد.
در حالی که جنگ تحمیل شده به مردم یمن، شمار گرسنگان این کشور را به میلیونها نفر رسانده است، رویترز به نقل از برنامه جهانی غذا از شرایطی بحرانیتر برای یمنیها خبر داد، چراکه بحران اقتصادی، تورم جهانی و نبرد اوکراین و روسیه، جیره غذایی در یمن را بشدت کاهش خواهد داد به طوری که اگرچه این نهاد سازمان ملل ماهانه غذای ۱۳ میلیون نفر را در یمن تأمین میکند اما مجبور به کاهش این ظرفیت تا ۲۵ درصد نیز شده است. این سازمان در پستی توئیتری نوشت: «اکنون ما مجبور به کاهش این حمایت از ۵ میلیون نفر به کمتر از ۵۰ درصد نیاز روزانه و برای ۸ میلیون دیگر به حدود ۲۵ درصد نیاز روزانه هستیم. از طرفی فعالیتهای تابآوری، معیشت و برنامههای تغذیه مدارس برای ۴ میلیون نفر نیز متوقف خواهد شد و کمکها تنها برای ۱,۸ میلیون نفر در دسترس خواهد بود».
احمد عبدالله دارس، وزیر نفت دولت نجات ملی یمن (مستقر در صنعا) گفت متجاوزان و مزدوران آنها از سال ۲۰۱۸ تا اواسط امسال (۲۰۲۲) بیش از ۹ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار از درآمدهای نفتی یمن را غارت کردهاند.
اما آنچه عربستان و امارات را در فرصت آتشبس تعیین شده سازمان ملل در غارت منابع انرژی یمن وقیحتر کرده است، تأیید توافقنامهای است که «معین عبدالملک» نخستوزیر خودخوانده وابسته به ائتلاف متجاوز سعودی- اماراتی اواخر خرداد انجام داد و به این سرقت شکل رسمی داد.
البته دولت بایدن در سیاستهای مربوط به یمن تفاوتهایی با دولت ترامپ قائل است. ترامپ تنها چیزی که میپسندید نفت و پول بود. بایدن برای اینکه ژست حقوق بشری دموکراتها را حفظ کند در جنگ یمن خواستار پایان جنگ شد اما کماکان از دولت مستعفی یمن و ائتلاف سعودی علیه مردم یمن حمایت میکند. در عین حال بایدن چشم خود را به نفتدزدی عربستان و امارات بسته است، زیرا میخواهد این نفت توسط این ۲ کشور به بازار جهانی تزریق شود تا در پی جنگ اوکراین و روسیه خللی در تامین انرژی جهان و آمریکا به وجود نیاید.