اسلامی:
دوربینها به شرط کنار گذاشتن موارد اتهامی علیه ایران روشن میشود
رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان در پاسخ به اینکه آیا با تکرار رفتار آژانس، جمهوری اسلامی برنامهای برای خاموش کردن سایر دوربینها دارد، گفت: خیر! دوربینهایی که جمع کردهایم برجامی یا طبق واژه حقوقی آن فرا پادمانی بود، این دوربینها همراه با توافقنامه برجام به این منظور نصب شد تا محدودیت، ظرفیت و فعالیت هستهای ایران را با آن اندازهگیری کنند. وی خطاب به طرفهای مقابل برجام تاکید کرد: وقتی در برجام باقی نماندید و به تعهدات خود عمل نکرده و از آن خارج شدهاید، دلیلی ندارد ما همچنان یکطرفه با یک قرارداد شبهمنسوخ آن را ادامه دهیم. محمد اسلامی درباره اینکه آیا اگر در برجام به توافق برسیم دوربینها از نو روشن و فعال میشود، گفت: شرط برداشته شدن آن این است که همه موارد ادعایی را کنار بگذارند و امروز هم اعلام میکنیم تا وقتی آنها به تعهدات خود بازنگردند و این موارد ادعایی و کذب را کنار نگذارند، دوربینی نصب نخواهد شد. وی درباره مذاکرات وین هم گفت: وقفهای در مذاکرات روی داده بود که البته مذاکرات فقط حضوری انجام نمیشد اما به شکل غیرحضوری در جریان بود. اسلامی با بیان اینکه مذاکرات در حال پیگیری است، ابراز امیدواری کرد طرف مقابل برای به سرانجام رسیدن آن حسن نیت و اراده کافی داشته باشد و بدعهدی نکند.
***
فرمانده نیروی دریایی ارتش:
امسال یک مأموریت ویژه دریایی جدید خواهیم داشت
فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه ما انشاءالله تمام اقیانوسها را درمینوردیم، گفت: انجام یک مأموریت ویژه جدید در سال جاری در دستور کار نیروی دریایی ارتش قرار دارد؛ تاریخ دقیق این مأموریت بستگی به تدبیر ستادی دارد ولی قطعا امسال خواهد بود و جزئیات کامل آن در آینده منتشر میشود. امیر ایرانی در پاسخ به این سوال که وضعیت ساخت ناوبندر مشابه ناوبندر مکران در چه مرحلهای است؟ گفت: با توجه به ضرورت حضور نیروی دریایی راهبردی ارتش در عمق اقیانوسها و تمام اقیانوسهای جهان، در دستور کار داریم در قالب ناوهای پشتیبانی رزمی که وظیفهشان به عنوان پایگاه دریایی شناور است، تعدادی شناور آماده کنیم. وی افزود: قطعا لازم است ما از این پایگاههای شناور در اختیار داشته باشیم و نهتنها یک نسخه، بلکه ساخت نسخههای دیگری نیز در دستور کار است و مراحل ساخت آن انجام میشود؛ انشاءالله هر موقع این شناورها وارد صحنه شوند، اطلاعرسانی خواهد شد. فرمانده نیروی دریایی ارتش اظهار کرد: ما معمولا در مناسبتها مانند هفتم آذر، روز نیروی دریایی و دهه مبارک فجر رونمایی داریم و کارهای خودمان را با این مناسبتها تنظیم میکنیم و منظم جلو میرویم. صرفا یکی از شناورهایی که در آینده رونمایی میشود، ناوبندر است و شناورهای مختلف دیگری نیز در آینده رونمایی خواهد شد.
***
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس:
مجلس گزارش دولت از متن مذاکرات وین را بررسی میکند
ابوالفضل عموئی در توضیح نشست روز گذشته کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی به خبرنگاران گفت: نشست امروز درباره بررسی مذاکرات هستهای بود که نمایندگان نظرات خود را درباره نحوه پیگیری موضوع مذاکرات ارائه کرده و گزارشهایی که در این باره به کمیسیون رسیده بود در این جلسه بررسی شد. سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: مجلس شورای اسلامی در دوره یازدهم راهکار و رویکرد خود را در مسأله هستهای با تصویب قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها ارائه کرده که نقشه راه ما در مواجهه با مذاکرات هستهای است. نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ماده ۷ قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها را یکی از نکات کلیدی این قانون دانست و تصریح کرد: بر این اساس دولت موظف است گزارش رفع تحریمها را به مجلس شورای اسلامی ارائه کند که نتیجه آن پس از بررسی در کمیسیونهای امنیت ملی و انرژی، با پیوستی به صحن علنی مجلس شورای اسلامی ارائه خواهد شد تا نمایندگان درباره اجرای این قانون و نحوه ادامه برنامه هستهای کشور تصمیمگیری کنند. عموئی با بیان اینکه نگاه مجلس به موضوع بررسی مذاکرات هستهای با توجه به انتفاع اقتصادی مردم و رفع موانع تجارت خارجی است، عنوان کرد: بر این باوریم مذاکرات باید منجر به رفع تحریمها شود به نحوی که انتفاع اقتصادی و فواید تجارت خارجی برای تجار کشور و اهالی اقتصاد فراهم شده و منفعت آن به مردم برسد. سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس خاطرنشان کرد: نمایندگان مجلس نیز به عنوان نمایندگان مردم گزارش دولت از متن در حال گفتوگو در مذاکرات وین را بررسی خواهند کرد و اگر به جمعبندی نهایی برسد، حتما در تعامل میان دولت و مجلس با رویکرد همدلانه مورد توجه قرار خواهد گرفت.
دیدار معاون کنسولی وزارت خارجه ایران و سرپرست وزارت خارجه طالبان
در دیدار معاون کنسولی وزارت خارجه کشورمان و سرپرست وزارت خارجه طالبان، مسائل کنسولی 2 کشور و انتقال زائران افغان اربعین حسینی از مسیر ایران به عراق مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. در دیدار روز گذشته علیرضا بیگدلی، معاون کنسولی، مجلس و ایرانیان خارج از کشور با مولوی امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه طالبان مسائل کنسولی، رفع مشکلات و موانع و ارائه تسهیلات به اتباع افغانستان برای سفر به جمهوری اسلامی ایران و همچنین اعطای ویزای 2 بار ورود زیارتی اربعین برای شیعیان افغانستان که موفق به اخذ ویزای عراق میشوند، مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.