printlogo


کد خبر: 251985تاریخ: 1401/5/26 00:00
وزارت اقتصاد جزئیات اجرای مرحله دوم طرح هوشمندسازی یارانه آرد نانوایی‌ها را اعلام کرد
سهمیه آرد بر اساس فروش
در مرحله دوم اجرای طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان، ترمیم جبران ۱۵ درصدی هزینه‌های نانوایان و تخصیص سهمیه بر مبنای عملکرد اجرایی می‌شود

 گروه اقتصادی: بیش از 90 روز از شروع اجرای طرح هوشمند‌سازی یارانه آرد و نان و اصلاح ارز ترجیحی می‌گذرد و اکنون می‌توان نحوه عملکرد این سیاست را در مرحله اول مورد بررسی قرار داد. در طرح هوشمند‌سازی یارانه آرد و نان، نصب دستگاه‌های کارتخوان جدید در نانوایی‌ها برای هوشمند‌سازی این یارانه شروع شد و به صورت مرحله‌ای در استان‌های مختلف تمام نانوایی‌های سنتی کشور به این دستگاه‌ها مجهز شدند. با عملیاتی شدن این طرح هیچ محدودیتی در تعداد خرید نان به وجود نیامد و قیمت نان نیز تغییر نکرد اما یارانه آرد پس از فروش نان به حساب نانوا واریز می‌شود. به گزارش «وطن امروز»، با پایان مرحله اول این طرح، مشاور وزیر اقتصاد از آغاز مرحله دوم و ترمیم کاستی‌های موجود در مرحله اول خبر داد. 
مشاور وزیر اقتصاد گفت: در مرحله دوم اجرای طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان، ترمیم جبران ۱۵ درصدی هزینه‌های نانوایان و تخصیص سهمیه بر مبنای عملکرد اجرایی می‌شود. 
محمد جلال، مشاور وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره عملکرد اجرای مرحله اول طرح هوشمند‌سازی یارانه نان و جزئیات ورود به مرحله دوم این طرح توضیحاتی ارائه کرد و گفت: بیش از 70 میلیون کارت بانکی یکتا در این 90 روز خرید نان را از بستر کارتخوان‌های هوشمند انجام داده‌اند، روزانه حدود 82 میلیارد تومان خرید نان توسط مردم انجام می‌شود، یعنی به طور متوسط حدود هزار تومان مبلغ سرانه خرید نان هر ایرانی در روز است. 
مشاور وزیر اقتصاد اضافه کرد: این عدد را برای نخستین‌بار سامانه هوشمند یارانه نان نشان داده است و بر اساس اطلاعات این سامانه تعداد تراکنش‌های مربوط به نان به بیش از 8.5 میلیون تراکنش روزانه رسیده است و در مجموع تاکنون بیش از 4.5 میلیون قرص نان با حجم آرد مصرفی بیش از 670 هزار تن در سامانه ثبت شده است. 
جلال درباره تغییری که بر مبنای این آمار ایجاد شده هم توضیح داد: بر مبنای اطلاعات کارتخوان‌های سابقی که بعد از شیوع کرونا در نانوایی‌های کشور فراگیر شد، 4 هزار و 200 میلیارد تومان بابت فروش نان در ماه ثبت شده بود که این داده‌ها دقت کافی را نداشت و بعضا آلودگی تراکنش وجود داشت که امروز با پالایش تراکنش به عدد فروش ماهانه 2 هزار و 400 میلیارد تومان در سراسر کشور رسیده‌ایم. وی همچنین اعلام کرد: مرحله دوم طرح هوشمندسازی یارانه نان ابتدا در چند استان به صورت آزمایشی انجام می‌شود و بعد از رفع ایرادها و شناسایی شرایط و آمادگی سایر استان‌ها به صورت سراسری اجرا می‌شود. 
جلال هدف اول طرح هوشمند‌سازی یارانه نان را جلوگیری از انحراف در مصارف یارانه آرد و نان بیان کرد و گفت: تحلیل داده‌هایی که از سامانه هوشمند یارانه آرد و نان به دست می‌آید، بسیاری از موارد و مشکلات دیگر را قابل شناسایی خواهد کرد. 
وی درباره تخلفات انجام شده از سوی نانوایان اعلام کرد: اگر تخلفات در زمینه جابه‌جایی دستگاه باشد که بلافاصله قابل تشخیص است اما در موضوع تراکنش‌های ساختگی کمتر از 3 درصد برای دریافت کمک هزینه بیشتر در 90 روز گذشته انجام شده بود که در ابتدا اندکی تسامح می‌کنیم اما به هر حال تخلفات قابل رصد و تحلیل است. 
مشاور وزیر اقتصاد با اشاره به اجرای مرحله دوم طرح هوشمند‌سازی یارانه نان و اتفاقاتی که در این مرحله خواهد افتاد، گفت: ۲ اتفاق در مرحله دوم رقم می‌خورد؛ اول ترمیم جبران 15 درصد از هزینه‌های نانوایی‌هاست که در فاز اول اجرا می‌شود و در مرحله دوم جبران افزایش هزینه نانوایان که شامل اجاره و دستمزد است و در استان‌های مختلف نیز متفاوت است، واقعی‌تر خواهد شد. 
وی اضافه کرد: اتفاق دیگر این است که تخصیص آرد یارانه‌ای بر مبنای عملکرد انجام می‌شود و امکان تولید بیشتر برای نانوایانی که عملکرد بهتری داشته باشند وجود خواهد داشت که در این زمینه بر مبنای رتبه‌بندی نانوایی‌ها، هم بر اساس نظر مردم و هم بازرسی‌هایی که در حال انجام است، عمل می‌شود و این امتیاز بر ضریب آرد یارانه‌ای و کمک‌هزینه‌ای که دولت به آنها پرداخت می‌کند اثر خواهد داشت. مشاور وزیر اقتصاد تاکید کرد: هیچ تغییری در قیمت نان در زمینه اجرای طرح هوشمند‌سازی یارانه نان نخواهیم داشت. وی گفت: سهمیه آرد گره خورده به مجوز نانوایی از بین می‌رود و اختصاص سهمیه بر مبنای عملکرد جایگزین آن می‌شود. 

Page Generated in 0/0055 sec