printlogo


کد خبر: 252565تاریخ: 1401/6/9 00:00
اخبار

خرید تضمینی گندم در ۱۲ استان بیش از ۱۰۰ درصد افزایش یافت
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران از افزایش بیش از ۱۰۰ درصدی خرید تضمینی گندم نسبت به سال گذشته در ۱۲ استان کشور خبر داد و گفت: در این میان، خرید گندم در برخی استان‌ها ۳ تا ۵ برابر شده است. سیدسعید راد با اعلام اینکه میزان خرید تضمینی گندم در سال جاری نسبت به سال گذشته تا این تاریخ ۵۷ درصد رشد داشته است، افزود: البته روند خرید گندم در استان‌های مختلف از جمله آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل و کرمانشاه همچنان ادامه دارد. 
 وی ارزش گندم‌‌های خریداری شده از کشاورزان را ۸۲ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: ۶۷ هزار میلیارد تومان از این مبلغ که معادل بیش از ۸۲ درصد مطالبات گندمکاران است به حساب این عزیزان واریز شده و مابقی پول آنها نیز بزودی پرداخت می‌شود.  معاون وزیر جهاد کشاورزی، افزایش خرید تضمینی گندم به میزان ۲ و نیم میلیون تن در سال جاری نسبت به سال گذشته با وجود تغییرات اقلیمی، تحولات بین‌المللی و نوسانات اقتصادی را دستاوردی ارزشمند برای کشورمان دانست و خاطرنشان کرد: خودکفایی در تولید گندم، متضمن تأمین امنیت پایدار غذایی کشور است.  گفتنی است بالاترین رشد تولید گندم کشور، به ترتیب مربوط به استان‌های خراسان شمالی، خراسان جنوبی، خراسان رضوی و زنجان است که تولید آنها در مقایسه با سال گذشته ۳ تا ۵ برابر شده است و بعد از این ۴ استان، به ترتیب استان‌های آذربایجان شرقی، اصفهان، مرکزی، مازندران، کردستان، آذربایجان غربی، کرمان و گیلان قرار دارند که از بیشترین رشد تولید نسبت به سال ۱۴۰۰ برخوردار بوده‌اند. 
***
برق ۵۰۰ هزار مشترک تهرانی مجانی شد
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ گفت: تابستان سال جاری بیش از ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار مشترک پاداش صرفه‌جویی گرفتند و در این بین، برای بیش از ۵۰۰ هزار مشترک با اعمال پاداش صرفه‌جویی، صورتحساب صفر صادر شد. 
کامبیز ناظریان، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ در نشستی خبری اظهار داشت: با محدودیت‌های سنواتی در مساله برق مواجه بودیم و در سال گذشته محدودیت‌هایی برای مردم در بخش‌های خانگی، تجاری و کسب‌وکارها اعمال شد اما با آغاز به کار دولت سیزدهم، برنامه‌ریزی منسجمی برای پایداری شبکه برق در تابستان 1401 با در دستور کار قرار گرفتن 100 برنامه عملیاتی صورت گرفت که بخش اعظم این برنامه در مدیریت عرضه و تقاضا بود. 
وی افزود: علاوه بر برنامه افزایش 6 هزار مگاواتی ظرفیت تولید برق، اقدامات موثری در زمینه ثبت رکورد بی‌سابقه اتمام تعمیرات نیروگاهی در پایان اردیبهشت‌ماه با تلاش شبانه‌روزی صورت گرفت که در پایداری شبکه برق تابستان و گذر از تابستان بدون خاموشی بسیار مهم بود. 
ناظریان با بیان اینکه «پیک مصرف برق کشور در تابستان جاری به 69 هزار و 500 مگاوات رسید که رقمی بی‌سابقه بود»، گفت: در شرایطی که نیاز مصرف به این رکورد تاریخی رسید، توانستیم شبکه برق را پایدار نگه داشته و خاموشی برنامه‌ریزی شده در بخش خانگی نداشته باشیم. وی ادامه داد: نیاز مصرف برق در تهران در پیک تابستان به 5 هزار و 350 مگاوات رسید که نسبت به اوج نیاز مصرف سال گذشته 3.3 درصد رشد داشت. 
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ تصریح کرد: سال گذشته بالغ بر 250 مگاوات خاموشی در زمان پیک در شهر تهران رخ داد اما در سال جاری با وجود تأمین 400 مگاوات بیشتر، برق پایتخت به صورت پایدار و بدون اعمال خاموشی تأمین شد.  وی افزود: در تابستان سال جاری در شهر تهران بیش از 2 میلیون مشترک در زمینه کاهش مصرف برق مشارکت داشتند و معادل 150 مگاوات در پیک تابستان، توسط مشترکان خانگی مدیریت مصرف و صرفه‌جویی صورت گرفت.  ناظریان با بیان اینکه «مشترکانی که در مدیریت مصرف و صرفه‌جویی مشارکت داشتند تشویق شدند»، گفت: در تابستان سال جاری بیش از 4 میلیون و 403 هزار صورتحساب صادر شده و بیش از 2 میلیون و 300 هزار مشترک پاداش صرفه‌جویی گرفتند و در این بین، برای بیش از 500 هزار مشترک با اعمال پاداش صرفه‌جویی، صورتحساب صفر صادر شد. 
***
سرما در انتظار 25 درصد مردم انگلیس
نتایج یک تحقیق نشان می‌دهد 25 درصد مردم انگلیس به خاطر عدم توانایی در پرداخت قبوض گاز نمی‌خواهند امسال بخاری‌ها و سیستم‌های گرمایشی خانه‌های خود را روشن کنند. نتایج یک تحقیق از سوی موسسه سامانتا کامرِس، نشان می‌دهد حدود 25 درصد مردم انگلیس برای زمستان پیش رو برنامه‌ای برای گرم کردن خانه‌های خود ندارند، زیرا قیمت گاز در این کشور بشدت افزایش یافته و حتی قرار است تا چند روز دیگر هم قیمت گاز در این کشور به بیش از ۲ برابر برسد. بر اساس نظرسنجی انجام‌شده توسط این موسسه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ سهم خانوارهای با فرزندان کمتر از 18 سال حتی از این 25 درصد هم بالاتر بوده است.  در نظرسنجی انجام ‌شده حدود 25 درصد مردم گفته‌اند اصلا بخاری‌ها و سیستم‌های گرمایشی خانه‌های خود را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ روشن نخواهند کرد و 70 درصد هم گفته بودند استفاده از بخاری‌ و سامانه‌های گرمایشی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ کم می‌کنند.  نکته حائز اهمیت اینکه این نظرسنجی پیش از اعلام خبر ۲ برابر شدن قیمت گاز تا چند روز دیگر در این کشور انجام شده است. قرار است از ابتدای ماه اکتبر قبوض برق و گاز هر خانوار انگلیسی به طور متوسط از 2300 دلار کنونی به 4150 دلار در سال افزایش یابد. خبرگزاری ایندیپندنت گزارش داده که انگلیس به مرز بدترین بحران افزایش هزینه‌های زندگی در 100 سال گذشته رسیده است.  کریستین جاردین، سخنگوی دفتر کابینه لیبرال دموکرات انگلیس، می‌گوید: خانوارها و مستمری‌بگیران در سراسر انگلیس به خاطر ترک فعل دولت این کشور در حمایت از آنها مجبور شده‌اند تصمیمات غم‌انگیزی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ بگیرند. این یک رسوایی ملی است و خانواده‌ها به جایی رسیده‌اند که مجبور هستند بین گرم کردن خانه‌ها و پر کردن شکم فرزندان خود یکی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ انتخاب کنند. اوضاع نباید اینگونه باشد. جاردین هشدار داد که تا وقوع یک فاجعه اقتصادی فقط یک ماه فاصله است.

Page Generated in 0/0051 sec