printlogo


کد خبر: 252596تاریخ: 1401/6/10 00:00
یک جامعه‌شناس:
برخی مجرمان گانگستر شده‌اند

یک جامعه‌شناس در نظر گرفتن شدیدترین مجازات برای زورگیران، سارقان به عنف و مجرمان خشن را لازم و ضروری خواند و گفت: باید با این افراد برخورد جدی شود، چرا که برخی از آنها تبدیل به گانگستر شده‌اند. امان‌الله قرایی‌مقدم با اشاره به لزوم در نظر گرفتن مجازات شدید برای مجرمان خشن اظهار کرد: من با سخنان رئیس قوه ‌قضائیه درباره در نظر گرفتن اشد مجازات برای مجرمان خشن مانند زورگیران و سارقان به عنف موافقم. بر اساس نظریه هزینه - فایده، زورگیران، باجگیران، دزدان و مزاحمان مردم وقتی ببینند هزینه‌ای که برای جرم خود پرداخت می‌کنند از فایده‌ای که می‌برند به مراتب کمتر است به ارتکاب جرم ادامه می‌دهند. این موضوع باید به تعادلی منطقی برسد و باید هزینه ارتکاب چنین جرائمی بسیار زیاد و عبرت‌انگیز باشد. وی به ایسنا گفت: البته عواملی وجود دارد که خشونت را در جامعه بالا می‌برد اما هیچ‌کدام از این موارد دلیل نمی‌شود که فرد دست به سرقت، زورگیری و... بزند. مجرمان این‌چنینی باید هزینه زیاد و تاوان سنگینی برای جرم خود بدهند. برای مثال انجام اعمال شاقه می‌تواند مجازات مناسبی برای این افراد باشد. حبس‌های کوتاه‌مدت به هیچ وجه نمی‌تواند موثر باشد. 
 
* تأثیرات هولناک جرائم خشن بر جامعه
قرایی‌مقدم با تاکید بر تاثیرات منفی جرائم خشن روی جامعه گفت: وقوع جرائم خشن در جامعه باعث می‌شود احساس ناامنی به وجود بیاید. احساس ناامنی خطرناک‌ترین موضوع در جامعه است و سبب افزایش فشار و ناراحتی در جامعه می‌شود. همچنین این مساله اقتدار مشروعه حکومت را زیر سوال می‌برد و اعتماد عمومی را کاهش می‌دهد. جرائم خشن سبب وارد شدن هجمه‌های فرهنگی، اقتصادی و روحی و روانی به جامعه می‌شود. تصور کنید فردی در محل کار خود حضور دارد و از نظر ذهنی برای دختر، همسر و خانواده خود احساس امنیت نمی‌کند. بدیهی است که بازدهی فرد در محیط کارش پایین می‌آید و این مساله آسیب اقتصادی به‌ همراه خواهد داشت. از نظر سیاسی نیز مردم از مسؤولان کشور خود انتظار برخورد قاطع با این موارد را دارند و خوشبختانه آنچه که دستگاه قضایی و پلیس تصمیمش را گرفته‌اند، بسیار موثر و بجاست. وی ادامه داد: این موارد سبب نمی‌شود که مبارزه با عوامل خشونت و اتخاذ تمهیدات درباره آنها فراموش شود اما این موضوع نیز قابل تامل است که برخی مجرمان خشن یا سارقان به عنف نیازی به انجام چنین کاری ندارند؛ برای چنین افرادی در نظر گرفتن اشد مجازات لازم است. همچنین بعضی افراد در برخی نقاط کشور جوانان خام را پیدا می‌کنند و به آنها دزدی آموزش می‌دهند. این افراد نیز نباید از چنگال قانون فرار کنند. این جامعه‌شناس با اشاره به عوامل موثر بر بالا رفتن آمار جرائم خشن، سرقت به عنف، زورگیری و... اظهار کرد: نباید مجرمان خشن مشمول دلسوزی شوند و اتفاقا باید با آنان برخوردی قاطع و عبرت‌آموز شود. همزمان لازم است که زمینه‌های وقوع جرائم نیز رفع و برای آن برنامه‌ریزی مناسبی شود. 
 
* هیچ کس مجرم بالفطره نیست
قرایی‌مقدم گفت: جرم و خشونت برای مردم ذاتی و نژادی نیست و محیط و جامعه است که این وضعیت را پدید می‌آورد. این اظهارنظر که برخی روانشناسان یا کارشناسان درباره مجرمان بالفطره بیان می‌کنند اشتباه است و هیچ کس مجرم بالفطره نیست. چیزی به عنوان جرم بالفطره وجود ندارد و مجرمان در جامعه مجرم می‌شوند. کسی که از خانواده رانده شده، در معرض مشکلات مختلفی قرار داشته و همنشین‌های نامناسبی داشته باشد، امکان تبدیل شدنش به یک مجرم بسیار بالاتر از افرادی است که در معرض چنین جرائمی نبوده‌اند. 
این جامعه‌شناس با اشاره به اهمیت غیرقابل انکار مجازات سنگین مجرمان خشن گفت: عوامل وقوع یک جرم اما سبب نمی‌شود که از مجازات مجرمان خشن غافل شویم، چرا که متاسفانه بسیاری از آنها به اصطلاح گانگستر شده‌اند.

Page Generated in 0/0055 sec