printlogo


کد خبر: 252667تاریخ: 1401/6/12 00:00
افتتاح رسمی طرح عظیم آبرسانی غدیر توسط رئیس‌جمهور
خوزستان سیراب
با اجرای این طرح، آب شرب ۵۲ درصد جمعیت استان خوزستان به تعداد 4.7 میلیون نفر تأمین می‌شود رئیسی: طرحی را افتتاح می‌کنیم که پیش‌بینی می‌شد 4-3 سال طول بکشد اما به دست توانای مهندسان و کارگران و مدیران جهادی در 10 ماه به نتیجه رسید

گروه اقتصادی: طرح آبرسانی غدیر به منظور تأمین آب شرب و رفع بحران آب از نظر کمی و کیفی برای شهرهای مرکزی و جنوبی استان خوزستان با حضور رئیس‌جمهور افتتاح ‌شد. رئیس‌جمهور در پنجمین سفر خود به استان خوزستان که به منظور افتتاح رسمی طرح عظیم آبرسانی غدیر انجام شد، اظهار داشت: اجرای این طرح در ۱۰ ماه به جای حداقل ۳ سال پیش‌بینی، این امیدواری را ایجاد کرد که می‌توان اجرای طرح‌های مرتبط با رفع تنش‌های آبی کشور را با سرعت بیشتر انجام داد. با افتتاح این طرح یکی از مهم‌ترین مصوبات نخستین سفر استانی حجت‌الاسلام‌ والمسلمین سیدابراهیم رئیسی در استان خوزستان تحقق یافت. با افتتاح طرح ابرپروژه آبرسانی غدیر آب شرب ۲۶ شهر و 1600 روستای خوزستان از نظر کمی و کیفی ارتقا می‌یابد. 
به گزارش «وطن‌امروز»، رئیسی ظهر دیروز در مراسم بهره‌برداری رسمی از این طرح گفت: خرسندم که امروز طرحی را افتتاح می‌کنیم که پیش‌بینی می‌شد حداقل ۳ الی ۴ سال طول بکشد اما به دست توانای مهندسان و کارگران و مدیران جهادی در مدت ۱۰ ماه به نتیجه رسیده و مردم عزیز ما در این استان، ۲۶ شهرستان و ۱۶۰۰ روستا می‌توانند از این آب بهره‌مند شوند. 
رئیس‌جمهور با قدردانی از همه کسانی که برای طراحی و اجرای این پروژه عمرانی ارزشمند زحمت کشیدند، افزود: همه بخش‌های این طرح از طراحی تا اجرا و تجهیزات به کار رفته کاملا ایرانی است و این حقیقتا مایه افتخار است. 
رئیسی با بیان اینکه همه ایران مدیون خوزستان است، اظهار داشت:‌ این استان در روزهای سخت جنگ تحمیلی در مقابل ستمگران و صدامیان مردانه ایستادگی کرد و فرزندانش را تقدیم انقلاب کرد. در روزهایی که خانه و کاشانه اهالی جای جای این استان به مخاطره افتاده بود، آنها با وجود همه تهدیدات ماندند و مجاهدانه از کشور، وطن و ارزش‌ها دفاع کردند. 
رئیس‌جمهور خوزستان را سرزمین مجاهدان، شهیدان و ایثارگران توصیف و تصریح کرد: اینجا سرزمین مجاهدانی است که دیروز با سلاح در مقابل دشمن ایستادگی می‌کردند و امروز هم با شعار «ما می‌توانیم» به مردم عزیز امید می‌دهند و دشمنان را ناامید می‌کنند. 
وی با بیان اینکه خوزستان ظرفیت‌های زیادی دارد که بهره‌برداری از آنها نیاز به کار و تلاش دارد، خاطرنشان کرد: جا دارد از وزیر و مدیران وزارت نیرو قدردانی کنیم که با روحیه جهادی به دنبال حل مشکلات مردم هستند و امروز چه افتخاری از این بالاتر که با اجرای این طرح به زوار امام حسین(ع) آبرسانی می‌شود. همچنین باید از عزیزان بسیج، سپاه و ارتش که دیروز در سنگر دفاع از خوزستان از خودگذشتگی می‌کردند و امروز برای حل مشکلات مردم تلاش می‌کنند هم قدردانی کنم. رئیس‌جمهور همچنین با قدردانی از استاندار و مدیران استانی برای پیگیری مجاهدانه طرح‌های عمرانی خوزستان که این طرح را به جای ۳ الی ۴ سال در ۱۰ ماه به سرانجام رساندند، گفت: اجرای جهادی و سریع طرح آبرسانی غدیر برای بنده و مردم این توقع را ایجاد می‌کند که مدیران در سراسر کشور برای رفع تنش‌های آبی مجاهدانه و با سرعت تلاش کنند. 
رئیسی با اشاره به مدیریت موفق تامین و مصرف برق در تابستان امسال از سوی وزارت نیرو افزود: کمتر کسی فکر می‌کرد با کمبودهای موجود، خاموشی برق در بخش خانگی نداشته باشیم اما مدیریت و همراهی و همکاری مردم و اصناف اثبات کرد می‌شود با کمبودها و درست استفاده کردن از آب و برق و منابع به نحوی حرکت کرد که در خانه‌ها خاموشی نداشته باشیم. 
وی با اشاره به پیش‌بینی‌های انجام‌شده برای تامین منابع آب طرح آبرسانی غدیر و ابراز خرسندی از بهره‌مندی مردم در روستاهای تحت پوشش اظهار داشت: مردم استان بویژه روستاهای خوزستان بسیار مناعت‌ طبع دارند، به شکلی که وقتی خدمت آنها می‌رسیم، می‌بینیم زندگی‌شان با سختی مواجه است اما یک مسأله بسیار بالاتر و برتر را می‌بینند و برای نظام، سلامتی رهبری و پیشرفت کشور دعا می‌کنند. به مدیران کشور تاکید می‌کنم به این مردم بزرگوار، هر چقدر خدمت کرده باشیم، باز هم کم است. 
رئیسی اضافه کرد: اجرای جهادی چنین طرح‌هایی باعث امیدوار کردن مردم می‌شود و این امیدواری موجب مشارکت بیشتر مردم در عرصه‌های اجتماعی، افزایش سرمایه اجتماعی، نشاط اجتماعی و نقش‌آفرینی جوانان عزیز خواهد شد. عمیقا معتقدم در این کشور می‌شود کارهای بزرگی انجام داد و امیدوارم اجرای طرح فاضلاب اهواز و دیگر شهرهای استان نیز هر چه سریع‌تر به نتیجه برسد. رئیس‌جمهور در ادامه سخنانش با اشاره به گزارش ارائه شده از سوی استاندار درباره ایجاد اشتغال در استان اظهار داشت: این گزارش نشان داد اعتباراتی که برای اشتغال استان در نظر گرفته شده، جذب و باعث شده رشد اقتصادی استان از ۲ درصد به ۵ درصد افزایش یابد. وی با تاکید بر ضرورت ایفای مسؤولیت اجتماعی شرکت‌های بزرگ در خوزستان تصریح کرد: اجرایی شدن این مهم می‌تواند در جهت باز شدن گره‌های این استان بسیار نقش‌آفرین باشد. 
رئیسی با اشاره به سخنان امام جمعه اهواز مبنی بر اینکه این پنجمین سفر رئیس‌جمهور به خوزستان در یک سال گذشته است، گفت: قبلا هم گفتم، اگر لازم باشد هر ماه به خوزستان سفر می‌کنم تا مشکلات مردم حل شود و تا تحقق آنچه در ورزشگاه بزرگ اهواز و در جمع جوانان خوزستان وعده دادیم، از پا نخواهیم نشست. 
وی افزود: یقین می‌دانم اگر ما اخلاص داشته باشیم، برکات الهی همراه خواهد بود و مسائلی که ممکن است امروز به صورت یک آرزو درآمده باشده، به دست توانای شما محقق خواهد شد و ما هم خدمتگزار مردم خواهیم بود و این مسائل به لطف خداوند متعال حل خواهد شد. 
رئیسی با اشاره به حضور خود در بخش شیهون دزفول به عنوان یکی از دوردست‌ترین مناطق استان خوزستان اظهار داشت: مردم این منطقه مشکلاتی داشتند اما بسیار باروحیه، باصفا، مخلص و ولایتمدار بودند. این مردم شهید داده‌اند اما همچنان مشکلات زیادی دارند. کسانی که دیروز از این خاک در برابر دشمن دفاع کردند، امروز باید در عرصه تولید، ساخت جاده، فعال کردن کارخانه‌ها، به راه انداختن کارخانه‌های تعطیل و نیمه‌تعطیل، ایجاد اشتغال، رفع بیکاری و ساخت مسکن برای مردم فعال باشند و دولت را در رفع مشکلات و آبادانی کشور یاری کنند. 
 
* تأمین آب ۵۲ درصد جمعیت خوزستان
طرح غدیر پس از سفر رئیس‌جمهور به استان خوزستان و تاکید وزیر نیرو مبنی بر اجرای طرحی که مردم استان خوزستان در کمترین زمان ممکن و حداقل اعتبارات، از نعمت آب باکیفیت (منابع رودخانه دز) بهره‌مند شوند، با تامین اعتبارات لازم در دستور کار سازمان آب و برق خوزستان قرار گرفت.
 
* اهداف و ضرورت‌ها غدیر
طرح جامع آبرسانی غدیر با هدف تامین آب 26 شهر و 1600 روستای استان خوزستان دنبال شد. این طرح آب شرب نزدیک 52 درصد جمعیت استان به میزان 4.7 میلیون نفر را تامین خواهد کرد. در حال حاضر آب این طرح از منابع باکیفیت رودخانه‌های کرخه و دز تامین می‌شود. 
رویکردهای عمده طرح آبرسانی غدیر، گسترش عدالت در اقصی نقاط استان، پایداری اجتماعی و توسعه زیرساختی کشور است. بر همین اساس دستاوردهای مورد انتظار در اجرای طرح را می‌توان در موارد زیر مطرح کرد:
آثار اجتماعی طرح: ارتقای رفاه و کیفیت زندگی ساکنان روستاهای هدف، پیشگیری از مهاجرت و ایجاد محیط پایدار
آثار اقتصادی: شکوفایی اقتصادی منطقه و رونق تولید، شکوفایی استعدادها و امکان بهره‌گیری از ظرفیت‌های‌ خاص و ویژه هر یک از مناطق کشور در جای خود
آثار سیاسی و امنیتی: افزایش تعلق ‌خاطر نسبت به سرزمین مادری و اعتماد به مدیریت کلان کشور، تقویت امنیت کشور با حفظ پراکنش جمعیتی بویژه در مناطق مرزی
 
* مکان اجرای طرح
طرح آبرسانی غدیر و ایستگاه پمپاژ 2w در محدوده شمال غرب استان خوزستان و در فاصله ١٥ کیلومتری جنوب شهرستان اندیمشک واقع شده است. 
 
* شهرها و روستاهای منتفع از طرح
برخی شهرهای تحت پوشش طرح شامل اهواز، آبادان، خرمشهر، شادگان، دشت آزادگان، سوسنگرد، حمیدیه، رفیع و بستان است و 1600 روستای محدوده طرح را شامل می‌شود.
 طرح آبرسانی غدیر شامل 3 زیرپروژه است:
1- احداث ایستگاه پمپاژ 2w شبکه آبیاری دز و خطوط انتقال از ایستگاه پمپاژ مذکور تا ایستگاه پمپاژ ‌ام‌الدبس
- احداث یک ایستگاه پمپاژ به ظرفیت 10 مترمکعب بر ثانیه
- احداث خط برق 33 کیلوولت به طول 15 کیلومتر
- احداث خط انتقال آب 2400 میلیمتری به طول 75کیلومتر
- عبور ۲ خط انتقال آب 2400 میلیمتری از بستر رودخانه کرخه به طول 2200 متر
2- توسعه ایستگاه پمپاژ ‌ام‌الدبس
- احداث یک ایستگاه پمپاژ به ظرفیت 5 مترمکعب در ثانیه
- احداث 5 کیلومتر خط انتقال آب 2000 میلیمتری از ایستگاه پمپاژ ‌ام‌الدبس تا مخازن متعادل‌کننده
- تکمیل پست برق ایستگاه پمپاژ ‌ام‌الدبس و افزایش ظرفیت آن
3- تکمیل و توسعه ایستگاه پمپاژ شهید چمران
- احداث ایستگاه فاز اول ایستگاه پمپاژ چمران به ظرفیت 2.5 مترمکعب در ثانیه
- احداث ایستگاه فاز دوم ایستگاه پمپاژ چمران به ظرفیت 2.5 مترمکعب در ثانیه
- اجرای خط انتقال آب 2000 میلیمتری از ایستگاه پمپاژ چمران تا تصفیه‌خانه شماره 2 اهواز

Page Generated in 0/0149 sec