printlogo


کد خبر: 252679تاریخ: 1401/6/13 00:00
توسط انتشارات «راه یار»
«مسجد رهبر» به چاپ چهارم رسید

چاپ چهارم کتاب «مسجد رهبر»؛ تاریخ شفاهی مسجد کرامت، توسط انتشارات راه یار منتشر شد. به گزارش «وطن‌امروز»، چاپ چهارم کتاب «مسجد رهبر» تاریخ شفاهی مسجد کرامت، از مساجد تأثیرگذار و کانون مبارزان انقلاب در شهر مشهد توسط انتشارات راه یار منتشر و راهی عرصه نشر شد. کتاب «مسجد رهبر» گزارشی است از شکل‌گیری و فعالیت‌های «مسجد کرامت» مشهد در نزدیکی حرم مطهر امام رضا(ع). این مسجد را که بعدها امام جماعتش رهبر انقلاب اسلامی شد، می‌توان از جهات گوناگون نمونه‌ای ممتاز از الگوی فعالیت مسجدی در منظومه معرفتی- آرمانی اسلام ناب معرفی کرد. 
«مسجد رهبر» از یک سو این الگو را توضیح می‌دهد و از دیگر سو، مسیر رشد مشهد انقلابی را از چند دهه پیش از انقلاب اسلامی روشن می‌کند؛ مسیری که در آن، برخی دشواری‌ها و پیچیدگی‌های آمیختن سنت و روشنفکری، توده و نخبگان، دینداری و مبارزه آشکار شده است. 
آیت‌الله خامنه‌ای درباره حضورشان در مسجد کرامت در دهه ۵۰ چنین می‌گویند: «آن روز مسجد کرامت، بزرگ‌ترین مسجد شبستانی مشهد بود. یعنی توی مساجد محله‌ مشهد مسجدی بزرگ‌تر از مسجد کرامت نبود. آنچنان جمعیت پر می‌شد توی این مسجد که جای یک نفر آدم هم واقعا نبود. بعد از نماز مغرب شروع می‌کردم به درس، سخنرانی نبود. درس بود. حالا می‌گویم چه کار می‌کردیم.
آنقدر جمعیت زیاد می‌شد که قبل از آنی که من شروع بکنم - وسط نماز در مسجد را می‌بستند که دیگر نمی‌شد کسی وارد بشود- جمعیت متراکمی جمع می‌شد برای اینکه درس را گوش کنند، حالا درس چی بود؟ بنده آنجا هم حدیث، هم اعتقادات و هم نهج‌البلاغه تدریس می‌کردم؛ با تخته سیاه. خود شیوه‌ کار برای مردم جاذب بود. حالا یک عده البته می‌آمدند تماشا کنند از این چند هزار آدم مثلا. اما یقینا درصدی هم می‌آمدند واقعا یاد بگیرند و آموزش ببینند و یادداشت می‌کردند. توجه کردید؟ من امتحان کردم دیدم که شیوه درس گفتن اگر چنانچه با ابتکار، با نوع‌آوری، با انگیزش، با بیان خوب و با عمده‌تر از همه، «محتوا» همراه باشد، توی آن یک چیزی باشد، همین‌جور لفاظی نباشد، جاذبه پیدا خواهد کرد». بر اساس این گزارش، تحقیق و مصاحبه‌های این کتاب را که از سال ۱۳۸۸ شروع شده، به ترتیب حسن سلطانی، سیدمحمد امیر احمدی‌طباطبایی و احمد عسگری بر عهده داشته‌اند و طی آن با بیش از ۷۰ تن از مرتبطان مسجد کرامت مصاحبه شده و هزاران سند نیز مطالعه شده است. تدوین و نویسندگی کتاب هم توسط مرتضی انصاری‌زاده انجام شده است. 
چاپ چهارم کتاب ۵۴۴ صفحه‌ای «مسجد رهبر» در شمارگان 1000 نسخه و قیمت 120هزار تومان توسط انتشارات «راه یار» منتشر شده است. علاقه‌مندان جهت تهیه آن، علاوه بر کتابفروشی‌ها می‌توانند از طریق سایت و صفحات مجازی ناشر raheyarpub.ir اقدام کنند. 
لازم به ذکر است این کتاب پیش‌تر به عنوان اثر برگزیده دومین دوره جایزه کتاب تاریخ انقلاب اسلامی و همچنین بیست‌وهشتمین جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی نیز انتخاب و تقدیر شده است. 

Page Generated in 0/0055 sec