کنعانی:
احتمال گفتوگو درباره مذاکرات رفعتحریمها در نیویورک وجود دارد
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره سفر مقامات کشورمان به نیویورک و احتمال نشستهایی درباره مذاکرات رفع تحریمها گفت: من احتمال گفتوگو درباره مذاکرات رفع تحریمها را رد نمیکنم، ایران هیچگاه میز مذاکره را ترک نکرده است. به گزارش تسنیم، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در نشست خبری با اصحاب رسانه، درباره سفر رئیسجمهور به نیویورک گفت: سفر جناب آقای رئیسجمهور برای مشارکت در هفتادوهفتمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل انجام شده است. حضور آقای باقری، گفتوگوکننده ارشد ایران، در ارتباط با همراهی هیات عالیرتبه ایران است و برنامه مشخصی برای مذاکره درباره رفع تحریمها تعریف نشده است. اما این فرصت برای تبادل نظر درباره مسائل دوجانبه و منطقهای و بینالمللی وجود دارد. من احتمال گفتوگو درباره مذاکرات رفع تحریمها را رد نمیکنم. ایران هیچگاه میز مذاکره را ترک نکرده است. در حاشیه این نشست گفتوگوهای جانبی با طرفهای مذاکرهکننده، یک احتمال است. برای ما روش سیاسی و استفاده از چارچوبهای چندجانبه یک روش برای حلوفصل پروندههاست. مجمع عمومی سازمان ملل یکی از این فرصتها برای ایران است. وی درباره دیدارهای احتمالی مقامات ایران و آمریکا گفت: هیچ گفتوگوی دوجانبه با مقامات آمریکا در این سفر نخواهیم داشت. در حوزه مذاکرات هم به طور طبیعی ارتباطات در چارچوب قبلی از طریق اتحادیه اروپایی ادامه دارد و هرگونه تحولی هم در همین چارچوب رخ خواهد داد.
***
کرملین:
چند موضوع حلنشده در مذاکرات وین وجود دارد
سخنگوی کرملین با بیان اینکه توافق هستهای با ایران منافع همه کشورها را برآورده میکند، گفت که هنوز اختلافنظرها در چند موضوع در مذاکرات وین حل نشده است. به گزارش فارس، «دیمیتری پسکوف» سخنگوی ریاستجمهوری روسیه احیای توافق هستهای با ایران را به نفع همه طرفها دانست. پسکوف روز گذشته در نشست خبری در کرملین در واکنش به اظهارات «وندی شرمن» معاون وزیر خارجه آمریکا، گفت: «برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، منافع همه کشورها را برآورده میکند». به نوشته اسپوتنیک، وی در پاسخ به سوالی درباره سرنوشت مذاکرات رفع تحریمهای ایران و اینکه آیا این گفتوگوها به بنبست رسیده است، تصریح کرد: «هنوز اختلافنظرها در چند موضوع حل نشده که باید درباره آنها توافق شود اما احیای برجام، به نفع همه طرفهاست».
***
از سر گیری شکایت ایران علیه آمریکا در لاهه
اولین جلسه رسیدگی دیوان بینالمللی دادگستری به پرونده «برخی اموال ایران، علیه آمریکا» دیروز در محل دیوان در کاخ صلح (لاهه هلند) برگزار شد. به گزارش ایسنا، وکلای ایران تحت سرپرستی توکل حبیبزاده، رئیس مرکز امور حقوقی بینالمللی ریاستجمهوری لایحه ایران را ارائه کردند. در پی توقیف یک میلیارد و 700 میلیون دلار اموال ایران، دعوایی از سوی جمهوری اسلامی ایران علیه ایالات متحده در سال ۱۳۹۵ در دیوان بینالمللی دادگستری اقامه شد. جلسه بعدی رسیدگی به این پرونده روز پنجشنبه خواهد بود. روزنامه «آمریکا اینترنشنال بیزینس تایمز» گزارش داد ایران قرار است شکایت حقوقی خود در دادگاه عالی سازمان ملل برای آزادسازی میلیاردها دلار پول بلوکهشدهاش در آمریکا را از سر بگیرد. واشنگتن این داراییهای ایران را با مطرح کردن اتهاماتی مبنی بر دست داشتن ایران در حملات تروریستی مسدود کرده و معتقد است این مبالغ باید به قربانیان این حملات ادعایی تعلق بگیرد. تهران پیش از این در سال ۲۰۱۶ پس از آنکه دادگاه عالی آمریکا به مسدودسازی ۲ میلیارد دلار از داراییهای ایران و تعلق گرفتن آن به بازماندگان حملات نسبت دادهشده به ایران حکم داد، از واشنگتن به دادگاه سازمان ملل در لاهه شکایت کرد. ایران معتقد است مسدودسازی این پولها، نقض پیمان مودت با آمریکاست که پیش از انقلاب اسلامی ایران منعقد شده بود. آمریکا سال ۲۰۱۸ پس از آنکه دادگاه بینالمللی لاهه در پروندهای جداگانه به واشنگتن حکم داد کالاهای بشردوستانه را برای ایران از لیست تحریمهای مرتبط با پرونده هستهای ایران خارج کند، اعلام کرد از این معاهده خارج میشود.
***
روسیه:
همکاریهای نظامی- فنی با ایران با موفقیت در حال توسعه است
رئیس سرویس فدرال همکاری نظامی- فنی روسیه گفت: همکاریهای نظامی- فنی با ایران با موفقیت در حال توسعه است. به گزارش تسنیم به نقل از اسپوتنیک، دیمیتری شوگایف، مدیر سرویس فدرال همکاریهای نظامی- فنی روسیه (FSVTS) گفت: همکاریهای نظامی- فنی روسیه و ایران با موفقیت در حال توسعه است. شوگایف در مصاحبهای با برنامه «مسکو. کرملین. پوتین» از شبکه تلویزیونی Rossiya-1 گفت: «فقط میتوانم یک چیز بگویم که کاملا با موفقیت در حال توسعه است». وی در پاسخ به سوال روزنامهنگار پاول زاروبین درباره میزان فعال بودن همکاری نظامی- فنی با ایران پاسخ فوق را مطرح کرد. شوگایف 16 آگوست در همایش ارتش-2022 به خبرنگاران گفت که روسیه قصد دارد به تقویت پتانسیل ارتش ایران کمک کند. وی گفت: همکاریهای نظامی- فنی بین روسیه و ایران سابقه طولانی دارد. جمهوری اسلامی ایران به تعداد زیادی تجهیزات نظامی شوروی و روسیه مجهز است و در آینده نیز قصد داریم به کار خود با هدف تقویت پتانسیلهای رزمی نیروهای مسلح ایران ادامه دهیم. پیش از این، رئیس سرویس فدرال همکاری نظامی- فنی روسیه گفته بود مسکو آماده گسترش همکاری با تهران پس از رفع محدودیتها از طریق شورای امنیت سازمان ملل است.