printlogo


کد خبر: 253316تاریخ: 1401/6/30 00:00
بررسی بازیکنان تیم‌ ملی و شانس آنهایی که جام‌جهانی را می‌بینند
لیستی برای دوحه

تیم ملی فوتبال ایران در شرایطی در اردوی اتریش به سر می‌برد که در این اردو ۲۷ نفر، شامل ۱۶ لژیونر و ۱۱ بازیکن از لیگ برتر زیر نظر کی‌روش مشغول تمرین هستند تا در 2 بازی مقابل اروگوئه و سنگال به میدان بروند. 
کارلوس کی‌روش در نخستین اقدام ۲۴ بازیکن را برای نخستین اردو به تیم‌ ملی دعوت کرد که از بین بازیکنان لیگ برتری دعوت شده، با خط خوردن ۱۳ نفر، ۱۱ ستاره، لژیونر‌ها را در سفر اتریش همراهی کردند. 
کی‌روش این جمع را بعد از 2 بازی ۴۰ دقیقه‌ای درون‌تیمی برای حضور در کمپ اتریش انتخاب کرد؛ بازیکنانی که اغلب‌شان در لیست دراگان اسکوچیچ قرار داشتند و برای آنها درخواست ویزای اتریش شده بود. البته رامین رضاییان و مرتضی پورعلی‌گنجی 2 بازیکن جدیدی بودند که با توجه به شناخت قبلی کی‌روش به تیم‌ ملی دعوت شدند. 
کی‌روش اعلام کرد با 16 بازیکن داخلی اردویی پس از برگزاری لیگ تا هفته دهم برگزار خواهد کرد و این مقدمه‌ای بر اردوی نهایی تیم‌ ملی برای جام‌جهانی ۲۰۲۲ قطر خواهد بود. در حال حاضر تیم‌ ملی فوتبال ایران 16 لژیونر را با خود به اردوی اتریش برده و اگر هر 16 لژیونر در اردوی تیم‌ ملی باقی بمانند و لژیونر جدیدی به تیم‌ ملی دعوت نشود، از شانس بازیکنان داخلی یک سهمیه کم خواهد شد، چرا که ایران می‌تواند نام ۲۶ بازیکن را برای فهرست نهایی رقابت‌های جام‌جهانی رجیستر کند. اگر کی‌روش تنها 32 بازیکن را برای جام‌جهانی تحت نظر گرفته باشد 6 نفر از لیست او خط خواهند خورد. البته لژیونرهایی که این اردو را از دست دادند همچنان برای بازگشت به اردو شانس دارند. نفراتی که به عنوان بازیکن داخلی با تیم‌ ملی به اتریش رفته‌اند شامل علیرضا بیرانوند (پرسپولیس- دروازه‌بان)، سیدحسین حسینی (استقلال- دروازه‌بان)، پیام نیازمند (سپاهان- دروازه‌بان)، رامین رضاییان (سپاهان- مدافع)، مرتضی پورعلی‌گنجی (پرسپولیس- مدافع)، امید نورافکن (سپاهان- مدافع)، ابوالفضل جلالی (استقلال- مدافع)، صابر حردانی ( استقلال- مدافع)، میلاد سرلک (پرسپولیس- هافبک)، مهدی ترابی (پرسپولیس- وینگر) و وحید امیری (پرسپولیس- وینگر) هستند. ظاهرا آنچه کی‌روش در نظر دارد حضور 16 بازیکن برای اردوی طولانی‌مدتی است که او قصد دارد در آن برای بازیکنان تیم‌ ملی فضای مجددی برای رشد و توسعه فنی ایجاد کند؛ او همیشه اولویت را به بازیکنان خارج از ایران داده که در شرایط بهتری تمرین می‌‌کنند. اگر چه در جام‌جهانی پیشین اغلب ستارگان تیم‌ ملی فوتبال، چهره‌هایی بودند که در لیگ داخلی به فعالیت مشغول بودند. به نظر می‌رسد این 16 نفر از همان فهرستی انتخاب می‌شوند که پیش‌تر توسط کی‌روش در اردوی اول بازیکنان داخلی به تیم‌ ملی دعوت شده بودند و قاعدتا حتی در صورت درخشش خاص برخی بازیکنان، تغییر چندانی در این لیست داده نشود؛ مگر آنکه بازیکنی سابقه مناسبی در تیم‌های ملی داشته و قبلا در آن بازی کرده باشد. جز ۱۱ بازیکنی که به لیست نهایی راه یافتند، این ۱4 بازیکن نیز در اردوی ابتدایی حاضر بودند: مهدی شیری، عارف آقاسی، سامان فلاح، آرمین سهرابیان، مهدی مهدی‌پور، محمد کریمی، یاسین سلمانی، رضا اسدی، مهدی حسینی، محمد خدا‌بنده‌لو، محمد محبی، مهدی قائدی، سعید صادقی و شهریار مغانلو. احتمالا با انتخاب این 16 بازیکن بعد از برگزاری 4 هفته از رقابت‌های لیگ، تکلیف کی‌روش و لیگ داخلی روشن خواهد شد؛ آن هم با مشاهده ۳۲ مسابقه‌ای که در دوران سرمربیگری وی در تیم‌ ملی برگزار می‌شود. 
 
* ادامه معمای حضور نکونام در تیم ملی
در حالی که بارها صحبت از اضافه شدن جواد نکونام به کادر فنی تیم‌ ملی شده اما همچنان مشخص نیست این مربی به عنوان دستیار کی‌روش معرفی می‌شود یا خیر. بعد از حضور دوباره کارلوس کی‌روش در تیم‌ ملی فوتبال ایران، صحبت از حضور یک دستیار ایرانی در کنار این مربی پرتغالی شد و نام جواد نکونام به عنوان گزینه اصلی به میان آمد. کی‌روش این موضوع را تأیید کرد، با ذکر این نکته که «نکونام اصلی‌ترین گزینه که نه، تنها گزینه ایرانی او برای حضور در تیم‌ ملی است». مساله مشخص این است که روی نیمکت تیم‌ ملی در این مقطع و بعد از جا‌به‌جایی‌ کادرفنی‌، جای خالی یک مربی ایرانی احساس می‌شود. کی‌روش به عنوان سرمربی تیم‌ ملی علاقه‌اش را برای این همکاری نشان داده و فدراسیون فوتبال نیز از این اتفاق استقبال کرده است. رئیس فدراسیون حتی رسما اعلام کرده برنامه دارد نکونام را بعد از جام‌جهانی به عنوان سرمربی تیم‌ ملی ایران برای حضور در جام ملت‌های آسیا معرفی کند. در این بین اما مشکلی بزرگ در راه حضور نکونام در تیم‌ ملی وجود دارد و آن بودن او به عنوان سرمربی در تیم فولاد خوزستان است. نکونام در سومین فصل حضورش در این باشگاه تیمش را به مرحله حذفی لیگ قهرمانان رسانده و با توجه به موقعیت خوبی که از لحاظ قرعه‌ای دارد، راه صعود تیمش به مراحل بالا‌تر هموار است. از سویی مدیران باشگاه فولاد هم روی تفکرات نکونام تیم‌شان را بسته‌اند و انتظار دارند به کار‌شان با این مربی ادامه دهند. در این بین اما گفته می‌شود جواد نکونام در قراردادش با باشگاه فولاد «بند جدایی در صورت پیشنهاد همکاری از تیم ملی» را دارد که این موضوع می‌تواند دست نکونام را برای تصمیم‌گیری باز بگذارد. با این حال یکی از مشکلاتی که در انتقال این مربی به تیم‌ ملی وجود دارد، بحث مالی قرارداد او با فولاد است که در صورت جدایی از این باشگاه، بعید است فدراسیون فوتبال بتواند این دستمزد را به یک کمک مربی در تیم‌ ملی پرداخت کند. مساله دیگری که احتمالا باعث شده نکونام هنوز ترجیح دهد از فولاد جدا نشود، این است که تضمینی برای آینده کاری او در تیم‌ ملی از سوی فدراسیون داده نشده است. طبیعتا نکونام با فولاد در مسیر موفقیت قرار دارد و این مربی دوست ندارد این موقعیت داخلی و بین‌المللی را براحتی از دست بدهد، مگر اینکه پیشنهاد سرمربیگری او در تیم‌ ملی بعد از جام‌جهانی وسوسه‌اش کند که البته به نظر نمی‌رسد هنوز تضمین قطعی بابت این اتفاق از سوی فدراسیون فوتبال داده شده باشد. نکونام بعد از جلسه مشترکی که با کی‌روش داشته، باز هم تصمیم قطعی خودش برای حضور یا عدم حضور در تیم‌ ملی را اعلام نکرده است. 

Page Generated in 0/0049 sec