printlogo


کد خبر: 253442تاریخ: 1401/7/4 00:00
وقتی رزمندگان مبلغ دست به قلم می‌برند
روحانیون راوی

مرضیه کیان: احتمال اینکه اکنون با گذشت حداقل 32 سال از حضور رزمندگان در جنگ تحمیلی، بنشینیم و جزئیات برخی خاطرات را از آنان نشنویم، زیاد است. بالاخره هرچند آدمی حافظه قوی داشته باشد، باز هم امکان دارد جزء به جزء خاطراتی که ۳ دهه از آن گذشته در خاطرش نمانده باشد. 
به گزارش «وطن‌امروز»، برای به یادگار ماندن خاطرات، بهترین راه این است که هرچه زودتر، اقدام به مکتوب کردن خاطرات شود، به این ترتیب امکان ثبت جزئیات و تحریف نشدن ماجرا خیلی بیشتر است. کتاب «تیپ 83» از آن دست کتاب‌های خاطراتی است که بلافاصله بعد از جنگ تحمیلی توسط جمعی از روحانیون که در جبهه حضور داشتند، نوشته شده است. «تیپ 83» یادآور روزهای آغاز انتشار کتاب‌های خاطرات رزمندگانی است که هنوز گرد جنگ بر تن داشتند. این کتاب نشان می‌دهد کتاب‌هایی که بلافاصله بعد از جنگ نوشته شده‌اند، حاوی احساسات و واگویه‌هایی هستند که مخصوص آن دوران است و تکرار نشدنی.  در چنین کتاب‌هایی می‌توان مردان دفاع‌مقدس را کامل‌تر شناخت. کتابی مثل «تیپ 83» مثل اشیای باستانی و عتیقه است که هرچه زمان بگذرد، بر ارزش و قیمت آن افزوده می‌شود. 
روحانیونی که در این کتاب دست به قلم برده‌اند، نماینده روحانیونی هستند که در لباس رزم و تبلیغ در جبهه حضور یافتند. واحد ثبت خاطرات تیپ مستقل 83 امام جعفر صادق(ع) پس از گردآوری خاطرات روحانیون رزمنده، سال 1370 بخشی از اینها را در ۳ مجموعه جمع‌بندی، تدوین و منتشر کرده است. نخستین مجموعه از این سلسله‌خاطرات، «گلبرگ‌های خاطره» نام داشت که مرکز چاپ سپاه پاسداران در خرداد 1370 منتشر کرد. دومین مجموعه با نام «تیپ 83» چاپ شد و سومین مجموعه با نام «صدای بال ملائک» را نیز دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری در زمستان همان سال چاپ کرد. 
کتاب «تیپ 83» که محصول انتشارات خط مقدم است، این ۳ مجموعه را در قالب یک کتاب در اختیار مخاطب قرار داده است و این اهتمام از آنجا ناشی شد که رهبر معظم انقلاب بذل توجه فراوانی به این مجموعه خاطرات داشتند. مقام معظم رهبری علاوه بر تقریظی که بر این کتاب نوشتند، در سخنرانی یکم اسفندماه 1370 که در جمع طلاب و فضلای حوزه علمیه قم در مدرسه فیضیه داشتند نیز به مهم بودن این خاطرات اشاره کردند. متن تقریظ رهبری بر کتاب «تیپ 83» بدین شرح است: 
«شرح خاطرات طلاب رزمنده جوان که ضمنا شرح گوشه‌های هرچند کوتاه از مجاهدات معصومانه آنان نیز هست، در این کتاب با قلم و تقریر شیوا به نگارش درآمده است. این شیوه نویی است که روایت از کسی، و تقریر از کس دیگری باشد. این قلم اگر پخته‌تر شود، بسی شیواتر خواهد شد. خیلی از خواندن این کتاب محظوظ شدم؛ چون روحانی، در این کتاب، درس دین و معرفت را در خطرناک‌ترین جاها می‌دهد و در آزمایش‌های دشوار زندگی، با مردم شریک می‌گردد. این طلبه‌های جوان و خوش روحیه‌اند که اگر مدارج تحصیل را طی کنند، رهبران برجسته باب انقلاب و جمهوری اسلامی خواهند شد و روحانیون پرچمدار دین زندگی‌ساز. حوزه علمیه بی‌شک از پرورش چنین طلاب و روحانیونی به خود می‌بالد و احساس رضایت از انجام وظیفه تاریخی خود، که همواره بحمدالله بدان موفق بوده است، می‌کند. تصادف جالبی بود که توفیق مطالعه این کتاب در ایام 15شعبان و مابعد آن که به زیارت قم رفته بودم، دست داد».
***
رونمایی از دومین دیوارنگاره پایتخت
میدان جهاد «به رنگ ایران» درآمد
به مناسبت هفته دفاع‌مقدس از نخستین دیوارنگاره میدان جهاد رونمایی شد. به گزارش «وطن‌امروز»، نخستین دیوارنگاره میدان جهاد با ابعاد ۳۵×۱۶ به مناسبت هفته دفاع‌مقدس، دوم مهرماه واقع در ضلع شرقی این میدان رونمایی شد. این دیوارنگاره محصول خانه طراحان انقلاب اسلامی است و با ایده‌پردازی و طراحی گرافیک دانیال فرخ تهیه و تولید شده است. این دیوارنگاره دومین دیوارنگاره پایتخت بعد از دیوارنگاره میدان ولیعصر است. دیوارنگاره میدان ولیعصر(عج) به عنوان یکی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین دیوارنگاره‌های پایتخت برای انتقال مفاهیم و مناسبت‌های مختلف با بهره‌گیری از ظرفیت هنر استفاده می‌شود و با نمایش واکنش‌ها و مناسبت‌های مختلف، مورد استقبال اقشار مختلف نیز قرار گرفته است. پیش از این مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران درباره دیوارنگاره‌های پایتخت و تأثیر و گسترش آنها گفته بود: موضوع دیوارنگاره‌های شهری بسیار حائز اهمیت است و باید به موضوعات مختلف در قالب این دیوارنگاره‌ها پرداخت. در اکثر مواقع، موضوع بیلبوردها با دیوارنگاره‌ها متفاوت است؛ بیلبوردها اصولا در محل‌هایی طراحی می‌شوند که بازدید از آنها به صورت سریع و فوری است، مانند هنگام عبور اتومبیل‌ها در بزرگراه‌ها، ولی مبحث دیوارنگاره‌ها به این صورت است که اصولا در فضاهای بزرگ مانند میادین در معرض دید مخاطبان قرار می‌گیرند و به نوعی دید وسیع‌تری را در این راستا باید در نظر گرفت. چمران در ادامه اضافه کرده بود: اگر این مساله انجام شود کار ارزنده و زیبایی است و من فکر می‌کنم مکان‌هایی مانند سر پل تجریش یا میدان امام خمینی(ره) می‌توانند مکان مناسبی برای در نظر گرفتن دیوارنگاره‌ها باشند. وی همچنین با اشاره به اهتمام شورای شهر به گسترش دیوارنگاره‌ها، تصریح کرده بود: ما آمادگی داریم همکاری لازم را با سازمان‌هایی مانند مؤسسه اوج داشته باشیم تا هر چه بیشتر شاهد دیوارنگاره‌های با ارزش هنری و محتوایی باشیم.

Page Generated in 0/0245 sec