رئیس مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از تفاهم این وزارتخانه با صداوسیما (ساترا، سازمان تنظیم مقررات رسانههای صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی) خبر داد و گفت: دغدغه مشترک ما صیانت از خانواده، کودکان و نوجوانان و ارتقای محتوا و پالایش محتوا در فضای مجازی است. به گزارش ایرنا، حجتالاسلام حامد حاجیملامیرزایی با تشریح جزئیات تفاهم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با ساترا (سازمان تنظیم مقررات رسانههای صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی)، گفت: امروز از هر عنصر دلسوز درباره فرهنگ کشور سوال کنید به طور یقین به موضوع صیانت از خانواده، کودکان و نوجوانان در فضای مجازی و همچنین ارتقای محتوا و پالایش محتوای فضای مجازی اذعان میکنند. فکر میکنم این اتفاق حتی قبل از این مصوب و مکتوب شدن آن مرتب از طرف همه احصا شده و این مورد اجماع همه بوده و میتواند این اجماع را تسهیل کند. حاجیملامیرزایی با بیان اینکه فرهنگ و هنر اصالتا قداست دارد و فرهنگ ایرانی- اسلامی در طول تاریخ قداست داشته و همه به آن توجه کردهاند، تاکید کرد: مفاخر ما در گرو فرهنگ ما هستند و فرهنگ ما حاصل زحمات مفاخر ما در طول تاریخ بوده است، از این رو نمیتوانیم از آن براحتی صرفنظر و گذشت کنیم.
حاجیملامیرزایی اضافه کرد: به عنوان مثال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تا حالا در موضوع کتاب ماموریتی داشت و اقدام و انجام میداد؛ صداوسیما در حوزه تولید سریال و خبرگزاری و موضوعات مختلف ماموریتی داشت که انجام میداد، سایر دستگاههایی که نقش فرهنگی دارند ماموریتهای خود را در فضای سنتی تعریف شده انجام داده و نقش نظارتی و حاکمیتی خودشان را داشتند، حالا اتفاقی که افتاده در حوزه فضای مجازی با ظهور و بروز فناوریهای نوظهور حوادثی در حال وقوع است؛ موجودیتهایی در فضای مجازی شکل میگیرند که اینها به لحاظ درهم تنیدگی ماموریتهای سنتی ما را با هم ادغام کردند. رئیس مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: پدیدههایی وجود دارند تحت عنوان سکوها، شبکههای اجتماعی و پیامرسان که هم فیلم پخش و اکران میکنند و در عین حال نیز پیام میدهند و هم کار خبررسانی را انجام میدهند؛ مجموعهای از اقدامات را به صورت در همتنیده با مخاطب زیاد فراهم میکنند که خیلی دشوار است بگوییم در این درهم تنیدگیها با فانکشهای متفاوت، نقش کدام نهاد حاکمیتی در تنظیمگری آن موثرتر است و میتواند اولویت داشته باشد. حاجیملامیرزایی همچنین در ادامه با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر اینکه بارها ایشان در احکامشان اشاره کردند که «باید دنبال یک بازآفرینی، بازتعریف در ماموریتهای ساختاری و حاکمیتی دستگاهها متناظر با تحولاتی که فضای مجازی به ما تحمیل میکنند باشیم»، اظهار داشت: تا الان موضوع کتاب لگوتارتوریش با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود اما اگر همین کتاب به صورت صوتی و اینفوگرافیک و قالبهای مختلف در فضای مجازی به عنوان محتوای دیجیتال مطرح و بحث شود دستگاههای مختلف درباره آن مدعی خواهند شد.
رئیس مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: اساسا برنامهها چیست؟ ما قبل از تفاهمنامهها، نشستهایی را در ماههای گذشته به صورت مستمر و بسیار صمیمی و همافزا با تاکید بر مشترکات و دغدغههای فرهنگی و کنترل آسیبهای اجتماعی با موضوع کودک و نوجوان داشتیم؛ صیانت از خانوادهها موضوعی بود که همه صاحبنظران در لایههای مختلف زیستبوم فضای مجازی بر کودک تاکید کردند.
حاجیملامیرزایی در ادامه به نشستها و جلسات مختلف با سکوها و پلتفرمها در حوزه «ویاودی» و«پیامرسان»ها اشاره کرد و گفت: همگی آنها تاکید دارند که ممیزی و نظارت محتوای فرهنگی را طالب هستند و نمیخواهند فعالیتی کنند که مخل فرهنگ باشد، از این رو همه دنبال این هستیم که این موضوع به نحو احسن در سطح جامعه و کشور ارائه و اجرا شود.