بنسلمان نخستوزیر عربستان شد
ملک سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان سعودی در حکمی فرزندش محمد را به عنوان رئیس شورای وزیران این کشور منصوب کرد. پادشاه عربستان سعودی همچنین در حکمی دیگر اعضای شورای وزیران به ریاست محمد بنسلمان را منصوب کرد. طی این حکم «خالد بنسلمان» که پیش از این معاون وزیر دفاع بود، وزیر دفاع شد و «طلال بن عبدالله بن ترکی العتیبی» نیز معاون او شده است. همچنین «یوسف بن محمد البنیان» وزیر آموزشوپرورش عربستان شده است. «عبدالعزیز بنسلمان» وزیر انرژی، «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه، «خالد بن عبدالعزیز الفلیح» وزیر سرمایهگذاری، «عبدالعزیز بن سعود بن نایف بن عبدالعزیز» وزیر کشور و «محمد بن عبدالله الجدان» وزیر امور دارایی، مقامهایی هستند که سمت آنها تغییر نکرده است.
***
سفر پاپ به بحرین
«پاپ فرانسیس» رهبر کاتولیکهای جهان در نخستین سفر یک پاپ به پادشاهی بحرین از ۳ تا ۶ نوامبر به این کشور سفر خواهد کرد تا در مجمع گفتوگوی شرق و غرب شرکت کند. طبق گزارش پایگاه اینترنتی شبکه العربیه، متیو برونی مدیر مطبوعات واتیکان (چهارشنبه) در بیانیهای اعلام کرد: به دعوت مقامات مدنی و مذهبی، پاپ فرانسیس از سوم تا ششم نوامبر به بحرین سفر خواهد کرد. پیش از این، «مختار تلئوبردی» وزیر خارجه قزاقستان در سفر رسمی به واتیکان با پاپ فرانسیس دیدار و دستور کار هفتمین کنگره رهبران ادیان جهانی را که سپتامبر امسال در پایتخت این کشور برگزار میشود، بررسی کرده بودند.
***
روسیه: عملیات نظامی تا کنترل کامل «دونتسک» ادامه مییابد
سخنگوی کاخ ریاستجمهوری روسیه چهارشنبه (۲۸ سپتامبر) گفت عملیات نظامی ویژه این کشور در اوکراین باید تا زمانی که مسکو کنترل کامل بر منطقه دونتسک در شرق اوکراین را به دست گیرد، ادامه یابد. به گزارش رویترز، پسکوف در گفتوگو با خبرنگاران اظهار داشت: عملیات نظامی در اوکراین «دستکم» تا «آزادی جمهوری خلق دونتسک» ادامه خواهد داشت. بامداد دیروز رسانههای روسی با انتشار نتایج همهپرسی در مناطق لوهانسک، دونتسک، خرسون و زاپروژیا اعلام کردند در تمام این مناطق بیش از ۹۵ درصد مردم خواستار الحاق به روسیه و جدایی از اوکراین هستند. بعد از اعلام نتایج اولیه همهپرسی، رئیس محلی منطقه خرسون از پوتین خواست این منطقه را به روسیه الحاق کند. ولادیمیر سالدو در نامهای که در صفحه تلگرام خود منتشر کرد با اشاره به همهپرسیها گفت ساکنان خرسون «انتخابی تاریخی» به نفع پیوستن به روسیه کردهاند.
***
کرهشمالی یک موشک بالستیک دیگر آزمایش کرد
گارد ساحلی ژاپن از آزمایش موشکی ارتش کره شمالی در روز چهارشنبه خبر داد. بر اساس گزارش الجزیره، گارد ساحلی ژاپن گفته به نظر میرسد موشکی که کره شمالی پرتاب کرده یک موشک بالستیک است. خبرگزاری یونهاپ کرهجنوبی نیز گزارش داده کره شمالی یک موشک بالستیک به سمت دریای شرقی (دریای ژاپن) شلیک کرده است. ستاد مشترک ارتش کرهجنوبی بامداد یکشنبه نیز اعلام کرده بود همسایه شمالی آنها یک فروند موشک بالستیک نامشخص به سمت دریای شرقی (دریای ژاپن) شلیک کرده است. این آزمایشهای بالستیک، چند روز بعد از حضور ناو هواپیمابر ارتش آمریکا در منطقه برای رزمایش مشترک با کرهجنوبی انجام شده است. پیش از این، کرهشمالی حداقل ۲۰ دور آزمایش تسلیحاتی شامل شلیک موشکهای بالستیک و کروز در سال جاری انجام داده است که نشاندهنده افزایش ذخایر زرادخانههای هستهای و موشکی این کشور است.
***
شی ظاهر شد
پس از غیبت چندین روزه «شی جین پینگ» از انظار عمومی که به شایعات علیه این رهبر سیاسی ۶۹ ساله چین دامن زد، رئیسجمهوری چین روز سهشنبه در تلویزیون دولتی کشورش دیده شد. خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشت شی جین پینگ، رئیسجمهوری چین در حال بازدید از نمایشگاهی در سالن نمایشگاه پکن با موضوع «پیشرفت در عصر جدید» نشان داده شد. شی که رهبر حزب حاکم کمونیست و ارتش آزادیبخش خلق چین است، به همراه لی کچیانگ، نخستوزیر چین و دیگر مقامات عالیرتبه دیده شد که در حال بازدید و اظهارنظر درباره پیشرفت اقتصادی کشورشان طی دهه گذشته بودند. این دیدار، نخستین حضور شی در تلویزیون چین از زمان بازگشت از نشست منطقهای ازبکستان در اواسط سپتامبر به شمار میرود. طبق قوانین پاندمی در چین، او باید یک هفته پس از بازگشت در قرنطینه میماند. چین هر از گاهی با شایعاتی درباره درگیریهای داخلی سیاسی یا تلاش برای کودتا هدف قرار میگیرد. طی روزهای گذشته شایعاتی از وقوع کودتا در چین و حبس خانگی شی جین پینگ منتشر شده بود.
***
دست رد جزایر سلیمان به سینه واشنگتن
همزمان با نشست تاریخی کشورهای جزیرهای اقیانوس آرام به میزبانی کاخ سفید، جزایر سلیمان از امضای توافق پیشنهادی آمریکا اجتناب کرده است؛ اقدامی که تلاشهای واشنگتن برای تقویت روابط با این کشورها را دچار مشکل میکند. به گزارش ایسنا به نقل از وبسایت روزنامه گاردین، جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا دیروز (چهارشنبه) در کاخ سفید میزبان رهبران کشورهای جزیرهای اقیانوس آرام بود. این نخستین بار است که رهبران این کشورها برای حضور در چنین نشستی به کاخ سفید دعوت میشوند. این نشست تلاشی از سوی دولت آمریکا برای تقویت روابط با کشورهای اقیانوس آرام بوده و آن را پاسخی به تعامل فزاینده چین با این منطقه میداند. یک یادداشت سفارت جزایر سلیمان در آمریکا که به دست گاردین رسیده، نشان میدهد این کشور از یک توافق دیپلماتیک منطقهای که آمریکا پیشنهاد کرده، استقبال نمیکند. این در حالی است که جزایر سلیمان ماه آوریل یک معاهده امنیتی با چین امضا کرد.