واگذاری بخشی از سهام دولت به افراد فاقد سهام عدالت
سخنگوی دولت درباره مصوبات دیروز هیات دولت گفت: در این جلسه با افزایش سقف وام مسکن ایثارگران موافقت شد که این تسهیلات با نرخ سود ۴ درصد و بازپرداخت ۲۰ ساله به ایثارگران عزیز پرداخت میشود. علی بهادریجهرمی همچنین از تصویب واگذاری بخشی از سهام دولت در برخی بانکها و شرکتهای دولتی به افراد فاقد سهام عدالت که تحت پوشش سازمانهای حمایتی کمیته امداد، بهزیستی و مجموعه ایثارگران هستند خبر داد و افزود: با این مصوبه افرادی که تحت پوشش این نهادهای حمایتی بوده و فاقد سهام عدالت هستند، مشمول سهام عدالت میشوند. سخنگوی دولت با بیان اینکه این بانکها و شرکتها سودده، اقتصادی مناسب هستند، اظهار کرد: بخشی از سهام دولت در بانکهای صادرات، ملت و تجارت، شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و صنایع پتروشیمی خلیجفارس، به عنوان سهام عدالت به افراد اشاره شده واگذار خواهد شد. دبیر هیأت دولت از تسویه حساب کامل با گندمکاران بابت خرید تضمینی این محصول راهبردی خبر داد و گفت: تمام دیون گندمکاران به طور کامل پرداخت شد که وزیر جهاد کشاورزی این موضوع را در جلسه هیأت دولت اعلام کرد.
***
تأکید وزیر اقتصاد بر واگذاری اموال مازاد بانکها
گزارش عملکرد واگذاری اموال مازاد 5 بانک دولتی در نیمه دوم سال ۱۴۰۰ و 6 ماهه ابتدای سال جاری، طی جلسات جداگانهای به وزیر اقتصاد ارائه شد. اعضای هیأتمدیره 5 بانک ملی، سپه، تجارت، صادرات و ملت، با حضور در محل وزارت اقتصاد، طی جلساتی جداگانه گزارش عملکرد خود در این باره را به سیداحسان خاندوزی ارائه کردند. بنا بر این گزارش، در این جلسات گزارش اقدامات و آمار عملکرد بانکهای مذکور درباره واگذاری املاک و سهام آنها در محدوده زمانی یکساله شروع بهکار دولت سیزدهم و نیز برنامه زمانبندی فروش این املاک تا پایان سال ۱۴۰۱ ارائه شد. این گزارش حاکی است «موانع و چالشهای پیش روی فروش املاک مازاد»، «وجود برخی ابهامات در نحوه ارزیابی املاک توسط کارشناسان رسمی دادگستری یا قوه قضائیه»، «بررسی امکان بازسازی، تغییر کاربری و هر گونه تغییر به منظور تسهیل در فروش املاک» و... نیز از جمله برخی درخواستها و موارد مطروحه هیأتمدیره در گزارش ۵ بانک دولتی مذکور به وزیر اقتصاد بود. گفتنی است خاندوزی طی سخنانی حین استماع و بررسی گزارش عملکرد بانکهای دولتی مورد اشاره، پیگیری جدی واگذاری اموال مازاد را تکلیف قانونی نظام بانکی و یکی از توقعات بسیار مهم وزارت اقتصاد از بانکها خواند که در سند تحول اقتصادی دولت نیز مورد تأکید قرار گرفته است.
***
افزایش ۲۰ درصدی مصرف بنزین در تابستان 1401
معاون مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی گفت: در ۳ ماهه تابستان امسال روزانه به طور متوسط ۱۰۵ میلیون لیتر بنزین و ۱۰۶ میلیون نفت گاز مصرف شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل به ترتیب با ۲۰ و ۹ درصد افزایش همراه بوده است. سیدپیمان جزایری، معاون مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در تامین فرآوردههای نفتی کشور، دلیل اصلی رشد مصرف ۲ فرآورده بنزین و نفتگاز در تابستان امسال را افزایش سفرها با توجه به فروکش کردن شیوع بیماری کرونا اعلام کرد و گفت: در ۳ ماهه مشابه سال قبل، مصرف بنزین 86.7 و نفتگاز 99.4 میلیون لیتر بوده است. وی افزود: در ۳ ماهه تابستان امسال روزانه به طور متوسط 105 میلیون لیتر بنزین و 106 میلیون نفت گاز مصرف شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل به ترتیب با 20 و 9 درصد افزایش همراه بوده است. این مقام مسؤول در رابطه با سوخترسانی مطلوب و بهموقع به زائران اربعین حسینی گفت: با پیشبینیهای انجام شده توانستیم روزانه بین 15 تا 20 میلیون لیتر انواع فرآوردههای نفتی را در انبارهای کرمانشاه، درهشهر ایلام، خرمآباد و سنندج ذخیرهسازی کنیم تا در این ایام در استانهای هدف کرمانشاه، ایلام و خوزستان و مناطق مرزی توزیع شود. وی با اذعان به اینکه در این کار عظیم همه مدیران و معاونان مناطق هدف و پشتیبان (لرستان، همدان و کردستان) و همچنین ناوگان حملونقل تلاش مضاعف داشتند، افزود: در مواقعی که به دلیل کثرت زائران مسیرها مسدود میشد از انبارهای پشتیبان مانند انبار اندیمشک برای ذخیرهسازی استفاده کردیم. معاون مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در تامین فرآوردههای نفتی کشور خبر داد: هماکنون سوخترسانی به استانهای خراسان رضوی، خراسان شمالی و خراسان جنوبی با توجه به فرا رسیدن شهادت امام رضا(ع) در حال انجام است. وی افزود: این معاونت متولی اصلی تامین فرآوردههای نفتی کشور است و مستمرا اقدامات لازم را برای تامین انواع فرآوردها و پیشبینی مصرف انجام میدهد؛ ضمن اینکه در حال حاضر آمادگی داریم تا از آبانماه توزیع نفت گاز و نفت کوره بیش از 100 نیروگاه کشور را آغاز کنیم. جزایری با تأکید بر اینکه از اول آبانماه اوج مصرف نیروگاهها آغاز خواهد شد، تصریح کرد: سال قبل نزدیک به 16 میلیارد لیتر سوخت در نیروگاهها مصرف شد و این وظیفه مهم امسال نیز با هماهنگی این معاونت با وزارت نیرو و تمام ادارات زیرمجموعه امسال نیز خوشبختانه تاکنون به نحو مطلوبی انجام شده است. وی به فرآیند و اهمیت فعالیتهای این معاونت در جهت تامین سوخت کشور اشاره کرد و گفت: با هماهنگی شرکت ملی پالایش و پخش و تحویل انواع فرآوردههای اصلی از پالایشگاهها، بر اساس پتانسیلهای موجود، سوخت از طریق ناوگان حمل زمینی، دریایی و مسیرهای خط لوله، به بیش از 70 انبار فعال در سراسر کشور ارسال و در 230 ناحیه توزیع میشود. معاون مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در تامین فرآوردههای نفتی کشور در پایان ضمن قدردانی از تلاش همکاران ستاد و مناطق در جهت تامین بهموقع و مطلوب سوخت در سراسر کشور، اعلام کرد: این وظیفه بار سنگینی است که مستمرا در این معاونت انجام میشود و اگر وقفهای در این مساله رخ دهد مسلما تبعات آن به کل کشور بازمیگردد.