دیروز در مراسمی معاهدههای مربوط به الحاق جمهوریهای خلق لوهانسک و دونتسک و همچنین مناطق خرسون و زاپروژیا امضا شد
گروه بینالملل: ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه دیروز جمعه در مراسمی معاهدههای مربوط به الحاق جمهوریهای خلق لوهانسک و دونتسک و همچنین مناطق خرسون و زاپروژیا به روسیه را امضا کرد. به این ترتیب روسیه بیش از 90 هزار کیلومترمربع از قلمرو یا حدود 15 درصد از کل مساحت اوکراین را به خاک خود الحاق کرد؛ مساحتی در اندازه تقریبی مجارستان یا پرتغال.
بر اساس نتایج منتشر شده توسط کمیسیون مرکزی انتخابات روسیه از همه پرسی صورت گرفته برای الحاق این مناطق به روسیه، در منطقه دونتسک 99.23 درصد (2.116.800 رأیدهنده) از پیوستن به روسیه حمایت کردند. نرخ مشارکت همهپرسی در این منطقه 97.51 درصد اعلام شد. در لوهانسک هم 98.42 درصد (1.636.302 رأیدهنده) به نفع پیوستن به روسیه رأی دادند که نرخ مشارکت 94.15 درصد اعلام شده است. در خرسون 87.5 درصد (497051 رأیدهنده) به الحاق به فدراسیون روسیه رای دادند و 12.05 درصد (68832 رأیدهنده) مخالف آن بودند. نرخ مشارکت نیز 76.86 درصد اعلام شده است. مقامات کمیسیون مرکزی انتخابات در زاپروژیا هم اعلام کردند در همهپرسی این منطقه 93.11 درصد (541.093 رأیدهنده) موافق پیوستن به فدراسیون روسیه بودند و مجموع مشارکت 85.4 درصد اعلام شده است.
به گزارش «وطنامروز» به نقل از راشا تودی، دیروز سند الحاق 4 منطقهای که به جدایی از اوکراین و الحاق به روسیه رای مثبت داده بودند از سوی ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه و روسای مناطق لوهانسک، دونتسک، خرسون و زاپروژیا امضا شد. پس از امضای معاهدات الحاق توسط پوتین، این معاهده از سوی دادگاه قانون اساسی مورد بررسی قرار میگیرد و در صورت تایید، برای تصویب به 2 اتاق پارلمان روسیه شامل دومای ایالتی و شورای فدراسیون ارسال میشود. انتظار میرود قانونگذاران روس این هفته برای بررسی این موضوع گرد هم آیند. روز پنجشنبه پوتین همچنین استقلال منطقه خرسون را به رسمیت شناخت. در این حکم آمده است: «مطابق اصول و هنجارهای پذیرفته شده حقوق بینالملل، با به رسمیت شناختن و تأیید اصل برابری و تعیین سرنوشت مردم مندرج در منشور ملل متحد و با در نظر گرفتن اراده مردم منطقه خرسون در همهپرسیای که 27 سپتامبر 2022 برگزار شد، تصمیم گرفتم حاکمیت و استقلال منطقه خرسون را به رسمیت بشناسم». رئیسجمهوری روسیه همچنین سند مشابهی را امضا کرد که در آن تصمیم گرفت استقلال قلمرو منطقه زاپروژیا را هم به همین دلایل به رسمیت بشناسد. این دو منطقه بلافاصله پس از شروع درگیری بین مسکو و کییف در فوریه 2022 و پیش از برگزاری همهپرسی در ماه سپتامبر به تصرف نیروهای روسیه درآمده بود. فوریه 2022 روسیه منطقه دونباس را به عنوان دولت مستقل به رسمیت شناخت و کییف را به عدم اجرای توافقنامههای مینسک متهم کرد که برای اعطای وضعیت ویژه به مناطق دونتسک و لوهانسک در داخل کشور اوکراین طراحی شده بود. این پروتکلها با میانجیگری آلمان و فرانسه برای نخستینبار سال 2014 امضا شد.
* مردم مناطق ملحقشده به روسیه تحت حمایت کرملین هستند
رئیسجمهور روسیه پیش از امضای این اسناد در سخنانی گفت: ما از رژیم کییف میخواهیم تمام خصومتها را متوقف کند، جنگی را که در سال 2014 آغاز کرده بود متوقف کند و به میز مذاکره بازگردد. وی گفت: این مناطق استقلال خود را از اوکراین به روسیه اعلام کردهاند. واضح است که مردم انتخاب خود را کردهاند و ما از کییف میخواهیم با «انتخاب آزادانه» مردم 4 منطقه «با احترام» رفتار کند. وی افزود: این تنها راه صلح است. پوتین با بیان اینکه درباره مناطقی که به روسیه الحاق خواهند شد مذاکره نخواهد کرد، گفت: ما از کییف میخواهیم اقدامات نظامی را متوقف کند و پای میز مذاکره بنشیند. رئیسجمهور روسیه همچنین هشدار داد روسیه با استفاده از تمام ابزارهای موجود از خاک خود دفاع خواهد کرد و «هر کاری را برای تضمین امنیت مردم خود انجام خواهد داد». وی همچنین قول داد به 4 منطقهای که به روسیه میپیوندند برای بازسازی کمک کند و افزود مردم آنها حمایت همه مناطق روسیه را احساس خواهند کرد. وی افزود: روسیه قصد بازآفرینی اتحاد شوروی را ندارد اما با همه امکانات و تجهیزات از سرزمینهایمان دفاع خواهیم کرد.
* غرب زیر قولش زد
پوتین در ادامه افزود: غرب میخواهد روسیه مستعمره باشد، آنها ما را برده میبینند. برای آنها (غربیها) بسیار مهم است که همه کشورها حاکمیت خود را به آمریکا تسلیم کنند. غرب هر کاری میکند تا سیستم استعمار نو حفظ شود. او در ادامه با اشاره به خلف وعده غرب درباره عدم گسترش ناتو گفت: وعده عدم گسترش ناتو به شرق به یک فریب کثیف تبدیل شده است. این غرب بود که اصل تخلفناپذیری مرزها را زیر پا گذاشت و حالا تصمیم میگیرد چه کسی حق تعیین سرنوشت خود را دارد و چه کسی ندارد. غرب هیچ حق اخلاقی برای صحبت درباره دموکراسی ندارد.
* روسهراسی غرب نژادپرستی است
پوتین سپس با تاکید بر اینکه «روسیه تمدنی بزرگ است که یکهزار سال دوام آورده است»، گفت: غرب به دنبال فرصتی برای تضعیف و نابودی روسیه است. اکنون شاهد گسترش روسهراسی توسط غرب، همانطور که تلاش میکند تا فرهنگ نئولیبرالی خود را به عنوان الگو پیش ببرد، هستیم. نظم جهانی غرب آزاد نیست، ریاکارانه و پر از دروغ است. رئیسجمهور روسیه در ادامه سخنرانی خود قبل از امضای اسناد الحاق مناطق جدید به این کشور، گفت: روسهراسی غرب چیزی جز نژادپرستی نیست. ایالات متحده اساسا در حال اشغال آلمان، کرهجنوبی و ژاپن است اما از برابری با آنها حرف میزند. شیوه همکاری رهبران اروپایی و غربی با آمریکا چیزی جز خیانت به مردمشان نیست.
* با دلار نمیشود مردم را تغذیه کرد
پوتین در ادامه گفت: دکترینهای نظامی آمریکا و ناتو بر اساس سلطه است و درباره «مهار» حیلهگری میکنند. واشنگتن روسیه، چین، ایران و سایر کشورها را «مهار» میکند و متحدان کنونی آمریکا کشورهای بعدی هستند که در صف قرار دارند. پوتین با اشاره به صادرات غلات از اوکراین که پیشتر هم گفته بود برخلاف ادعای غرب به کشورهای فقیر نمیرسد، اظهار داشت: نان اوکراین به اروپا میرود، تنها 5 درصد به فقیرترین کشورها میرود، این یک فریب است. رئیسجمهور روسیه در سخنانش به دلار آمریکا هم اشاره کرد و گفت: شما نمیتوانید با کاغذ مردم را تغذیه کنید، به غذا (برای این کار) نیاز دارید. پوتین در بخش پایانی اظهاراتش با نام بردن از حاکمیت، خلاقیت و عدالت به عنوان مبنای تحکیم جامعه، افزود جهان در حال ورود به دوره تحولات انقلابی است.
* جنگ در منطقه نتیجه فروپاشی شوروی است
رئیسجمهوری روسیه روز پنجشنبه در دیدار مقامات اطلاعاتی کشورهای شوروی سابق گفت: کافی است به اتفاقی که میان اوکراین و روسیه یا در مرزهای کشورهای مستقل افتاده دقت کنید. همه اینها نتیجه سقوط شوروی است. علاوه بر جنگ اوکراین و روسیه، مناقشات مسلحانه دوباره به بخشهایی از امپراتوری سابق شوروی بازگشته است. این منطقه ماه گذشته شاهد تنشهایی میان قرقیزستان و تاجیکستان و همچنین بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان بود. پوتین انگشت اتهام را به سمت غرب گرفت و گفت: غرب در حال کار روی سناریوهایی است تا در فضای پساشوروی مناقشات جدید ایجاد کند.
***
آمریکا به دنبال تخریب زیرساخت انرژی در اروپاست
رئیسجمهور روسیه روز جمعه درباره خرابکاری در خطوط لوله نورد استریم گفت: ایالات متحده در واقع شروع به تخریب زیرساخت انرژی اروپا کرده است. تحریمها برای آنگلوساکسونها کافی نیست، بنابراین اقدامات خرابکارانه را سازماندهی کردهاند. در همین حال «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه پنجشنبه ۲۹ سپتامبر در اظهاراتی درباره آسیب واردشده به خطوط انتقال گاز نورد استریم گفت کشورهای عضو ناتو ماه ژوئیه در نزدیکی محلهای نشت نورد استریم مانورهایی انجام دادند. به نوشته خبرگزاری تاس روسیه، به گفته زاخارووا «ماه ژوئیه مانورهای ناتو با استفاده از تجهیزات اعماق دریا در منطقه جزیره برنهولم (جزیره دانمارکی در دریای بالتیک) انجام شد». سخنگوی وزارت خارجه روسیه از جو بایدن رئیسجمهور آمریکا خواست پاسخ دهد آیا واشنگتن پشت 3 نشتی گاز گزارش شده در خطوط لوله نورد استریم است یا خیر. وی در صفحه شبکه اجتماعی خود نوشت: هفتم فوریه ۲۰۲۲ بایدن گفت نورد استریم در صورت حمله روسیه به اوکراین پایان خواهد یافت... بایدن موظف است به این سوال پاسخ دهد: آیا ایالات متحده تهدید خود را عملی کرده است؟ روز سهشنبه اپراتور خط لوله نورد استریم از تخریب بیسابقه و همزمان 3 رشته از این خط لوله گازی در دریای بالتیک خبر داد. در عین حال این اپراتور در بیانیه هشدار خود اعلام کرد برآورد سطح تخریب و جدول زمانی تعمیر برای نورد استریم در حال حاضر غیرممکن است.