printlogo


کد خبر: 253757تاریخ: 1401/7/12 00:00
رئیس جمهور بر توسعه و رونق صنعت گردشگری با ایجاد زیرساخت‌های لازم تأکید کرد
ریل‌گذاری برای جذب 15 میلیون گردشگر

با آنکه ایران جزو 10 کشور دارای جاذبه‌های کم‌نظیر و بعضا بی‌نظیر گردشگری در دنیاست اما به نسبت چنین ظرفیت قابل توجهی، هنوز نتوانسته است آنطور که باید در جذب گردشگران موفق باشد؛ موضوعی که مورد توجه رئیس‌جمهور نیز هست، به شکلی که در جمع وزیر و مدیران وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تاکید کرد با توجه به برخورداری از ظرفیت‌های فراوان در بخش گردشگری، با برنامه‌ریزی درست می‌توان زمینه ورود 15 میلیون گردشگر خارجی در سال را به کشور فراهم کرد. 
 به گزارش «وطن‌امروز»، صنعت گردشگری در ایران از ظرفیت‌های بسیار بالایی برای رشد و گسترش برخوردار است؛ آنطور که سازمان جهانی گردشگری اعلام کرده است ایران رتبه دهم جاذبه‌های باستانی و تاریخی و رتبه پنجم جاذبه‌های طبیعی را در جهان داراست. کارشناسان نیز معتقدند چنانچه زیرساخت‌های صنعت گردشگری متناسب با ظرفیت‌های موجود مهیا شود، براحتی می‌توان صنعت گردشگری را از حیث ارزآوری جایگزین صنعت نفت کرد، چرا که ایران از مزیت‌هایی بالایی چون آثار تاریخی کهن، بناهای کم‌نظیر، اماکن تفریحی زیبا، در کنار آب و هوای 4 فصل برخوردار است که آن را در بین سایر کشورهای جهان شاخص کرده است. 
به نظر کارشناسان، صنعت گردشگری از توسعه‌ای که شایسته آن است برخوردار نبوده که از دلایل آن می‌توان به آماده نبودن بسترهای اقتصادی مناسب در ایران برای جذب سرمایه‌ خارجی اشاره کرد.
رئیس‌جمهور دیروز در جمع مدیران وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: رونق صنعت گردشگری، اقتصاد گردشگری را فعال می‌کند و در کنار گردش مالی قابل توجه و ظرفیت‌های فراوان برای ایجاد اشتغال، بار فرهنگی عظیمی نیز دارد. حجت‌الاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی در ادامه فرآیند نظارت ستادی بر دستگاه‌های اجرایی دیروز به محل موزه ملی ایران رفت و در جمع وزیر و مدیران وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، ضمن استماع گزارش عملکرد یک‌‌ساله این مجموعه، رهنمودهایی برای ارتقای کیفی و کمی عملکرد این وزارتخانه ارائه کرد. وی در این جلسه با تاکید بر وجود ظرفیت‌های فراوان برای رسیدن عدد گردشگران خارجی به ۱۵ میلیون نفر در سال، اظهار داشت: گردشگری خانواده‌محور، لغو روادید گردشگری با کشورهای هدف، تسهیل و حمایت از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در بخش گردشگری با اعطای تسهیلات و امکانات، از جمله اقدامات لازم برای توسعه و رونق گردشگری است. 
وی با تاکید بر لزوم اصلاح روند و فرآیند سرمایه‌گذاری در گردشگری، از مسؤولان گردشگری خواست در حمایت از متقاضیان فعالیت در این بخش، به اعطای مجوز بسنده نکرده، بلکه با رفع موانع تا رسیدن به نقطه بهره‌برداری از آنان حمایت کنند. 
رئیسی توانمندی‌های کشور در حوزه‌های سلامت، کارخانه‌های عظیم و منحصربه‌فرد در صنایع بزرگ و همچنین وجود مناطق خاص جغرافیایی مثل جزایر هرمز، آشوراده و سواحل مکران را دارای ظرفیت‌های بسیار مناسب برای ایجاد مناطق ویژه گردشگری و طبیعت‌گردی دانست و خاطرنشان کرد: مردم از این دولت انتظار انجام یک کار معمولی ندارند، بلکه انتظار دارند با استفاده از همه تجربیات پیشین، یک حرکت جهشی انجام شود تا اقتصاد گردشگری جهش‌ یافته و یاریگر دیگر بخش‌های اقتصادی نیز باشد. 
رئیس‌جمهور در ادامه گفت: تداوم حیات و اثربخشی آثار فرهنگی و تاریخی در گرو بهره‌برداری صحیح و شایسته از این آثار و امکان بازدید و استفاده مردم از آنهاست. 
وی با اشاره به 3 مأموریت مهم این وزارتخانه در حوزه‌های میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، گفت: بخش میراث فرهنگی وظایف مهمی در زمینه شناسایی، ثبت، مرمت و نگهداری، تعیین حریم آثار و معرفی و بهره‌برداری از مواریث فرهنگی و تاریخی دارد. 
رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه اگر از آثار فرهنگی بهره‌برداری نشود، این آثار دچار میرایی خواهند شد، افزود: تداوم حیات و اثربخشی آثار فرهنگی و تاریخی در گرو بهره‌برداری صحیح و شایسته از این آثار و امکان بازدید و استفاده مردم از آنهاست. 
 
* تعیین حریم آثار فرهنگی باعث اختلال در کسب‌وکار و معاش مردم نشود
رئیسی موضوع مهم دیگر در مأموریت‌های بخش میراث فرهنگی را تعیین حریم عنوان کرد و اظهار داشت: تعیین حریم آثار فرهنگی و تاریخی بسیار مهم و حساس است اما باید مراقب بود که تعیین این حریم، اختلالی در کسب‌وکار و معاش مردم ایجاد نکند. 
وی در ادامه با اشاره به اهمیت موضوع حفاظت از آثار و اماکن فرهنگی و تاریخی، جذب مشارکت‌های مردمی و میدان دادن به بخش خصوصی تحت نظارت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را راهی مناسب برای جبران کمبود نیرو در این بخش دانست. 
رئیس‌جمهور با تأیید برنامه وزارت میراث فرهنگی برای توسعه موزه‌ها به عدد هزار، گفت: این اقدام باعث می‌شود آثار کشف شده تاریخی و فرهنگی که نمادهای تاریخ و تمدن غنی و کهن ملت ایران هستند، به جای ماندن در انبارها، در معرض دید مردم و بویژه نسل جوان باشند. 
رئیسی یکی دیگر از موضوعات مهم در بخش میراث فرهنگی را معرفی مواریث فرهنگی و تاریخی دانست و گفت: مردم و نسل جوان را با به کارگیری راهنمایان مطلع با روایت‌های شوق‌آفرین و افتخارآمیز از میراث فرهنگی با تاریخ غنی و دیرین کشور آشنا کنید تا مفاهیم عالی فرهنگی به این شکل منتقل و باعث آثار فرهنگی ارزنده شود. 
 
* برای قدر نهادن به هنر و مهارت فعالان صنایع دستی مدارکی تهیه و به آنان اعطا شود
رئیس‌جمهور در ادامه به مأموریت‌های بخش صنایع دستی این وزارتخانه اشاره کرد و با تاکید بر شعار «هر خانه یک کارگاه» گفت: بنا بر گزارش‌ها بیش از ۷۰ درصد فعالان بخش صنایع دستی را بانوان تشکیل می‌دهند که جمع زیادی از آنان سرپرست خانوار نیز هستند. در وهله اول شایسته است در ازای میزان مهارت و هنر آنان مدارکی تعیین، تهیه و به آنان اعطا شود تا به نوعی هنر و مهارت ایشان قدر نهاده شود. 
رئیسی همچنین برنامه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برای رساندن تعداد بازارچه‌های صنایع دستی از ۵۰۰ بازار فعلی به هزار بازار را هدف‌گذاری شایسته‌ای توصیف کرد و افزود: استانداری‌ها و شهرداری‌ها برای ایجاد بازار، پرداخت تسهیلات و تحت پوشش بیمه قرار دادن فعالان صنایع دستی اقدامات لازم را به عمل آورند و توأمان برای بازاریابی داخلی و خارجی این محصولات تلاش کنند. 
وی با تاکید بر اینکه همه دستگاه‌های کشور موظفند برای هدیه دادن، صنایع دستی هنرمندان ایرانی را در اولویت قرار دهند، اظهار داشت: به شرکت‌های دانش‌بنیان برای فناوری پایه شدن بخش‌های مختلف وزارتخانه از جمله صنایع دستی میدان عمل دهید. تلفیق صنایع دستی با دستاوردهای علمی و دانش‌بنیان می‌تواند به ماندگارتر و ارزشمندتر شدن صنایع دستی کمک کند. 
رئیس‌جمهور در ابتدای سخنان خود با تبریک هفته گردشگری و قدردانی از زحمات تلاش‌گران این بخش گفت: با توجه به اینکه بخش گردشگری یکی از بخش‌هایی بود که از شیوع کرونا بیشترین آسیب را دید، لازم است حالا و پس از مهار شیوع این بیماری به شکلی شایسته مورد حمایت قرار گیرد تا خسارات آن جبران شود. 
رئیسی در ابتدای ورود خود به مجموعه موزه ملی ایران، از بخش‌های مختلف این موزه بازدید کرد. 
پیش از سخنان رئیس‌جمهور نیز وزیر و ۴ تن از معاونان وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در سخنانی به تشریح عملکرد یک‌ساله مجموعه خود پرداختند.

Page Generated in 0/0062 sec