printlogo


کد خبر: 254945تاریخ: 1401/7/20 00:00
گفت‌وگوی «وطن امروز» با کارگردان فیلمی که رهبر انقلاب از عواملش تقدیر کردند
مستطیل سبزی که قرمز شد

گروه فرهنگ وهنر: قدردانی رهبر انقلاب از ساخت فیلم «مستطیل سبز» در دومین کنگره شهدای ورزشکار، کافی بود تا عوامل آن جوایز بین‌المللی فیلم را به ایشان تقدیم کنند. 
به گزارش «وطن‌امروز»، دومین کنگره شهدای ورزشکار دوشنبه هفته جاری در حالی برگزار شد که حدود یک ماه پیش عوامل این کنگره و خانواده شهدای ورزشکار با رهبر انقلاب دیدار داشتند. در این دیدار، حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای از دست‌اندرکاران فیلم «مستطیل قرمز» قدردانی کردند. «مستطیل قرمز» فیلمی سینمایی به کارگردانی حسن و حسین صیدخانی و تهیه‌کنندگی مرحوم علیرضا سجادپور است که در آن، حادثه بمباران زمین فوتبال منطقه چوار از استان ایلام در سال ۶۵ توسط جنگنده‌های عراقی روایت می‌شود. این فیلم که سال ۹۵ مقابل دوربین رفته بود، توانست مدال بلورین و لوح زرین جشنواره سینمایی میلان ایتالیا را از آن خود کند. 
حالا با گذشت 2 روز از برگزاری کنگره شهدای ورزشکار، حسن صیدخانی یکی از کارگردانان این فیلم سینمایی که در دیدار رهبر انقلاب هم حضور داشت، درباره این دیدار به مهر گفته است: برای خود ما بسیار ارزشمند و جالب بود که حضرت آقا نگاه ویژه‌ای به فیلم «مستطیل قرمز» داشتند و اینگونه به آن اشاره کردند. ما هم در همین دیدار و با افتخار مدال بلورین و لوح زرینی را که در جشنواره ایتالیا برای این فیلم دریافت کرده بودیم خدمت مقام معظم رهبری تقدیم کردیم. شکر خدا ایشان هم این هدیه را از ما پذیرفتند و فیلم را هم مورد تفقد ویژه خود قرار دادند. وی همچنین خاطرنشان کرد: حضرت آقا همواره به سوژه‌هایی از این دست توجه خاص داشته‌اند و تأکیدشان هم بر ادامه روند تولید اینگونه آثار بوده که ان‌شاءالله در آینده ساخته و بیشتر هم مورد توجه قرار بگیرد. 
به بهانه این قدردانی رهبری، به گفت‌وگو با حسین صیدخانی یکی از کارگردانان این فیلم سینمایی پرداختیم و فعالیت‌های حوزه ورزشی دفاع‌مقدس تا به امروز را ارزیابی کردیم.
***
* با توجه به تجربیات‌تان در حوزه ورزشی دفاع‌مقدس، به نظر شما چقدر در این حوزه پیش رفته‌ایم و در حال حاضر کجای این مسیر قرار داریم؟
شواهد نشان می‌دهد متاسفانه در این حوزه آثار کمی داریم. فیلم «مستطیل قرمز» نخستین فیلم سینمایی است که در استان ایلام در این ژانر کار شده و متاسفانه مسؤولان امر در زمان تولید، اولویتی برای آن قائل نبودند و این سبب شد روند تولید به سختی پیش برود. اولویت نبودن این حوزه شاید علت همین انگشت‌شماری آثار باشد و برای آنکه در این مسیر بدرستی حرکت کنیم، ابتدا باید اولویت‌های‌مان را تغییر دهیم.
 
* از بینندگان فیلم چه بازخوردی گرفتید؟
ما به غیر از اکران عمومی فیلم که در سراسر کشور انجام شد، اکران‌های منطقه‌ای دیگری را نیز به طور ویژه پیگیری کردیم و وجه تشابه همه این اکران‌ها، رضایت مخاطبان بود؛ هنگامی که از سالن سینما خارج می‌شدند. ما سعی کردیم برای بیشتر دیده شدن این فیلم، منطقه به منطقه و روستا به روستا برویم و فیلم را به نمایش بگذاریم، حتی در مناطقی که فاقد سینما بودند، خودمان با بردن امکانات لازم فیلم را اکران کردیم. استقبال بالایی که در همه این موارد از فیلم می‌شد، نشان‌‌دهنده این بود که مردم نه تنها با این فضا غریبه نیستند بلکه واقعه چوار و مظلومیت شهدای چوار، برای‌شان بسیار حائز اهمیت است.
 
* این اکران‌های منطقه‌ای در چه استان‌هایی انجام شده است؟
ما به طور ویژه فیلم را در استان ایلام اکران کردیم و شاهد استقبالی باورنکردنی بودیم. در شهرهای مشهد، اصفهان، بندرعباس و بوشهر هم فیلم را به نمایش گذاشتیم و بازخوردهای خوبی گرفتیم. قرار است در آینده‌ای نزدیک در کردستان و کرمان هم نمایش «مستطیل قرمز» را داشته باشیم که امیدواریم آنجا هم استقبال خوبی را شاهد باشیم. حتی در عرصه بین‌المللی هم بازخورد مخاطبان فراتر از حد انتظار بود و به خاطر دارم در یکی از اکران‌های بین‌المللی، وقتی فیلم تمام شد نمایندگان کشورها که به تماشای فیلم آمده بودند، سالن را با بغض ترک کردند.
 
* دلیل این استقبال خوب از سوی مخاطبان را چه می‌دانید؟
به نظرم مظلومیت شهدای «چوار» موضوعی است که برای همگان، فارغ از هر فرهنگی جالب و حس‌برانگیز است. ما می‌بینیم که هنگام جنگ‌های داخلی نیجریه، برای یک مسابقه فوتبال آتش‌بس موقت اعلام می‌شود اما اتفاقی که در چوار افتاد، سرتاسر مظلومیت این شهدا را می‌رساند. همانطور که در فیلم هم به تصویر کشیده‌ایم، به گفته شاهدان عینی واقعه، هواپیما در حال عبور بوده که با دیدن زمین فوتبال و بازیکنان حاضر در آن، بازمی‌گردد و مستطیل سبز را تبدیل به مستطیل قرمز می‌کند و این قضیه نشان می‌دهد این واقعه، اتفاقی نبوده است و اینجاست که مظلومیت این شهدا بیشتر به چشم می‌آید. به قدری این مظلومیت عمیق است که در اکران بندرعباس، چند تن از بینندگان پس از تماشای فیلم می‌گفتند ما علاقه‌مند شدیم به ایلام بیاییم و چوار و آن زمین فوتبال را از نزدیک ببینیم.
 
* ساخت «مستطیل قرمز» و پرداختن به واقعه چوار، دغدغه شخصی‌تان بود یا اینکه پیشنهادی برای ساخت فیلم دریافت کردید؟
 ما از کودکی با این واقعه بزرگ شدیم و خیلی از بازمانده‌ها را از نزدیک می‌شناختیم. همیشه دوست داشتیم شرایطی پیش بیاید که در نخستین اثر سینمایی‌مان به این حادثه بپردازیم.

Page Generated in 0/0079 sec