نخستوزیر رژیم صهیونیستی از پذیرش طرح نهایی برای ترسیم مرزهای دریایی با لبنان خبر داد
گروه بینالملل: شبکه خبری الجزیره به نقل از مقامات اسرائیلی اعلام کرد یائیر لاپید، نخستوزیر رژیم صهیونیستی توافق ترسیم خطوط دریایی با لبنان را که با میانجیگری آمریکا انجام شد پذیرفته است که به اعتقاد لبنانیها پیروزی بزرگی برای مقاومت لبنان و مردم این کشور خواهد بود.
الیاس بوصعب، نایب رئیس مجلس لبنان و مذاکرهکننده ارشد این کشور در بحث ترسیم خطوط دریایی با رژیم صهیونیستی از توافق نهایی بر سر این موضوع با اسرائیل خبر داد. نایبرئیس پارلمان لبنان با بیان اینکه کشورش به تمام مطالبات خود در پیشنویس پیشنهادی آمریکا درباره ترسیم مرزهای دریایی بین لبنان و فلسطین اشغالی دست یافت، تاکید کرد این پیشنویس پیشنهادی به معنای یک توافقنامه یا معاهده با رژیم صهیونیستی نیست. وی گفت: آموس هوکشتاین، میانجی آمریکایی به راهحل و تفاهمی رسید که هر ۲ طرف لبنانی و صهیونیست را راضی میکند. بوصعب با بیان اینکه بررسی پیشنهاد آمریکا در پرونده ترسیم مرزهای دریایی بر عهده رئیسجمهور لبنان است، تاکید کرد: پیشنهاد آمریکا برای ترسیم مرز دریایی یک توافقنامه یا معاهده با اسرائیل نیست. نایبرئیس پارلمان لبنان خاطرنشان کرد لبنان به تمام سهم خود از میدان گازی «قانا» دست یافت و تمام ملاحظات این کشور اجرا شد. بوصعب تاکید کرد پذیرش نهایی پیشنهاد آمریکا به تصمیم رئیسجمهور، نخستوزیر و رئیس پارلمان لبنان بازمیگردد.
پیش از این جبران باسیل، رهبر جریان آزاد ملی لبنان در گفتوگو با شبکه تلویزیونی «البیسی» لبنان گفته بود: «حزبالله معادله قدرت را در پرونده ترسیم مرزها به رژیم اسرائیل تحمیل کرد و کشور لبنان در مساله ترسیم مرزهای دریایی به مطالبات خود دست یافت و اکنون تنها یک گام مانده است. جایگزین توافق، جنگ خواهد بود».
«یائیر لاپید» نخستوزیر رژیم موقت صهیونیستی دیروز (سهشنبه) از پذیرش طرح نهایی آمریکا برای ترسیم مرزهای دریایی با لبنان خبر داد. به نوشته الجزیره، او گفت که کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی امروز برای تصویب توافق ترسیم مرزهای آبی با لبنان جلسه خواهد داشت.
لاپید این توافق را یک پیروزی تاریخی(!) برای رژیم صهیونیستی خواند و گفت که این توافق همه خواستههای امنیتی و اقتصادی این رژیم را برآورده میکند. خبرگزاری رویترز نیز به نقل از یک مقام صهیونیست نوشت رژیم اسرائیل طی 3 هفته آتی موافقت نهایی خود را درباره طرح توافق با لبنان اعلام خواهد کرد. همزمان «ایال حولاتا» رئیس شورای امنیت قومی رژیم اسرائیل نیز به رسانهها گفت: «همه درخواستهای اسرائیل در مذاکرات ترسیم مرزهای دریایی برآورده شده و ما در مسیر امضای یک توافق تاریخی با لبنان هستیم». او همچنین گفت که برخی درخواستهای رژیم صهیونیستی تغییر یافته یا تعدیل شده اما منافع امنیتی این رژیم تأمین شده است.
همزمان با اظهارات مقامات صهیونیست، به نظر میرسد مسؤولان لبنانی نیز از پیشنویس نهایی آمریکا رضایت دارند. دفتر ریاستجمهوری لبنان، دیروز (سهشنبه ۱۱ اکتبر) با انتشار بیانیهای درباره پیشنویس نهایی ترسیم مرزهای دریایی با رژیم صهیونیستی به میانجیگری آمریکا موضعگیری کرد و گفت نسخه رسمی، نهایی و اصلاح شده ارائه شده از سوی «آموس هوکشتاین» میانجی آمریکایی درباره توافق ترسیم مرزهای دریایی در جنوب را از «الیاس بوصعب» نایب رئیس پارلمان دریافت کرده است. «نسخه نهایی این پیشنهاد، برای لبنان رضایتبخش است، خواستههای آن را برآورده و از حقوق آن در ثروت طبیعی محافظت میکند». با تمام این تفاسیر، بومصعب تأکید کرد: «پیشنهاد آمریکا برای تعیین مرزهای دریایی یک توافق یا معاهده با رژیم صهیونیستی نیست».
میشل عون نیز گفت: «این توافق به معنای هیچگونه شراکتی با اسرائیل نیست، زیرا لبنان آن را به عنوان یک کشور به رسمیت نمیشناسد و رسما آن را دشمن میداند». در روزهای اخیر در شرایطی که به نظر میرسید توافق با شکست مواجه شده است مقامات امنیتی و نظامی صهیونیستی از احتمال وقوع درگیری با حزبالله لبنان خبر داده و اعلام آمادهباش کرده بودند. دستگاههای حفاری و استخراج در میدان گازی «کاریش» نیز آماده بهرهبرداری بود اما به نوشته وبگاه رأی الیوم، تلآویو روز گذشته از «آموس هوکشتاین» میانجی آمریکایی پرونده ترسیم مرزها خواسته بود به لبنان اطلاع دهد «امروز از میدان کاریش گاز استخراج نخواهد کرد و تلآویو میخواهد به دبیرکل حزبالله این پیام را بدهد که جنگ نمیخواهد».
در همین زمینه بسیاری از کارشناسان سیاسی اعتقاد دارند مقاومت لبنان و تهدیدهای سیدحسن نصرالله دلیل اصلی این توافق برای لبنان است. «امیر آویوی» یکی از ژنرالهای ذخیره رژیم صهیونیستی بهعنوان مدیر «مجمع امنیت اسرائیل» به صف مخالفان توافق ترسیم مرزهای آبی با لبنان پیوسته و رضایت دادن تلآویو به آن را نشانه ضعف و شکست دانسته است. طبق گزارش پایگاه خبری «روسیا الیوم»، آویوی ضمن حمله به توافقی که بیروت و تلآویو برای ترسیم مرزهای آبی به آن دست یافتند، گفت: «حزبالله، اسرائیل را به زانو درآورد و تحت سلطه خود گرفت». ژنرال اسرائیلی در ادامه افزود: «ما در اینجا شاهد یک رخداد تاریخی خطرناک هستیم که در آن حزبالله ما را تهدید میکند و از سوی دیگر ما خیلی سریع مواضعی را که قبل از انتخابات لبنان اعلام میکردیم، پس گرفتیم».
همزمان شبکه قطری «العربی» در گزارشی به نقل از منابع مطلع اعلام کرد تدارکات و مقدمات برای امضای رسمی توافقنامه ترسیم مرزهای دریایی بین لبنان و رژیم صهیونیستی در حال انجام است. العربی همچنین اعلام کرد: «پیشبینی میشود امضای رسمی توافق مذکور بیستم اکتبر (۲۸ مهر) در منطقه مرزی «رأس الناقوره» انجام شود».
در همین رابطه نجیب میقاتی، نخستوزیر مکلف لبنان اعلام کرده است بعد از امضای توافق باید سریعا کار برداشت نفت و گاز انجام شود. به نوشته پایگاه خبری شبکه «النشره»، میقاتی و «ولید فیاض» وزیر انرژی لبنان دیروز (سهشنبه ۱۱ اکتبر) در نشست با یک هیأت بلندپایه از شرکت فرانسوی توتال، از آنها خواستند فورا پس از امضای توافق ترسیم مرزهای دریایی با رژیم صهیونیستی، اقدامات اجرایی برای حفاری در آبهای لبنان را آغاز کنند. بر اساس این گزارش، رئیس هیأت مدیره، مدیر شرکت و مدیر حفاریهای نفتی و استخراج شرکت توتال در این نشست حضور داشتند. فیاض نیز پس از این نشست، آن را مثبت ارزیابی کرد و گفت: انشاءالله این پرونده به نتیجه مثبت خود خواهد رسید. وی با اشاره به زمانبر بودن موضوع ترسیم مرزها و تعهد کلی همزمان به توتال و کنسرسیوم برای شروع کار اکتشاف و تدارک مسائل مهندسی و لجستیکی، تاکید کرد: «کار روی این موضوع به طور جدی صورت میگیرد و این همان چیزی است که توتال به ما وعده داده است و این یک نکته بسیار مثبت برای لبنان است و اجازه خواهد داد کشوری در نقشه نفتی منطقه مدیترانه باشد». فیاض افزود: «امور لجستیکی زمانبر است اما فورا کارها آغاز خواهد شد و شرکت توتال این امر را جدی میگیرد و در برخورد با آن نباید منفینگری کرد».
در مجموع اگر توافق ترسیم خطوط دریایی لبنان با رژیم صهیونیستی به فرجام نهایی برسد چند ویژگی مهم دارد.
ابتدا اینکه مقاومت لبنان نشان داد به جای دیپلماسی خواهشمندانه در مقابل اسرائیل و آمریکا میتوان با یک دیپلماسی تهاجمی و مقاومتی به صورت فعالانه مقابل تجاوزهای رژیم صهیونیستی ایستاد.
دوم، حزبالله لبنان با ایستادگی محکم مقابل زیادهخواهیهای اسرائیل توانست لبنان را به منافع گازی و نفتی برساند.
سوم، اگر استخراج نفت و گاز با سرعت انجام شود، لبنان از مشکلات عدیده سوخت نجات مییابد که گام بلندی در حل معضلات اقتصادی مردم لبنان خواهد بود و دست مقاومت برای فعالیتهای سیاسی در این کشور بازتر است و دیگر پروژه جنگ رسانهای و ادراکی علیه مقاومت به شکست کشیده خواهد شد.