printlogo


کد خبر: 254948تاریخ: 1401/7/20 00:00
گزارش جدید آژانس: ایران در حال توسعه توانمندی‌هایش برای غنی‌سازی با سانتریفیوژهای پیشرفته در نطنز و فردو است
حالا نوبت ایران است
سانتریفیوژها به ۲ سایت زیرزمینی نطنز و فردو اضافه و احتمالا برای تاب‌آوری یک بمباران هوایی بالقوه طراحی شده‌اند

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در تازه‌ترین گزارش محرمانه خود درباره برنامه هسته‌ای کشورمان اعلام کرد ایران در حال توسعه توانمندی‌هایش برای غنی‌سازی با سانتریفیوژهای پیشرفته در تأسیسات زیرزمینی نطنز است. خبرگزاری رویترز در این زمینه مدعی افزایش سانتریفیوژهای پیشرفته ایران در روند غنی‌سازی شده و نوشته این سانتریفیوژها بسیار کارآمدتر از نسل اول هستند. طبق ادعای رویترز: «این سانتریفیوژها به ۲ سایت زیرزمینی نطنز و فردو اضافه شده و احتمالا برای تاب‌آوری یک بمباران هوایی بالقوه طراحی شده‌اند».
این گزارش علاوه بر اینکه بشدت برای ایالات متحده نگران‌کننده خواهد بود، در شطرنج سیاسی تهران- واشنگتن پاسخ عینی به تحرک‌های نسنجیده اخیر آمریکا در اظهارات و اقدامات مداخله‌جویانه و تحریک‌آمیزش نسبت به امور داخلی ایران در خلال حوادث اخیر است. دولت آمریکا طی هفته‌های گذشته با سوءاستفاده از برخی آشوب‌ها در ایران و ادراک نادرست از اتفاقات اخیر، تلاش کرد با وضع تحریم‌هایی، تهران را در موضع ضعف قرار دهد تا به این بهانه و به زعم خود میوه آن را بچیند. دولت بایدن 2 هفته قبل ۱۰ شرکت را در ارتباط با فروش نفت ایران تحریم کرد، وزارت خزانه‌داری آمریکا در این راستا اعلام کرد تحریم‌های جدیدی را در ارتباط با ایران علیه 10 شرکت و یک نفتکش واقع در چین و امارات که متهم به دست داشتن در صادرات نفت ایران هستند وضع کرده است. این تحریم‌ها بر نهاد‌هایی که تجارت نفت را تسهیل می‌کنند تمرکز خواهد داشت و بخشی از طرح گسترده‌تر برای تشدید تحریم‌ها علیه ایران در هفته‌های آینده خواهد بود. آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد برای جلوگیری از فرار از تحریم‌ها توسط ایران، خزانه‌داری آمریکا 2 شرکت حمل‌ونقل و انبار ژانگو و کشتیرانی دبلیو اس واقع در چین را به لیست تحریم‌های خود اضافه کرد. وزیر خارجه آمریکا در ادامه بیانیه خود آورده است: در زمانی که ایران در حال تسریع برنامه هسته‌ای خود است، ما به تسریع اعمال تحریم‌ها علیه نفت خام و محصولات پتروشیمی ایران که ذیل برجام برداشته شده بودند، ادامه می‌دهیم. وی ادامه داد: این اقدامات با هدف محدود کردن شدید صادرات نفت و محصولات پتروشیمی به‌طور منظم ادامه خواهد یافت. بلینکن در ادامه هشدار داد که اگر دیگران نمی‌خواهند هدف تحریم‌های آمریکا قرار بگیرند، باید فورا به اینگونه تبادلات خاتمه بدهند. 
آمریکا پنجشنبه گذشته هم تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع کرد. وزارت خزانه‌داری آمریکا در این‌باره اعلام کرد اسامی چندین نفر از جمله وزیر ارتباطات و وزیر کشور را در فهرست تحریم‌ها قرار داده است. 
 افزون بر این تحریم‌ها، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در مصاحبه با رادیو ملی آمریکا «ان‌پی‌آر» اعلام کرد کشورش نمی‌تواند تضمین بدهد رئیس‌جمهور آینده ایالات متحده از برجام خارج نشود. 
«رابرت مالی» در گفت‌وگو با رادیو ملی آمریکا درباره مذاکرات هسته‌ای مدعی شد: یک توافق روی میز بود... و همه شرکت‌کنندگان دیگر در ماه مارس با آن موافق بودند و سپس در طول تابستان و بعد دوباره در آگوست. و هر بار ایران برخی درخواست‌ها و تقاضاهای جدید را که اغلب اوقات تقاضای غیرواقعی یا بی‌ربط به گفت‌وگوهای هسته‌ای بود، چیزی را که به آن ربطی نداشت، مطرح کرده است. مالی در واکنش به اظهارات حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران در مصاحبه با همین رسانه در اواخر سپتامبر که گفته بود ایران به دنبال تضمین عدم خروج دوباره آمریکا از توافق است، مدعی شد: از آغاز گفت‌وگوی غیرمستقیم حوالی مارس ۲۰۲۱ به آنها گفتیم نمی‌توانیم کاری را که رئیس‌جمهور بعدی می‌کند کنترل کنیم... توافق این بود... پس اگر این چیزی است که ایران روی آن اصرار دارد، گفت‌وگو فایده ندارد. 
نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در بخش دیگری از این مصاحبه در ادامه با حمایت واشنگتن از اغتشاشات در ایران، با اتخاذ موضعی مداخله‌جویانه گفت: چیزی که ایالات متحده می‌خواهد دولتی در ایران است که به حقوق اساسی مردمش احترام بگذارد. این سیاست تغییر رژیم نیست. سیاست حمایت از مردمی است که مسالمت‌جویانه اعتراض می‌کنند، زیرا می‌خواهند بتوانند روسری سر نکنند یا بتوانند به شکل عادی زندگی کنند اما با سیستمی ظالم مواجه می‌شوند... و می‌دانید ما می‌شنویم که مقامات ایران آمریکا، اسرائیل و دیگران را مقصر می‌دانند. نباید آنقدر به دور نگاه کنند. باید به نزدیک‌تر در خانه نگاه کنند. 
رابرت مالی اخیرا هم درباره تضمین‌های درخواستی تهران با تکرار آنچه در مصاحبه با رادیو ملی آمریکا بیان کرد، گفته بود: «اگر رئیس‌جمهور آینده آمریکا بار دیگر بی‌پروا تصمیم بگیرد به طور یکجانبه از توافق خارج شود، آن هم در زمانی که توافق موفقیت‌آمیز بود، هیچ کاری نمی‌توان برای جلوگیری از آن انجام داد».

Page Generated in 0/0136 sec