printlogo


کد خبر: 255025تاریخ: 1401/7/21 00:00
اخبار

بخشنامه بودجه ۱۴۰۲ ابلاغ شد
بخشنامه بودجه سال ۱۴۰۲ و پیوست‌های پنجگانه آن از سوی رئیس‌جمهوری اسلامی ایران ابلاغ شد. بخشنامه بودجه سال ۱۴۰۲ کشور 5 پیوست دارد که شامل برنامه زمان‌بندی تدوین لایحه، ضوابط مالی لایحه بودجه، دستورالعمل و فرم‌های بودجه دستگاه‌های اجرایی، دستورالعمل جامع بودجه‌ریزی مبتنی بر عملکرد و دستورالعمل بودجه شرکت‌های دولتی است. 
در قسمتی از مقدمه بخشنامه بودجه سال ۱۴۰۲ که به امضای سیدابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری اسلامی ایران رسیده، آمده است: «با اتکال به خداوند متعال و به استناد اسناد بالادست از جمله سیاست‌های کلی برنامه هفتم و اسناد آمایش سرزمین و سند تحول دولت مردمی و بر اساس آسیب‌شناسی و تحلیل شرایط اقتصادی کشور، رویکردهای کلان و خط مشی تدوین بودجه سال ۱۴۰۲ با مضمون اصلی «دستیابی به رشد باثبات اقتصادی، عدالت‌محوری و کارآمدسازی نظام حکمرانی» به شرح زیر ابلاغ می‌شود. ۲ شرط مهم برای موفقیت و حصول به اهداف، پایبندی و تعهد جمعی مدیران و کارکنان خدوم در تلاش مخلصانه برای تحقق آرمان‌های نظام اسلامی و هم‌گرایی و هم‌افزایی یکپارچه دستگاه‌های اجرایی در پیگیری تحقق برنامه‌های اقتصادی دولت است». 
همچنین در بخشنامه بودجه سال ۱۴۰۲ ضمن تحلیل شرایط اقتصاد کلان جهان و منطقه، رویکردها و سیاست‌های کلانی از جمله ایجاد ثبات اقتصادی، عدالت‌محوری، کارآمدسازی نظام حکمرانی و اصلاح ساختار بودجه، اجرای طرح‌های پیشران و مهم توسعه‌ای و اجرای سیاست‌های فعال بازار کار مدنظر قرار گرفته است. 
***
انتشار صورت‌های مالی ۴۰۰ شرکت غیربورسی
وزیر امور اقتصادی و دارایی در توئیتی در صفحه شخصی خود از انتشار صورت‌های مالی ۴۰۰ شرکت غیربورسی خبر داد.  سیداحسان خاندوزی نوشت: همانطور که وعده داده بودیم، پای شفافیت ایستادیم و صورت‌های مالی سال ۱۴۰۰ مربوط به قریب ۴۰۰ شرکت غیربورسی را منتشر کردیم تا مدیران دولتی و عمومی، چاره‌ای جز بهبود عملکرد نداشته باشند.  بر اساس این گزارش، پیش از این و در ابتدای خردادماه سال جاری، صورت‌های مالی حسابرسی شده ۱۳۲ شرکت تابعه نهادها و مؤسسات عمومی غیردولتی و نیز سازمان‌های مناطق آزاد تجاری- صنعتی و ویژه اقتصادی و شرکت‌های تابعه آنها و شرکت‌های تابعه بانک‌ها و بیمه‌های دولتی به همراه گزارش‌های حسابرس مستقل و بازرس قانونی مربوط که توسط سازمان حسابرسی رسیدگی و صادر شده بود، در سامانه کدال منتشر شد. 
***
خروج تارا از گردونه قرعه‌کشی به‌زودی
وزیر صنعت، معدن و تجارت (صمت) ضمن تاکید بر اهمیت موضوع واگذاری شرکت‌های خودروساز، از قیمت‌گذاری کامل این شرکت‌ها خبر داد و اعلام کرد که واگذاری خودروسازان در مرحله نهایی مذاکره با سازمان خصوصی‌سازی است. سیدرضا فاطمی‌امین با حضور در یک برنامه تلویزیونی، در رابطه با حذف قرعه‌کشی برای محصولات خودروسازان، اظهار کرد: محصولات سایپا به صورت کامل از فرآیند قرعه‌کشی خارج شده‌اند. در ایران‌خودرو محصول هایما خارج از گردونه قرعه‌کشی عرضه می‌شود و به‌زودی خودروی تارا نیز خارج می‌شود. به همین ترتیب برنامه افزایش تولید خودروسازان و آغاز واردات در کنار هم، عرضه و تقاضا را متعادل خواهد کرد؛ بنابراین تا پایان سال قرعه‌کشی‌ها برای خودرو حذف خواهد شد.  وزیر صنعت، معدن و تجارت در رابطه با آخرین وضعیت واگذاری خودروسازان گفت: طبق دستور رئیس‌جمهور مقرر شده بود واگذاری خودروسازها تا پایان شهریورماه تعیین‌تکلیف شود. امر واگذاری از اهمیت بالایی برخوردار است اما چنانچه واگذاری بدرستی انجام نشود، شرکت‌ها پس از چند سال، با انبوهی از بدهی، مجدد تحویل دولت داده خواهد شد. نمونه بارز آن شرکت هپکو است. 
***
رئیس سازمان توسعه تجارت عنوان کرد
حذف دلار از مبادلات بانکی کشورهای حاشیه دریای خزر
رئیس سازمان توسعه تجارت گفت: یکی از موضوعات مهم مطرح شده در همایش اقتصادی کشور‌های حاشیه دریای خزر، بحث استفاده از پول‌های ملی و سازوکار‌های بانکی مستقل از سوئیفت، دلار و یورو است. 
 علیرضا پیمان‌پاک، معاون وزیر صمت و رئیس سازمان توسعه تجارت در گفت‌وگو با برنامه رادیویی رهیافت درباره پیشنهادات کاربردی ایران در دومین همایش اقتصادی کشور‌های ساحلی دریای خزر، گفت: یکی از استراتژی‌ها و راهبرد‌های دولت سیزدهم، توجه به ظرفیت‌های اقتصادی و تجاری است که شاید در دوره‌های قبل توجه کاملی به آنها نشده است. بحث بهره‌مندی از ظرفیت‌های خوب و مطلوب کشور‌های همسایه ایران و کشور‌های منطقه بویژه در حوزه‌های اوراسیا، آفریقا، شرق آسیا و آمریکای لاتین و... در برنامه‌های‌مان قرار دارد که در گذشته با تکیه بر برجام یا عدم توافق برجام، می‌توانستند از آنها استفاده کنند که این اتفاق نیفتاد.  وی اضافه کرد: متاسفانه برخی از این حوزه‌ها کمتر مورد توجه قرار گرفته یا معطل توافقات مانده بود که یکی از این حوزه‌ها و فرصت‌های بسیار مطلوب، ظرفیت کشور‌های شمالی ایران در حوزه‌های آسیای میانه، اوراسیا یا کشور‌های حاشیه دریای خزر است. اگر این کشور‌ها را با همدیگر جمع کنیم، حوزه تجاری وارداتی بیش از ۵۰۰ میلیارد دلار را پیش روی کشورمان قرار می‌دهد، پس باید از این فرصت مناسب  بخوبی استفاده و برای آنها برنامه‌ریزی منطقی انجام دهیم. رئیس سازمان توسعه تجارت با اشاره به اینکه یکی از بحث‌های مهم، حضور فعالانه ایران در این اتحادیه‌ها و پیوند‌های منطقه‌ای است که در این بین بحث اوراسیا به‌ صورت جدی دنبال می‌شود، افزود: در دولت سیزدهم، بحث تجارت آزاد با اوراسیا به ‌عنوان یکی از موضوعات بسیار مهم مورد توجه قرار گرفته است.

Page Generated in 0/0060 sec