printlogo


کد خبر: 255060تاریخ: 1401/7/23 00:00
گزارش «وطن امروز» از علل شیوع زودهنگام آنفلوآنزا و بیم طغیان آن همراه با کرونا در ماه‌های آینده
کرونای وحشی رام شد
رئیس اورژانس بیمارستان سینا در گفت‌و‌گو با «وطن امروز»: شیوع گسترده سرماخوردگی‌ها بیانگر تضعیف کروناست

اسدالله خسروی: موج هفتم بیماری «کووید-19» در کشور فروکش کرده است اما با توجه به ورود به ماه‌های سرد سال احتمال طغیان آنفلوآنزا همراه با کرونا در صورت کاهش پروتکل‌های بهداشتی وجود دارد. 
 به گزارش «وطن‌امروز» با شیوع بیماری مرگبار کرونا و در پی آن رعایت سفت و سخت پروتکل‌های بهداشتی طی حدود ۳ سال گذشته، خوشبختانه سایر بیماری‌های ویروسی چون آنفلوآنزا و سرماخوردگی در این مدت خیلی نمایان نبودند اما اکنون با سیر نزولی کرونا متاسفانه رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی نیز افت شدیدی داشته، به شکلی که مطابق گزارش‌های موجود دوسوم مردم در اماکن عمومی از ماسک استفاده نمی‌کنند. این روزها مراجعه به مراکز درمانی به دلیل ابتلا به سرماخوردگی شدید و آنفلوآنزا زیاد شده است؛ آن هم در شرایطی که هنوز به فصل سرد سال نرسیده‌ایم. کارشناسان بهداشت معتقدند سهل‌انگاری و کم‌توجهی مردم به رعایت پروتکل‌های بهداشتی باعث شده است جامعه با شیوع آنفلوآنزا مواجه شود که بیشتر هم در مدارس و میان دانش‌آموزان به چشم می‌خورد. 
در همین باره رئیس اورژانس بیمارستان سینا در گفت‌وگو با «وطن‌امروز» از مراجعه بالای بیمارانی با علائم سرماخوردگی و بعضا آنفلوآنزا خبر می‌دهد. حسین کرمانپور با بیان اینکه البته همین سرماخوردگی‌ها بیانگر آن است که کرونا تا حدودی تضعیف شده یا احتمالا خود را در قالب سرماخوردگی نشان می‌دهد، افزود: دیگر از کرونای وحشی خبری نیست و این بیماری رام و اهلی شده است. 
وی خاطرنشان کرد: جامعه طی 3 سال گذشته آموزه‌های خاصی برای مقابله با کرونا کسب کرده است که تنها راه رهایی از این بیماری علاوه بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی، واکسیناسیون است. این موضوع هر چند کمک می‌کند تا سایر بیماری‌های ویروسی شیوع پیدا نکند اما چنانچه نسبت به خودمراقبتی‌ها در فصول سرد سال بی‌توجه شویم، بی‌تردید سرماخوردگی، آنفلوآنزا و احتمالا کرونا در پاییز و زمستان تهدید‌کننده سلامت کشور خواهد شد. 
کرمانپور افزود: شیوع بیماری آنفلوآنزا معمولا از اواسط آبان تا اوسط دی‌ماه است اما این ویروس هم‌اکنون در خیلی از استان‌ها بویژه استان‌های سردسیر زودهنگام شیوع پیدا کرده است. وی ادامه داد: به احتمال فراوان موج آنفلوآنزا در فصل زمستان در کشور زیاد می‌شود؛ این بیماری از مدارس و دانشگاه‌ها و اماکن عمومی به کل کشور سرایت می‌کند که مردم برای رهایی از آن باید علاوه بر رعایت پروتکل‌ها در صورت امکان واکسن آن را تزریق کنند. 
 
* احتمال همزمانی «کووید-۱۹» و آنفلوآنزا
همچنین مدیر گروه بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم‌پزشکی تهران با اشاره به وضعیت «کووید-۱۹» در کشور و احتمال همزمانی شیوع کرونا و آنفلوآنزا در پاییز و زمستان گفت: باید بدانیم به هر حال این ویروس‌ها وجود دارند و یکسری رعایت‌ها باید انجام و تبدیل به فرهنگ عامه شود که البته تا حدی این اتفاق افتاده است. دکتر حمید عمادی درباره وضعیت کرونا در کشور و همچنین احتمال طغیان همزمان کرونا و آنفلوآنزا در فصل سرما گفت: باید توجه کرد که برخلاف تصور عمومی بیماری «کووید-۱۹» تمام نشده است بلکه به صورت خفیفی درآمده که بسیار هم مسری است. به این معنا که در حال حاضر با یک بیماری بسیار خفیف اما در عین حال بسیار مسری مانند سرماخوردگی مواجهیم. بنابراین می‌توان گفت ویروس در سیر خودش تکامل یافت و هرچه گذشت بیماری ناشی از کرونا خفیف‌تر اما مسری‌تر شد. وی با بیان اینکه در حال حاضر میزان سرایت‌پذیری کرونا خیلی بیشتر است اما بیماری خفیف است و میزبانش را نمی‌کشد، گفت: در حال حاضر «کووید-۱۹» به این صورت ادامه حیات می‌دهد. باید توجه کرد که ممکن است ویروس مجددا جهش‌هایی پیدا کند که بیماری‌زایی آن و کشندگی‌اش بیشتر شود و این احتمال وجود دارد، زیرا بیماری تمام نشده و ما همیشه با این خطر مواجهیم که با عود کووید روبه‌رو شویم. عمادی ادامه داد: از طرفی هر ساله با شروع فصل سرما، تعداد زیادی بیماری‌های تنفسی اعم از سرماخوردگی، آنفلوآنزا و... داشتیم. طی 3-2 سال گذشته مردم به دلیل ترس از «کووید-۱۹» رعایت کرده و ماسک می‌زدند و در نتیجه عفونت‌های تنفسی از جمله آنفلوآنزا شایع نشد اما امسال که تقریبا مردم ماسک‌های‌شان را برداشته‌اند و ملاحظاتی که طی یکی، دو سال گذشته بود، کمتر شده، طبیعتا انتظار می‌رود عفونت‌های تنفسی دیگر از جمله آنفلوآنزا را هم داشته باشیم. وی با بیان اینکه بنابراین در پاییز و زمستان امسال با 2 احتمال مواجهیم، گفت: هم احتمال دارد که آنفلوآنزا شایع شود و هم این احتمال وجود دارد که کووید مجددا جهش پیدا کند و در عین حال ممکن است این 2 احتمال به صورت همزمان بوده و همزمان این ۲ ویروس را داشته باشیم. هر چند که واقعا امیدواریم چنین اتفاقی رخ ندهد اما احتمال آن وجود دارد. عمادی با اشاره به اقداماتی که باید در این شرایط و برای پیشگیری از ابتلا به کووید و آنفلوآنزا انجام شود، گفت: یک زمانی برای کووید هیچ واکسنی نداشتیم، البته واکسن‌هایی هم که اکنون در دنیا وجود دارد، بخوبی اُمیکرون را پوشش نمی‌دهد و اُمیکرون مقدار زیادی خاصیت واکسن‌گریزی هم دارد. با این حال بهتر است مردم واکسن‌های یادآور کووید را تزریق کنند، زیرا ممکن است سوش جدیدی پدید آید که واکسن روی آن اثرگذار باشد. وی با بیان اینکه در عین حال واکسن آنفلوآنزا هم در بازار است و مردم می‌توانند آن را تهیه کنند، گفت: بویژه افراد در معرض خطر که بیماری آنفلوآنزا در آنها می‌تواند شدید و کشنده باشد، باید واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند. افرادی مانند مبتلایان به بیماری‌های زمینه‌ای، سالمندان، افراد مبتلا به نقص ایمنی، بیماری قلبی، کلیوی و... واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند. 
عمادی با بیان اینکه تزریق واکسن آنفلوآنزا و کرونا بهتر است به صورت همزمان انجام نشود، گفت: البته می‌توان هر دو را در یک روز هم تزریق کرد اما باید در 2 دست مختلف باشد؛ بهتر است به صورت همزمان در یک روز تزریق نشود و 2 هفته فاصله زمانی بین تزریق آنها وجود داشته باشد. وی درباره توصیه‌هایش به مدارس و دانشگاه‌ها گفت: باید توجه کرد بعد از شیوع کرونا در جهان فرهنگ مردم مقداری ارتقا یافت و فکر می‌کنم «کووید-۱۹» چه باشد و چه نباشد، اصول مربوط به بهداشت تنفسی از سوی مردم رعایت خواهد شد. در مدارس و دانشگاه‌ها هم کماکان باید این رعایت‌ها انجام شود. اگر ماسک بزنند، بسیار خوب است. در بسیاری از کشورهای دنیا مردم در جاهای شلوغی مانند مترو این فرهنگ را پیدا کردند که بهتر است ماسک بزنند. خیلی از این موارد می‌تواند جزئی از فرهنگ عامه باشد؛ مثلا روبوسی نکنند، خلط را روی زمین نیندازند، در جاهای شلوغ ماسک بزنند و... در عین حال هم شاید لازم نباشد با آن شدت و حدت قبل بحث فاصله‌گذاری و... را رعایت کنیم اما باید بدانیم که این ویروس‌ها وجود دارند و یکسری رعایت‌ها باید انجام شود. 
***
    کاهش آمار مبتلایان به کرونا  
 وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد در شبانه‌روز گذشته ۱۵۵ بیمار جدید مبتلا به کرونا در کشور شناسایی شدند و متاسفانه 4 نفر جان خود را به علت ابتلا به این بیماری از دست دادند. بر این اساس از ظهر پنجشنبه تا ظهر جمعه ۲۲ مهر، ۱۵۵ بیمار جدید مبتلا به «کووید۱۹» در کشور شناسایی و ۵۳ نفر از آنها بستری شدند. بر این اساس مجموع بیماران «کووید-۱۹» در کشور به ۷ میلیون و ۵۵۳ هزار و ۶۰۹ نفر رسید. متاسفانه در طول این مدت، ۴ بیمار مبتلا به «کووید۱۹» در کشور جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۱۴۴ هزار و ۵۱۰ نفر رسید. از سویی خوشبختانه تاکنون 7 میلیون و ۳۲۸ هزار و ۷۵۸ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. ۱۲۰ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» نیز در بخش‌ مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند. تاکنون ۵۴ میلیون و ۲۲۵ هزار و ۲۹۶ آزمایش تشخیص «کووید-۱۹» در کشور انجام شده است. همچنین تاکنون ۶۵ میلیون و ۱۰۳ هزار و ۴۲ نفر دوز اول، ۵۸ میلیون و ۵۰۶ هزار و ۸۷ نفر دوز دوم و ۳۱ میلیون و ۲۷۹ هزار و ۵۴ نفر دوز سوم و بالاتر واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند. با این حساب مجموع واکسن‌های تزریق‌شده در کشور به ۱۵۴ میلیون و ۸۸۸ هزار و ۱۸۳ دوز رسید.


Page Generated in 0/0062 sec