printlogo


کد خبر: 255067تاریخ: 1401/7/23 00:00
اخبار

خط تولید خودروی ایرانی در ارمنستان احداث می‌شود
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران از ایجاد خط تولید خودروی ایرانی در ارمنستان با هدف صادرات به کشور‌های حوزه اوراسیا خبر داد.  علیرضا پیمان‌پاک با اعلام این خبر گفت: در این باره یک خودروساز ایرانی و یک سرمایه‌گذار از طرف ارمنستان اعلام آمادگی کرده‌اند که این موضوع از طریق وزارت اقتصاد ارمنستان و وزارت صمت ایران در حال پیگیری است. وی افزود: موافقت اولیه برای احداث خط تولید خودروی ایرانی در ارمنستان انجام شده که بر اساس این موافقتنامه، طرح توجیهی آن آماده می‌شود. پیمان‌پاک با بیان اینکه در حوزه همکاری‌های خودرویی با ارمنستان، تهاتر انجام نمی‌شود، ادامه داد: هم‌اکنون بخش خصوصی ارمنستان، خودرو را از ایران خریداری و در بازار این کشور عرضه می‌کند. وی با بیان اینکه خودرو‌های صادر شده به ارمنستان محصول «ایران‌خودرو» هستند، گفت: تاکنون سفارش‌گذاری ۲۰۰ دستگاه خودرو به ارمنستان انجام شده و در مرحله نخست صادرات خودرو به صورت آزمایشی بوده است و منتظر هستیم که نتایج آن دیده شود. 
***
وزیر جهاد کشاورزی خبر داد
ارسال لایحه آبخیزداری به دولت
وزیر جهاد کشاورزی گفت: لایحه آبخیزداری به دولت ارسال شده و پس از تصویب در هیات دولت به مجلس ارسال می‌شود. سیدجواد ساداتی‌نژاد در حاشیه همایش جهادگران کشاورزی از ارسال لایحه آبخیزداری به دولت خبر داد و اظهار کرد: این لایحه پس از تصویب در هیأت دولت، به مجلس ارسال خواهد شد. وزیر جهاد کشاورزی گفت: این لایحه که با دستور رئیس‌جمهور تهیه و تدوین شده، در هفته اخیر به هیأت دولت ارسال شد تا در کمیسیون‌های تخصصی دولت مورد بررسی قرار گیرد. وی افزود: پس از طی فرآیند قانونی و انجام بررسی‌های لازم، لایحه آبخیزداری در صحن دولت ارائه خواهد شد و پس از تصویب، در اختیار مجلس شورای اسلامی قرار می‌گیرد. 
***
سوآپ گاز بین ایران و روسیه تا پایان سال اجرایی می‌شود
معاون وزیر نفت گفت: تهران امیدوار است مسکو با ترکمنستان به توافقی درباره ترانزیت گاز روسیه به ایران در قالب سوآپ برسد که در این صورت، تا پایان سال توافق سوآپ گاز بین 2 کشور اجرایی خواهد شد. احمد اسدزاده اظهار کرد: ما ۱۰۰ درصد آماده هستیم؛ زیرساخت‌های کشور آماده است و تمام اقدامات لازم را برای سوآپ نفت با روسیه مهیا کرده‌ایم. امیدوار هستیم که طرف روسی اقدامات لازم را برای رسیدن به توافقی با ترکمنستان درباره انتقال گاز انجام دهد. وی افزود: در صورتی که توافق بین روسیه و ترکمنستان انجام شود، ما قادر خواهیم بود تا پایان سال گاز روسیه را دریافت کنیم. توپ هم‌‌اکنون در زمین روسیه است. در ماه جولای شرکت نفتی گازپروم روسیه و شرکت ملی نفت ایران یادداشت تفاهمی را در زمینه همکاری‌های استراتژیک به ارزش ۴۰ میلیارد دلار امضا کردند. بر اساس این قرارداد، این ۲ شرکت متعهد به اکتشاف و توسعه در میادین نفت و گاز ایران، اجرای پروژه‌های ال‌ان‌جی و ساخت خطوط انتقال گاز شدند. ایران همان زمان اعلام کرد که آمادگی دارد روزانه ۹ میلیون متر مکعب از گاز روسیه را از طریق خط لوله آذربایجان دریافت کند. ۲ طرف همچنین توافق کردند تا ۶ میلیون متر مکعب گاز ال‌ان‌جی را در قالب سوآپ به ایران بفرستند تا ایران به کشورهای حاشیه جنوبی خلیج‌فارس انتقال دهد. این انتقال اما از طریق ترکمنستان خواهد بود که در ماه‌های گذشته همکاری‌های گازی خود را با تهران افزایش داده است. 
در ماه اکتبر الکساندر نواک، معاون نخست‌وزیر روسیه گفت بر اساس توافق سوآپ نفت و گاز با ایران، تهران در مرحله اول قادر خواهد بود سالانه بیش از ۵ میلیون تن نفت و ۱۰ میلیارد مترمکعب گاز روسیه را خریداری و منتقل کند. 
***
سازوکار بررسی لایحه بودجه تغییر می‌کند
سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: با تصویب کلیات طرح الحاق یک تبصره به ماده ۱۸۲ قانون آیین‌نامه داخلی، دولت لایحه احکام مربوط به بودجه سالانه را آذرماه و لایحه ارقام و جداول بودجه را بهمن‌ماه به مجلس ارسال می‌کند. محمدمهدی مفتح  درباره تصویب کلیات طرح اصلاح و الحاق یک تبصره به ماده 182 قانون آیین‌نامه داخلی مجلس، گفت: در حال حاضر در جریان بررسی بودجه در مجلس با مشکلات بسیاری روبه‌رو هستیم و با وجود اینکه بررسی بودجه در مجلس بیش از 3 ماه به طول می‌انجامد اما ما تقریبا فرصت رسیدگی به جداول، اعداد و ارقام یعنی قسمت اصلی و استخوان‌بندی بودجه را نداریم. نماینده مردم تویسرکان در مجلس شورای اسلامی افزود: بر اساس طرح مذکور دولت باید لایحه بودجه را بر اساس قوانین مصوب، تنظیم و به مجلس تقدیم کند. در واقع لایحه دولت باید فقط شامل جداول و اعداد و ارقام مربوط به درآمدها و هزینه‌ها بوده و هیچ حکمی داخل آن نباشد. در واقع مجلس جداول و اعداد و ارقام را بررسی کند و نیازی به رسیدگی به تبصره یعنی حکم قانونی نباشد.  سخنگوی کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس ادامه داد: در صورتی که دولت به این احکام نیاز داشت، اول آذر لایحه احکام که همان تبصره‌های بودجه است را به مجلس ارائه دهد و این لایحه بر اساس آیین‌نامه داخلی یعنی بررسی در کمیسیون‌های تخصصی، کمیسیون تلفیق بودجه و صحن علنی بررسی و تصویب شود.  وی اضافه کرد: طبق طرح فوق، در مرحله بعدی دولت بر اساس احکام تصویب شده و قوانین موجود، ارقام و جداول را تنظیم می‌کند و ابتدای بهمن‌ماه جداول را به مجلس ارائه می‌دهد و مجلس بهمن و اسفندماه براساس قانون آیین‌نامه داخلی لایحه مربوط به جداول بودجه را در کمیسیون‌های تخصصی،کمیسیون تلفیق بودجه و صحن علنی لایحه مربوط به جداول و اعداد را بررسی و تصویب می‌کند. نماینده مردم در مجلس یازدهم تصریح کرد: بر اساس این طرح دولت احکام مورد نیاز در بودجه سالانه را در آذرماه و لایحه ارقام و جداول را در بهمن‌ماه به مجلس ارسال کرده و این ۲ مرحله به صورت جداگانه مورد بررسی قرار می‌گیرد. با تصویب این طرح جداول نیز در صحن علنی مورد بررسی نمایندگان قرار خواهد گرفت. 

Page Generated in 0/0126 sec