printlogo


کد خبر: 255092تاریخ: 1401/7/24 00:00
وزیر امور خارجه در گفت‌وگو با مقامات اروپایی نسبت به اقدامات مداخله‌جویانه در امور داخلی کشورمان هشدار داد
ایران سرزمین کودتای مخملی نیست
هشدار امیرعبداللهیان به شورای وزیران اتحادیه اروپایی نسبت به قطعنامه تحریم علیه ایران

در میان مواضع و اقدامات تحریک‌آمیز برخی کشورهای اروپایی، رئیس دستگاه دیپلماسی نسبت به خطای محاسباتی و ادراکی غربی‌ها درباره وقوع برخی اعتراضات در ایران هشدار داد. حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان و «جوزف بورل» نماینده عالی سیاست خارجی اتحادیه اروپایی روز گذشته در این رابطه به صورت تلفنی گفت‌وگو و تبادل نظر کردند. 
در حالی که مقامات اروپایی از آماده شدن قطعنامه‌ای تحریمی در شورای اروپا علیه ایران به بهانه اتفاقات اخیر ایران صحبت می‌کنند، ادعا می‌کنند قصد مداخله در امور داخلی ایران را ندارند. اتحادیه اروپایی البته بخوبی می‌داند هر حرکتی در این زمینه آخرین امیدهای آنها را هم برای احیای برجام از بین می‌برد. ایران هم به صراحت اعلام کرده در صورت وقوع تحریم‌ها، اقدام متقابل انجام خواهد داد. 
با این وصف، در گفت‌وگوی امیرعبداللهیان و بورل همچنین درباره آخرین تحولات مربوط به مذاکرات لغو تحریم و روابط دوجانبه با اتحادیه اروپایی و مسائل اخیر در ایران تبادل نظر شد. 
امیرعبداللهیان ضمن قدردانی از تلاش‌های سازنده جوزف بورل برای کمک به بازگشت همه طرف‌ها به تعهدات خود در توافق، گفت: به‌ رغم برخی اظهارات متعارض رسانه‌ای طرف آمریکایی، اکنون گام‌های رسیدن به توافق در مسیر درستی قرار دارد و در همین راستا ما از همکاری آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مسیر فنی استقبال کردیم. امیرعبداللهیان درباره تحولات جاری کشور گفت: مرگ مرحوم مهسا امینی مایه تأسف همه ما است. در این باره گزارش دقیق و علمی پزشکی قانونی از سوی تعداد قابل توجهی از پزشکان فوق‌تخصص و افراد خبره ارائه شده است. همچنین اقدامات قضایی نیز در جریان است، البته این موضوع برای برخی مقامات غربی فقط یک بهانه است. پرسش این است که غرب درباره صدها پرونده قتل عمد زنان و کودکان در کانادا و آمریکا بویژه به دست پلیس چه کرده است؟! نمی‌شود در اروپا خشن‌ترین مقابله با اغتشاش، عملی خوب و پسندیده باشد اما همان کار در چارچوب قانونی در ایران سرکوب قلمداد شود!
وزیر امور خارجه افزود: مطالبات مسالمت‌آمیز موضوعی جدا از آشوب، قتل، آتش‌افروزی و عملیات تروریستی است. 
وزیر امور خارجه کشورمان یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران از پشتوانه قوی مردمی و دموکراسی کارآمد برخوردار است. اینجا سرزمین کودتای مخملی یا رنگین نیست. ایران لنگرگاه ثبات و امنیت پایدار منطقه است. 
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان افزود: البته ما به چارچوب بزرگ‌تری برای همکاری اتحادیه اروپایی و جمهوری اسلامی ایران نگاه می‌کنیم. بنابراین توصیه می‌کنیم اروپایی‌ها با رویکردی واقع‌بینانه به موضوع بنگرند. 
 امیرعبداللهیان در ادامه به نقش جمهوری اسلامی ایران و سردار سلیمانی در مقابله با داعش در عراق و سوریه و در نتیجه انتفاع اروپا از امنیت در قاره خود اشاره کرد. وی در ادامه یادآور شد: ما با روسیه همکاری دفاعی داریم اما سیاست ما در قبال جنگ اوکراین، عدم ارسال سلاح به طرفین درگیر، توقف جنگ و پایان دادن به آوارگی مردم است. جوزف بورل نیز در این گفت‌وگوی تلفنی ضمن ابراز خرسندی از پیشرفت‌های حاصله در مسیر احیای برجام و اهمیت همکاری میان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با ایران گفت: توافق ایران و آمریکا در تبادل زندانیان موضوع مهمی است و آن را گامی رو به جلو برای دستیابی به توافق می‌دانیم. بورل در ادامه به پیشرفت‌های خوب به دست آمده در نیویورک و وین اشاره کرد. نماینده عالی سیاست خارجی اتحادیه اروپایی ادعا کرد: ما قصد دخالت در امور داخلی ایران را نداریم. وی در ادامه ضمن اشاره به برخی مواضع تند در اروپا، بر ضرورت همکاری هرچه بیشتر اتحادیه اروپایی و ایران تاکید کرد. 
وزیر امور خارجه همچنین در گفت‌وگو با همتای پرتغالی خود هم با هشداری مشابه در گفته‌های خود با بورل گفت: ما کشوری هستیم که در غرب و شرق با گروه‌های تروریستی مانند القاعده، جیش‌العدل و داعش مواجهیم. همچنین در هفته‌های اخیر شاهد ورود اسلحه از مرزهای غربی و شرقی کشور بوده‌ایم. این در حالی است که برخی کشورها در اظهاراتی مداخله‌جویانه موضوع اغتشاشات و فعالیت‌های تروریستی را به عنوان اعتراض تلقی کرده و در عمل باعث تحریک اغتشاشگران و تروریست‌ها می‌شوند و حتی موضوع صدور قطعنامه یا تحریم‌هایی را در نشست آتی شورای وزیران اتحادیه اروپایی در دستور کار خود قرار داده‌اند که در صورت چنین اقدامی، جمهوری اسلامی ایران اقدام متقابل خواهد کرد. ۲ طرف درباره برخی موضوعات مرتبط با مناسبات دوجانبه و همچنین مسائل بین‌المللی مورد اهتمام مشترک نیز گفت‌وگو و تبادل نظر کردند. 
وزیر امور خارجه کشورمان در این گفت‌وگوی تلفنی با تشریح مذاکرات انجام شده در نیویورک و گفت‌وگوهای سازنده رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان با مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، بر ضرورت بسته شدن پرونده‌های اتهامی آژانس علیه جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد. 
امیرعبداللهیان در موضوع اوکراین نیز بار دیگر تأکید کرد جمهوری اسلامی ایران به هیچ عنوان سلاح برای به کارگیری در جنگ اوکراین در اختیار هیچ طرفی قرار نداده و نخواهد داد. 
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان افزود: ما باور داریم تسلیح هر یک از طرفین بحران، باعث طولانی‌تر شدن جنگ خواهد شد، بنابراین به هیچ‌وجه جنگ را راه مناسبی نه در اوکراین و نه در افغانستان، سوریه و یمن ندانسته و نمی‌دانیم. 
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان و ژوائو گومز کراوینیو، وزیر خارجه پرتغال در این گفت‌وگو با اشاره به بیش از ۵ قرن روابط خوب میان ۲ کشور، بر گسترش هر چه بیشتر این روابط تاکید کردند. وزیر خارجه پرتغال نیز ضمن تاکید بر پیشینه طولانی روابط خوب میان ۲ کشور، از مواضع و اقدامات جمهوری اسلامی ایران در تداوم مذاکرات هسته‌ای بویژه تعامل گسترده‌تر با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی استقبال کرد. ژوائو گومز کراوینیو همچنین خواستار تداوم همکاری‌های ایران در راستای کاهش بحران در اوکراین شد و در پایان با خانواده تمام آسیب‌دیدگان حوادث اخیر از جمله نیروهای انتظامی و امنیتی جمهوری اسلامی ایران ابراز همدردی کرد. 

Page Generated in 0/0069 sec