فرمانده یگان ویژه فراجا: با دستگیری لیدرها در ناآرامیهای اخیر مشخص شد آشوبگران مردم عادی نیستند، آنها افراد آموزش دیدهای هستند که به صحنه عملیات میآیند
فرمانده یگانهای ویژه فراجا میگوید: آشوبگران افراد عادی نبودند؛ آموزشدیده تظاهرات برقآسا و بزن در رو بودند؛ در تیمهای ۳ تا 4 نفره موتوری، مجهز به سلاح سرد و گرم که با خودشان بنزین، نارنجک و سلاح داشتند؛ سریع آتش زده یا شیشه بانکی را میشکستند و میرفتند. مشکیپوشان، یگانهای ویژه انتظامی کشور هستند، وظیفهشان تأمین امنیت و آسایش و آرامش مردم است؛ پلیس سخت هستند نه پلیس نرم و در عمل نشان دادهاند در مقابله با اغتشاشگران و آشوبگران قاطع و مقتدر هستند اما بالعکس در برابر مردم منعطف و مهربانند. کارشان برخورد با اغتشاشگران و ناامنکنندگان، تروریستها و گروگانگیران است؛ جان میدهند تا نکند خاری به چشم شهروندی فرو رفته یا شیشه آرامش مردم ترک بردارد. در این روزها که تعداد معدودی آشوبگر، آسایش و آرامش مردم را خدشهدار کرده و در برخی ساعات با ایجاد ترافیک و راهبندان و بوق زدنهای مکرر و بعضا آتش زدن سطل آشغال و تخریب اموال خصوصی و عمومی امنیت و احساس امنیت شهروندان را به مخاطره انداختهاند، در خیابانها، معابر و میادین مستقر شدهاند؛ پلنگیپوشان و سیاهپوشان یگان ویژه پلیس هستند که در خیابانها ایستاده و اجازه نمیدهند جان، مال و ناموس مردم به خطر بیفتد. سردار حسن کرمی، فرمانده یگانهای ویژه انتظامی کشور در جمع خبرنگاران در پاسخ به اینکه چه نیازی احساس شد که نیروهای یگان ویژه در این مقطع به صحنه وارد شوند؟ گفت: همانطور که میدانید مهمترین نیاز مردم امنیت است و یگان ویژه با توجه به شرایط موجود و در فضای فعلی وارد صحنه شد تا امنیت و احساس امنیت را که در چند روز اخیر تحتالشعاع جریانات و جوسازیهای اخیر واقع شده است، تأمین کند. البته بنده فروکش کردن ناآرامیها را دوم مهرماه اعلام کردم، چرا که پلیس ویژه این توانمندی را دارد که اینگونه حوادث را در بعد پلیسی و امنیتی در کمتر از ۵-۶ روز جمع کند؛ اگر چه حواشی و تبعات آن شاید مدتی طول بکشد اما آنچه مربوط به یگان ویژه در ناآرامیهای اخیر است، باید گفت که قضیه جمع شده و پایان یافته است. وی ادامه داد: افرادی که هماکنون در مقابل جمهوری اسلامی قرار گرفتهاند آدمهای احساسی و بدون پشتوانه فکری و اعتقادی هستند؛ افرادی که تحریک شدهاند، یا پول گرفته یا دنبال منافع دنیوی هستند و چون پشتوانه اعتقادی ندارند احساسی عمل میکنند. اگر به جریانسازی شبکههای معاند نگاه کنید آنکه آن سوی مرزها و دریاها در یک استودیو نشسته میگوید «بروید»؛ خودش آنجا نشسته و به واسطه پولهایی که خرج میکند، دستور میدهد که بروید، برای همین است که دستگیرشدگان فقط به ازای آن پولی که گرفتهاند میگویند خدمت کردهاند؛ مثلا یکی از دستگیرشدگان گفت به ازای دریافت گوشی اپل برایشان خدمت کرد. سردار کرمی همچنین در پاسخ به اینکه تعداد عمده اغتشاشگران در سختترین شرایط در تهران چقدر بود و چگونه شد که اعتراض به اغتشاش کشید؟ گفت: تعداد آشوبگران در سختترین وضعیتی که در تهران وجود داشت به 2 هزار نفر هم نمیرسید؛ اگر چه عمده آنها هم افرادی سابقهدار بودند. بین اعتراض و اغتشاش تفاوت وجود دارد؛ ما مدافع شهروندانی هستیم که میخواهند اعتراض خود را بیان کنند و بیایند و حرف خود را بزنند؛ مثل اعتراض کشاورزان در اصفهان در سال گذشته که 30 تا 35 هزار نفر آمدند و اعتراضشان را بیان کردند و ما هم امنیت آنها را برقرار کردیم اما وضعیت این روزها دیگر اعتراض نیست، این اغتشاش است.
* اغتشاشگران، مردم عادی نبودند
وی ادامه داد: ما به عنوان پلیس باید ماهیت این افرادی را که روبهرویمان قرار دارند معرفی کنیم؛ اولا اینکه اینها مردم عادی نبودند و افراد آموزشدیده در صحنه عملیات بودند و با تجربه، چرا که آموزش تظاهرات برقآسا و بزندررو را دیده بودند؛ تیمهای ۳ تا 4 نفره موتوری، مجهز به سلاح سرد و گرم، جایی که تراکم جمعیت زیاد میشد و میآمدند و شعار داده و تحریک کرده و سریع جابهجا میشدند. اینها آدمهای عادی و مردم کوچه و بازار نبودند؛ آدمهای هدفداری بودند که با خودشان بنزین، نارنجک و سلاح داشتند؛ سریع آتش زده یا در بانکی را میشکستند و میرفتند. در چنین شرایطی با توجه به اینکه این جریانات در برخی مقاطع زمانی خیلی عمق گرفت، یگان ویژه با کار اطلاعاتی عناصر اصلی را در همان صحنه دستگیر کرد. یکی از عواملی که باعث شده اغتشاشات و ناآرامیها ادامهدار نباشد همین موضوع دستگیریهاست، چرا که وقتی لیدر وجود نداشته باشد بقیه دیگر ناتوان هستند و بیشتر به دنبال تخریب و ایجاد خسارتهای جزئی هستند. سردار کرمی اضافه کرد: درپی ناآرامیها ابتدا ما اخطار میدهیم و روشنگری میکنیم تا مردم صف خود را از صف آشوبگران جدا کنند. در این بین تعدادی جدا شده و محل را ترک میکنند اما آنهایی که در صحنه میمانند مسلما آدمهای مسألهدار هستند، چرا که فردی که رهگذر است صدای فرمانده یگان مستقر در محل را شنیده، اخطار را شنیده و میداند که بعد از اخطار دیگر پلیس تعارف ندارد. وی ادامه داد: سلاحی که در ناآرامیها استفاده میکنیم پینتبال است و اسلحه ساچمهزن که پلاستیکی است تا کمترین صدمه را به افراد برساند.
* آشوبگران آدمهای خشن و مسلح هستند
سردار کرمی که در تحریریه فارس سخن میگفت، تصریح کرد: آنچه مشخص است اغتشاشگران آدمهای خشن و جسوری بودند که اسلحه داشتند و خیلی از نیروها مدافع امنیت به واسطه ساچمه و سلاح جنگی که آنها استفاده میکردند مصدوم و مجروح شده یا حتی به شهادت رسیدند و تلفاتی که شاهد آن بودیم ناشی از خشونت بیش از حد آنها بود. افرادی که دستگیر شدهاند صراحتا به این موضوع اعتراف کردهاند که به ازای پولی که دریافت میکردند خدمت انجام میدادند، یعنی هر خرابکاری یک نرخ و قیمتی داشت. آتش زدن ماشین پلیس، آتش زدن موتور، تخریب کیوسک پلیس، حمله به مأمور پلیس، زخمی کردن و شعارنویسی هر کدام از آنها برای خود قیمتی دارد. جالب است افراد دستگیرشده اعتراف کردند پولشان را گرفته و کار را انجام داده و رها کردند و نکته مهمتر اینکه اکثرا جزو اراذل شناسنامهدار بودند. مثلا موردی داشتیم که فردی با دوچرخه تردد میکرد اما گوشیاش آنلاین و متصل به شبکههای خارجی بود و به ازای هر خبر پول میگرفت، حتی اخبار ساختگی؛ تازه افراد را هدایت میکرد که به کدام خیابان هم بروند یا با افرادی که با چاقو به مأموران حمله کردند صحبت کردیم میگفتند به ما گفته و توجیه شدهایم تا این خشونتها را انجام دهیم. حتی درباره پروژه کشتهسازی میگفتند وقتی صحنه را مناسب میدیدیم چنین اقدامی را رقم میزدیم، چرا که در برخی شهرها کشتهسازی رخ داد؛ در جایی که حتی خبری نبود حمله کرده و مردم را کشتند و گفتند نیروهای دولتی این کار را کردهاند و در شبکهها و تلویزیونهای خارجی نمایش دادند.
* دستگیری آموزشدیدههای از کار انداختن دوربینها!
سردار کرمی افزود: باور نمیکنید حتی افرادی را دستگیر کردیم که متخصص از کار انداختن دوربینها بودند، یعنی آموزش دیده بودند که دکلها را چطور از کار بیندازند. در صورتی که نمیدانند که ما متکی به دوربینهای ثابت نیستیم و به دکل کاری نداریم؛ ما به صورت سیار و از طریق بسترهای دیگر تصویربرداری از صحنه را انجام میدهیم. هستههای اصلی اغتشاشگران از موتور استفاده میکردند، چرا که جابهجایی سریعی را برای آنها امکانپذیر میکرد و میتوانستند نقاط بیشتری را پوشش دهند، مثلا با یک دسته راه افتاده و میرفتند و بلافاصله تغییر تاکتیک میدادند. از طرفی در 6-5 استان درگیری با اراذل و اوباش به صورت بسیار خشن بود؛ در 8-7 استان خیلی جزئی یک بار آمدند و تجمع کردند و بعد هم رفتند و در برخی استانها اصلا مسألهای وجود نداشت.